דיני פניות ציבור במשרדי מדינת ישראל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל נציבות שירות המדינה

דיני פניות ציבור למשרדי מדינת ישראל הוא ערך העוסק בדרכי הפנייה למשרדים הממשלתיים השונים, מתי ניתן לפנות, באילו נושאים ומה הם מגבלות הסיוע שהם יכולים לתת. כלל הגופים הממשלתיים מחויבים לעדכן את הפונה על זמן התגובה אליו הם מחויבים, לרבות מענה בכתב לכל פנייה. טווח הזמן החוקי בחובת מענה לפניות ציבור נע בין 30 יום ל-190 יום.

פניות לרבנות הראשית

ערכים מורחבים – הרבנות הראשית, המשרד לשירותי דת, בתי דין דתיים בישראל

פניות בנושאי אישות ומשפחה

עמוד ראשי
ראו גם – בית דין רבני, פקודת הנישואין והגירושין (רישום)

בתי הדין הרבניים בישראל אחראים על נושאי פסיקה וביצוע של החקיקה הדתית בישראל, כמו: גיור, נישואים בהלכה, גירושים וכשרות. ניתן גם לפנות לבתי הדין הרבניים בנושאי ירושות, עגינות, סרבנות גט ופסול חיתון. תוך שמירה על חופש דת וחופש מדת.

במקרי בקשות גיור או אי-הכרה ביהדות לצורכי נישואים, כמו מעבר על הלכות דיני משפחה או קידושין כמו: אונס נערה, הענקת שווה פרוטה לבת זוג או חיים במגורים משותפים של בני זוג; פניות בנושא יועברו לרבנות הראשית בטופס מקוון.[1]

מבחני הסמכה לרבנות

ערכים מורחבים – סמיכה לרבנות

הרבנות הראשית אחראית גם על בחינות והסמכה לרבנות, בנושאי בקשות גליוני ציונים, ערעורים ועוד ניתן לפנות בטופס מקוון.[2]

פניות בנושא חופש המידע

ערכים מורחבים – חופש המידע, חוק חופש המידע

ניתן לפנות ישירות לכל גוף ממשלתי בבקשה לקבלת מידע על בסיס חוק חופש המידע באמצעות הגשת בקשה[3] ביחידה הממשלתית לחופש המידע. בטופס ניתן לבחור את הגוף ממנו מבקשים את המידע, השירות ניתן בתשלום של 23 ש"ח, נכון לדצמבר 2024. ביכולת חוקרים ומכוני מחקר, במקרה של בקשות מידע אישי או רגיש על אזרחים או מריבוי משרדים לבקש להעביר את הנתונים לחדר העבודה הפתוח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שם ניתנת האפשרות לנתח נתונים, ללא חשיפת נתונים אישיים או רגישים, בחדר בו ניתן לעבוד על הנתונים תוך שמירה על ביטחון מידע. לאזרחים פרטיים אין אפשרות לבקש מידע אישי על תושבים וגם לא באופן גורף. מומלץ תחילה להתייעץ עם המשרד ממנו מיעדים לבקש את המידע במטרה לבדוק איזה מידע ניתן ולא ניתן לקבל.[4]

פניות למבקר המדינה

ערכים מורחבים – מבקר המדינה, נציב קבילות הציבור

פניות למבקר המדינה יעשו בטופס פנייה מקוון[5] רק לאחר פנייה ישירה למשרד הממשלתי, יחידות הסמך או הרשויות המוניציפליות (שתחת משרד הפנים) אליו ממוען הפנייה, ולאחר שזו לא נענתה במסגרת הזמן המוגדר בחוק למענה לפניות אלו. פניות של עובדים קיימים על סביבת עבודה של יחידה ממשלתית יתקבלו רק במידה ויוגשו בזמן שמגיש התלונה עודנו עובד ביחידה.

ניתן להגיש למבקר המדינה פניות אנונימיות במייל, אלו יועברו לטיפול היחידה עליה התלונה, במעקב מבקר המדינה.

כלל הפניות מתועדות ומסוכמות בדו"חות השנתיים של מבקר המדינה.[6] מבקר המדינה גם אחראי על קבלת עדויות במקרי ועדת חקירה ממלכתית.

מבקר המדינה גם אחראי על הענקת סטטוס חושף שחיתות לעומדים בקריטריונים במידת הצורך.

פניות למשרד ראש הממשלה

ערכים מורחבים – משרד ראש הממשלה

לראש הממשלה ניתן לפנות בנושאים פרטניים או כלליים, אי ניהול תקין, כמו גלובליים בנושאי ביקורת על פעולות והחלטות הממשלה. כמו המלצות, בקשות והצעות ייעול בענייני משרדי ממשלה שלא נענו כהלכה על ידי פניות הציבור של היחידה. נציבות שירות המדינה ממוקמת תחת משרד ראש הממשלה וניתן לפנות דרך משרד ראש הממשלה גם פניות בנושאי עבירות על דיני עבודה מצד עובדי מדינה שלא טופלו.

נציבות שירות המדינה

ערך מורחב – נציבות שירות המדינה
עמוד ראשי
ראו גם – דיני עבודה בישראל

ביכולת כל עובד כח-אדם ומשאבי אנוש ביחידות הממשלתיות לרבות יחידות הסמך; לרבות עובדי רשות מקומית וגופי ביטחון שמעסיקים תקנים תחת משרד הפנים או משרד ראש הממשלה; לפנות לנציבות שירות המדינה בעניין העובדים שתחת אחריותם ובעניין זה (שינוי תנאי מכרז, מכרזים של בכירים, התייעצות בענייני העסקת עובדים, שעות נוספות וכו'...), בנציבות שירות המדינה רפרנטים בכירים האחראים על המשרדים שונים, כל מנהל כח אדם צריך להכיר את רפרנט נציבות שירות המדינה שקשור אליו; כשהאחרונים אחראים לניהול ומעקב תקין בכל הנוגע לדיני עבודה, דיני מכרזים, ודיני חוזים (לרבות חתימה על חוזה לפני הכניסה לתפקיד), בנוסף עדכון תנאי שכר בהתאם לעדכוני משרד האוצר לשכר בסיס, שכר קיבוצי והסכמים של עובדי מדינה, ובקרת עמידה בדרישות תפקיד ותקן עבור על כלל תיקי הקליטה; לרבות חידושי חוזים ופיטורים, בצורה רציפה ובזמן אמת, כמו סיוע בקידום, ייעול ומימון הכשרות מקצועיות לעובדים ביחידות השונות עליהם הם אמונים.

נציב שירות המדינה אחראי על חוזי בכירים ומכרזיהם, לרבות משרות אמון ומשרת היועץ המשפטי לממשלה.

בנוסף, מועמד לשירות המדינה שרוצה לבדוק את נתוניו או את סיבת אי-קבלתו למשרה ממשלתית אליה הגיש מועמדות יכול לפנות למחלקת מכרזים של נציבות שירות המדינה, במטרה לוודא שלא התקיימה אפליה או מכרז תפור ולא תקין. גם אם שברצונו לקבל את הפרטים של המועמד שנבחר במכרז אליו הגיש מועמדות.

פניות בנושאי כוחות הביטחון וההצלה

ערכים מורחבים – מערכת הביטחון הישראלית, כבאות והצלה לישראל
עמוד ראשי
ראו גם – משרד הביטחון, המשרד לביטחון לאומי, משרד הפנים

פניות בנושאי ביטחון יישובים וערים ניתן להפנות ליחידה לפניות ולתלונות הציבור של צה"ל[7] בצירוף אישורים ואסמכתאות של משטרת ישראל. במידה ואלו לא נענים ניתן לפנות[8] בצירוף פירוט.

תלונות על מעבר דיני עבודה כמו אי-ניהול תקין של שלבי מיון ואפשרויות קידום תוך ארגוניים בכוחות הביטחון, תוך מעבר על כללי שוויון הזדמנויות יועברו לפניות הציבור של משרד הביטחון[9].

הוצאת רישיון נשק

ערכים מורחבים – רישיון נשק, המשרד לביטחון לאומי

במדינת ישראל ניתן להוציא רישיון נשק דרך המשרד לביטחון לאומי בתנאים הבאים: אזרח מדינת ישראל; שולט בשפה העברית; שירת בצה"ל, שירות לאומי או קיבל פטור משירות ובגיל המתאים;[10] בצירוף, הצהרת בריאות, צילום תעודת זהות וספח, ותשלום אגרה.[11].

לאחר קבלת הרישיון יש לעבור הכשרת ירי מעשית ועיונית שלאחריה ניתן לרכוש כלי ירי בהתאם לחוק כלי היריה (שיש לוודא כי רשום על שם בעל רישיון הנשק והירי בהתאמה).[12]

פניות לחברי הכנסת ושרים

ערכים מורחבים – הכנסת, חבר הכנסת, ממשלת ישראל, נשיא מדינת ישראל

הבחירות לכנסת מתקיימות על בסיס חוק מימון מפלגות, כשהמפלגות הוותיקות מנסות לשמר את קהל הבוחרים שלהם ולגייס בוחרים נוספים. שיטת הבחירות בישראל היא יחסית-ארצית, ורק מפלגות שעוברות את אחוז החסימה נכנסות לכנסת (קיימים קריאות לשינוי שיטת הבחירות בישראל, מחשש להונאת בחירות ואי ייצוג הולם לאוכלוסיות שונות במדינה). באתר הכנסת קיימת רשימת השדלנים המאושרים והרשומים להגיע ללובינג בכנסת.[13] מנכ"ל הכנסת אחראי על נושאי האדמיניסטרציה, קליטת כח אדם (לרבות שרים וחברי כנסת), רכש וניהול של הכנסת. משמר הכנסת אחראי על אבטחת הכנסת.

חברי הכנסת מחויבים להגיע למשכן הכנסת כל יום מלבד ימי פגרת הכנסת; כשקיים לוח בכניסה לכנסת המציג מי נמצא בזמן אמת בכנסת. שרים המגיעים ללשכתם, אינם מחויבים להופיע בכנסת באותו יום. מליאת הכנסת מתכנסת בנושאי הצבעות על חוקים, כמו הצבעות הצעת אי-אמון והצבעות תקציב המדינה. ראשי מפלגה יכולים לחייב חברי מפלגה להגיע לאסיפות מסוימות. באישור מזכיר הכנסת ויושב ראש הכנסת ניתן לנאום במליאה מול יתר חברי הכנסת. חברי כנסת יכולים להתנדב להגיע או לעמוד בראש ועדות הכנסת. קיימות מספר ועדות הכנסת שמתקיימות במקביל אחד לשנייה, ומכאן גם מתבטל אפשרות הצגתן בלייב בערוץ כנסת. ערוץ כנסת אמון על דיון בנושאי סדר היום של הכנסת והצגת דיוני מליאה ווועדות.[14]

כל חבר כנסת יכול לפנות למרכז המחקר והמידע של הכנסת בבקשת חקר מידע או נושא כלשהו לבחירתו, אותו רוצה לקדם או לבדוק. הנשיא מקיים אחת לשנה את ועידת הנשיאים הבינלאומי שדן בנושאי סדר היום הבינלאומי והישראלי כאחד. ניתן לפנות לכל חבר כנסת בכל נושא במייל או פניית ציבור. לשרים ניתן לפנות רק בנושא המשרד עליו הם ממונים. באתר הכנסת קיימת אפשרות לרישום לסיורים בכנסת דרך מרכז המבקרים.[15]

פניות בנושאי הגנת הסביבה וקיימות

ערכים מורחבים – המשרד להגנת הסביבה

ניתן להגיש למשרד להגנת הסביבה פניות בנושאי מפגעים סביבתיים או נגד בעלי חיים משוטטים, וכן בנושאי השלכת פסולת ברשות הרבים, וסכנות הנובעים מדליפת חומרים מסוכנים ובעיות תברואה שונות. לרבות בנושאי עידוד בנייה ירוקה, חינוך סביבתי, אקלים ארץ ישראל, חוק צער בעלי חיים, מיחזור, קרינה ושפכים. המשרד אמון על קידום נושא הקיימות בדגש איכות הסביבה.[16].

פניות בנושאי עבודה

ערכים מורחבים – משרד העבודה, דיני עבודה בישראל

כחלק מחובת הזכות לעבודה וההזכות לרמת חיים נאותה שלא מתאפשרת בלעדי הראשון. כמו שמירה על דיני עבודה לרבות חוק עבודת נשים במשרדים הממשלתיים כמו ביתר מקומות התעסוקה בישראל; משרד העבודה אחראי על מעונות היום לגיל הרך כחלק מעידוד תעסוקת הורים[17][18]. ניתן לפנות למשרד העבודה גם בנושאי שילוב אוכלוסיות מיוחדות, הכשרות מקצועיות, הסבות מקצועיות, רישוי, זכויות עובדים זרי ועוד.

לחרדים קיימים אף מוסדות לסיוע במציאת עבודה, לרבות הכשרות מקצועיות ללא עלות. בנוסף לתמריצים למעסיק המעסיק ומימון הכשרת עובדים המשתייכים לאוכלוסייה זו. במטרה לקבל את הסיוע וההטבות יש להציג אישור לימודים במוסד חרדי.[19] קיימים תגמולים למעסיק, ומימון הכשרות מקצועיות גם למעסיק בעלי מוגבלויות.[20] לחיילים משוחררים קיים האגף והקרן לחיילים משוחררים לסיוע בשנים הראשונות באזרחות, בעיקר בסיוע בהכשרות מקצועיות על חשבון מענק השחרור. לעולים חדשים אין סיוע בהכשרות או מציאת עבודה, אלא על חשבון סל הקליטה. לאחר קליטה למקום העבודה מקום העבודה מחוייב בכללי קידום מקצועי ושיוויון הזדמנויות בקידום לרבות הכשרות מקצועיות, הסבה מקצועית.

ניתן להסתייע בשירות התעסוקה במציאת עבודה, הכשרות מקצועיות, הסבה מקצועית. במקרי קיצון ניתן לפנות גם למשרד העבודה או שר העבודה.

פניות בנושאי זכויות עובדים

ערכים מורחבים – הזכות לעבודה

ניתן לפנות לכל ועד עובדים או להסתדרות העובדים בארגון, או לשניהם, לסיוע משפטי או מקצועי כזכויות עובדים: במטרה לוודא את השמירה על שוויון הזדמנויות וחוק שוויון ההזדמנויות בעבודה. אלו אחראים על קידום מקצועי והסבה מקצועית, בנוסף לזו של מקום העבודה עצמו. כמו סיוע משפטי מול גופי ממשלה והמעסיק במקרי סכסוכים או אי הבנות בין המעסיק למועסק.

ועד העובדים מחויב לנכוח בכל מכרז או ראיון עבודה למשרה, תוך ייצוג כלל הדרגות בארגון ללא משוא פנים או אפליה ותוך קידום שוויון הזדמנויות; בין הסגל הזוטר, ביניים ובכיר. ההסתדרות פועלת בשנים האחרונות לפתיחת מקומות תעסוקה חדשים ותקנים חדשים, כמו קידום הטבות והשתלמויות בארץ ובחו"ל לחברי הסתדרות, שמשלמים דמי חבר.

עובד המעוניין לוותר על הטבות עובד, כמו ארוחות או חברות בוועד, יכול לבקש לבטל את ההטבה ולבקש במקומה את תשלומי המעסיק על ההטבה. במקרה של סכסוך עבודה ביכולת העובד לדרוש מהמעסיק ייצוג חיצוני בעניינו במקרה של מכתב ושימוע לפני פיטורים.

פניות בנושא הפרת חוקי עבודה של מעסיק

ערכים מורחבים – דיני עבודה, עובד

על כל מעסיק לוודא שמירה על דיני עבודה ומכאן שוויון הזדמנויות; מניעת: הטרדה, התעמרות בעבודה, הטרדה במקום העבודה; וכן נגישות במקום העבודה. ניתן לפנות למשרד העבודה בפנייה על הפרת חוקי עבודה על ידי מעסיק[21], הפנייה יכולה להיות על משרדים ממשלתיים או גופים פרטיים, לרבות עצמאיים. תלונות יכולות להיות על אי-עמידה בחובת דרישות חוקי המכרזים (כמו דרישות והגדרות תפקיד ברורות ולא רחבות מידי, ממוקדות וישימות. כמו אי ריבוי מנהלים או דורשי דו"ח או שירות, אי נוכחות נציג ועד העובדים בראיון למשרה) או קיום סביבת עבודה בטוחה ונטולת הטרדות או שיח של ביזוי, התעמרות והטרדה, אי-שוויון מגדרי בשכר ועד אי-עמידה בחובת ביטוח פנסיוני לעובדים. מנהלי משאבי האנוש וכח האדם מחויבים לעמוד בדרישות החוק ומניעת סביבה שכזו, כמו טיפול בתלונות בנוכחות כלל הצדדים, ובוודאי המתלונן. לרבות תלונות על מעסיקים ומנהלים, ובמידה ואינם עומדים בתנאים מחובתם למנות עובדים אחראים פנימיים או חיצוניים לעניין. אי הפרשות לקרן פנסיה כדין.

במידה ועובד בעל רישום פלילי אושר ונקלט לעבודה בין אם בגוף פרטי או בנציבות שירות המדינה, גם אם לא הצהיר על רישום פלילי או רפואי, חל איסור על מעסיק בכח אדם או משאבי אנוש לפטר, להתעמר או לסיים העסקתו של עובד זה. שכן לפי תקדים בית הדין לעבודה עובד על מנת לגשת למועמדות ולהתאפשר למחיה סבירה אנוס למסור מידע זה. במידה וקיים חשד כי מעסיק קיבל מידע על רישום פלילי, משפטי או רפואי של עובד או מועמד ניתן לפנות להתלונן על המעסיק. שכן קיים איסור על משטרת ישראל לספק למעסיקים מידע על רישומים פליליים, גם אם מועמד אישר למעסיק עיון במידע - הדבר מהווה עבירה על החוק, וניתן להתלונן על מעסיק גם בעניין זה.

התאגדות מעסיקים בקבוצת דואר אלקטרוני או וואטסאפ לניפוי עובדים קודמים שלהם מהענף, אסורה בהחלט וגם על כך ניתן להתלונן. ניתן להגיש גם תלונה על 'גילויי גזענות ואפליה'. אסור למעסיק להתחיל בהעסקה בכוונה לפטר, גם לא בהגדרת זמן או במטרה לקבל הטבות מהמדינה על העסקת מכסת עובדים מסוימת, או רק לתקופת ההטבות של העסקת בעלי מוגבלויות (לאור חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ותעסוקה נתמכת לאנשים עם מוגבלויות), כמו לתלות שלט דרושים בבית העסק במידה ולא באמת דרושים לו עובדים נוספים, שכן הדבר מהווה התעמרות בעובדים.

קיים איסור אפלית מועמדים למשרה וכן פיטורים על רקע אפליה מגזרית, דתית, מגדרית, כלכלית, מעמדית, הריון, מספר ילדים, סטטוס אישי, נכות, היסטוריה רפואית, היסטוריה פלילית, נראות המועמד (גובה, משקל, מצב עור או שיניים),הגשת מועמדויות רבות קודם למועמדות קיימת, אי אחזקה במכונית או רישיון נהיגה, או מרחק ממקום העבודה.

פניות בנושא אפליה ואי שוויון

ערכים מורחבים – היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות

פניות בנושאי אפליה על רקע גזענות או אי שוויון יעשו לממונים המשרדיים למניעת גזענות[22]. ניתן לפנות באופן מקוון גם ליחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות-[23], אך רק עם הוכחות מבוססות של צילומי תכתובות מייל או הקלטות, כמובן כמאושר בחוק האזנת סתר. פניות בנושאי אי-שוויון מגדרי בתעסוקה יופנו לאגף לשוויון מגדרי[24]. פניות בנושאי אי-שוויון תעסוקתי לאנשים עם מוגבלות יופנו לאחראי לקידום תעסוקת עובדים עם מוגבלות בארגון או לנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות[25].

לקבוצות שונות כמו נשים, חרדים, ערביי ישראל, יהדות אתיופיה, בדואים, צ'רקסים ובעלי מוגבלויות קיימים בחוק העדפה מתקנת בקבלה למשרות ממשלתיות, זאת בהינתן כי יתר המועמדים בעלי נתונים שווי ערך או בעלי נתוני פתיחה פחות טובים מנתונים המועמד המשתייך לקבוצת המועדפים לתיקון. בחלק מהיחידות הממשלתיות קיימת חובת ייצוג הולם למשתייכים לקבוצות אלו. אפליה או כוונת תחילה של מעסיק ביחידה ממשלתית שלא לקבל מועמד עוד טרם הליכי האבחון והמיון או ראיון העבודה מהווים עבירה על החוק, גם על רקע הגשת מועמדות מאסיבית, היכרות קודמת עם המועמד (לרבות ידיעה כי היה לו אירוע פלילי או רפואי), לרבות אפליה גילנית או על רקע אידאולוגי פוליטי; וזכותו של כל מועמד לבקש את סיבת פסילת מועמדותו או אי-קבלתו לתפקיד, בצירוף נתוניו וקורות חיו של זה שהתקבל לתפקיד, לתפקיד אליו הגיש את המועמדות. לאחר קבלה לעבודה, קיימת חובה על המעסיק על פי חוק לשמור על סביבת עבודה תקינה, נעימה, ללא שיח פוליטי או אידאולוגי מלבה, לרבות ביזוי, הטרדות או ביזוי מיני. עם אפשרויות קידום והתפתחות מקצועית בהתאם ליכולות כל עובד.

אין לקבל עובד לתפקיד מסוים ללא חוזה (גם לא מתנדב או סטודנט) או תוך לשים אותו על תקן משרה שהוא לא נושא או לא עומד בדרישות אליו, גם אם משלימים את השכר בדרכים אחרות או בשעות נוספות. כמו קיים איסור על הקמת תנאי מכרז תפורים אישית למועמד, כמו בהסתמך על ניסיון תעסוקתי בלבד. לרוב עם קבלה לתפקיד, קיימת תקופת ניסיון של עד שנתיים לבחינת התאמתו של נושא התפקיד למשרה. העסקה מעבר לתקופה זו, ללא קביעות או סיום ההעסקה, עם פירוט סיבת סיום עבודה מספקת וזכות לשימוע לעובד, אינה תקינה. במקרה של העסקה כממלא מקום, הנוהל זהה וקיימת חובה לפתוח את המשרה למכרז, עם אפשרות לממלא המקום להגיש מועמדות לאותו תפקיד שהוא בינתיים ממלא.

עד לקבלת קביעות יש להנפיק באופן שוטף חוזי העסקה עדכניים ובזמן. פיטורים בין אם לפני או אחרי קבלת קביעות יעשו בהתאם לחוק; קרי, חובת תום לב, מסירת מכתב עם כלל סעיפי הסיבות שברצון המנהל לשטח בפני העובד בתקופה של כחודש טרם השימוע במטרה לאפשר לעובד זמן מספיק להנפיק תגובה הולמת, קיום השימוע בתום לב והגעה להכרעה ובסיום הנפקת מכתב פיטורים ואישור העסקה כדין נציבות שירות המדינה. בתום העסקה חלה חובה על אגף משאבי האנוש ביחידה להנפיק אישור העסקה העומד בדרישות נציבות שירות המדינה בפירוט סיבת סיום ההעסקה. פיטורים בזמן הריון או 60 יום לאחר לידה אסורים בחוק, בזמן הנקה נחשב כפיטורים לא אתים. חל איסור העסקת עובד אם מועסק מלכתחילה בכוונה לפטרו.

על פי חוק כל מועמד לשירות המדינה מחויב למלא טופס הצהרה על קרבה משפחתית לעובד או מתנדב, אי-רישום פלילי, וטופס הצהרת בריאות. ניתן להעסיק קרובי משפחה כל עוד הקרובים לא מועסקים באותה היחידה, קיים איסור על אפליה על רקע פלילי וכל מועמד שחושב שהרקע הפלילי שלו מונע ממנו קבלה שלא כדין או קידום; יכול למנות את הסיבות לעוול בטופס. חלה חובה לחתום על טופס הצהרת בריאות באישור רופא תעסוקתי או רופא משפחה.

פיטורים בטיעונים לסגירת תקן או המרת ייעודו אינם חוקיים, לא ניתן לעולם לשנות ייעוד תקן. ניתן לסגור תקן רק לאחר עזיבתו מרצון של העובד נושא המשרה; שכן יש להגיש בקשה לסגירת התקן לנציבות שירות המדינה וניתן לסגור תקן רק באישור משרד האוצר והסתדרות העובדים. כמו אישור נוסף אחר, לפתיחת תקן חדש עם דרישות תפקיד חדשות. זאת גם במידה ומדובר בתפקיד סטודנט או מתנדב.


ערכים מורחבים – משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי

מראשית המדינה הוגדרו אזורי הפריפריה כדורשי טיפוח, אליהם עברו מרצון או הועברו אוכלוסיות מוחלשות לעבודה במפעלים תעשייתיים. משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי עושה מאמצים לתיקון האפליה כאי-שוויון כלכלי לעומת הערים, תוך העמדת אפשרויות וההזדמנויות תעסוקה ופיתוח כפי שיש בערים, ובפרט תוך קידום האוכלוסייה הבדואית, הדרוזית והצ'רקסית.

ביטוח לאומי

ערכים מורחבים – ביטוח לאומי, המוסד לביטוח לאומי

כחלק מהזכות לרמת חיים נאותה והזכות למזון ביטוח לאומי מעניק קשת רחבה של מענקים לבעלי מוגבלויות, מובטלים, חד-הוריות וזכאים אחרים (אסיר ציון, הבטחת הכנסה, ניצולי השואה). כמו סל שיקום ודמי טיפול על הטרדה במקום העבודה. זאת תוך העמדת חוקרי ביטוח לאומי לוידוא אמיתות התביעות. במקרה של שינוי תנאים או ביטולי זכאות, ניתן להגיש בקשה לשימוע: בירור על סיבת ביטול או שינוי התנאים והזכאויות. טפסים, בקשות, תביעות ובקשות בירור ניתן להגיש באזור האישי באתר ביטוח לאומי[26].

בקשות לשינוי תנאי קצבאות ביטוח לאומי או בקשות חדשות להכרה בסטטוס מסוים בביטוח לאומי - ניתן להגיש כעתירה מנהלית.

משרד הרווחה והביטחון החברתי אחראי על קידום תוכניות לצמצום פערים של אוכלוסיות בסיכון. כמו תיקון ומניעת מצבי אי-שוויון ואפליה.

פניות בנושאים משפטיים

ערכים מורחבים – משרד המשפטים, הסניגוריה הציבורית, בתי המשפט בישראל

הסנגוריה הציבורית מספקת ייצוג משפטי לנאשמים בפלילים ולאוכלוסיות חסרות אמצעים, זאת בבקשה סיוע בטופס[27] או בצו בית משפט. קיימים גם רשויות מקומיות שמפעילות מערכי ייצוג משפטי לאוכלוסיות שונות. קיימים בתי משפט שונים במדינת ישראל ובהם: בית המשפט השלום, בית המשפט המחוזי, בית המשפט העליון, בתי דין רבניים ובהם בתי הדין השרעיים, בתי משפט לנוער, בית דין לעבודה, ובתי דין לענייני משפחה.

ניתן לפנות למוקד המידע והשירות הארצי הטלפוני של הרשות השופטת בבקש למידע על תיקים בבית המשפט, אפשרויות משפטיות במידע הכללי ועוד. כיום פועלת מערכת נט משפט[28] בה ניתן להגיש תביעה, להגיש ערער ולהוסיף כתבי הגנה על כל תיק אפשרי שמתנהל בבתי המשפט בישראל. למרות שמערכת המשפט הישראלית מבוססת על זו הבריטית, בישראל לא קיים מערך של חבר מושבעים.

לרוב לא מתאפשרת אנונימיות בתביעות או כנתבע, כשאלו לרוב גם מתפרסמים במאגרים משפטיים לעיני הציבור באינטרנט אחרית דבר. אלא אם קיימת סיבה מוצדקת ביותר כמו חשיפת מצבים רפואיים, או מקרים מורכבים בתיק בית המשפט עצמו; כאלו העלולים לפגוע בעתידו המקצועי והאישי של בעל התיק (כחלק מהזכות כבוד האדם, הזכות לפרטיות וההזכות לשוויון). את הבקשה לאי פרסום התיק יש להגיש בכתב הסיכום, או בבקשת צו מיוחד מבית המשפט בתום תהליכי התיק, אותו ניתן לשלוח לאתרים מפרסמי התיק בבקשה להוריד ממאגריהם.

בתום הליך משפטי על ה"זוכה" להגיש בקשה לביצוע פסק דין עשיה בטופס 209, תוך 30 יום ממועד הנפקת פסק הדין.[29]

שימוש בחוות דעת מקצוענים

במקרי הגשת תביעות על התובע להביא סימוכין לתיאור וביסוס עובדות התביעה נגד הנתבע, כחלק מהכלל המוציא מחברו עליו הראיה. לרוב יש להביא חוות דעת מומחה או ראיות פליליות משטרתיות (לאחר תום חקירת ומיצוי ההליך הפלילי) - כחלק מדיני הראיות. הנתבע גם יכול להביא חוות דעת מטעמו. במקרה ואחד הצדדים או שני הצדדים לא הביאו חוות דעת או סימוכין מספקים להגנה או לביסוס הצד שלהם בתיק; ביכולת בית המשפט למנות מומחה למתן חוות דעת מטעם בית המשפט.

התשלום למומחה חל על הצד שלא הגיש חוות דעת או ביסוס מספק לצידו בתיק. או במידה ונדרש בירור נוסף על חוות הדעת והסימוכין שניתנו הוצאות חוות הדעת מתחלקות שווה בשווה בין הצדדים בתיק. התשלום ניתן ישירות על ידי בעלי הדין בתיק למומחה.

פניות בנושאים פליליים

ערכים מורחבים – משטרת ישראל, פשע בישראל
עמוד ראשי
ראו גם – המחלקה לחקירות שוטרים, חוק העונשין, חוק סדר הדין הפלילי

תלונות למשטרת ישראל ניתן להגיש בטופס מקוון[30] בפורטל הממשלתי האישי[31], פניות ציבור בנושאי תלונה, ביקורת או הצעות ייעול בטופס מקוון של פניות הציבור של משטרת ישראל[32]. תלונות על עבירות שוטרים שדינם מאסר של מעל 7 שנים באמצעות טופס מקוון[33] של מח"ש.

על פי חוק, ניתן לפנות לכמעט כל תחנת משטרה בבקשה לצפות ולבקש מידע בעמדות אלקטרוניות פנימיות על נתוני תיקים פליליים אישיים או של מיוצג. במידע מופיע גם תאריך התיישנות התיק ותאריך מחיקתו לעד ממערכות המשטרה, כמו סטטוס התיק וסיבת סגירתו או אי המשך טיפול.

ניתן להגיש בקשה לחנינה על עבירה ומחיקת רישומים פליליים מנשיא מדינת ישראל[34]. בנימוקים לבקשה חובה לציין תהליכי טיפול, שיקום וכלים חדשים שנרכשו למניעת הישנות הדברים, כמו במידה וקיימים סיבות וטענות מפורטות לעיוות דין. ניתן להגיש בקשה לחנינה רק פעם אחת, מומלץ בסיוע עורך דין להגדלת ההסתברות לקבלת הבקשה.

על מחלקת הזיהוי הפלילי קיימת החובה לאיסוף, אי-שיבוש ושימור ראיות בזמן אמת לצורך קיום תהליך משפט תקין והזכות להליך הוגן.

פניות בנושאים אזרחיים

ערכים מורחבים – משפט אזרחי
עמוד ראשי
ראו גם – דיון אזרחי, תקנות סדר הדין האזרחי, ביקורת שיפוטית

כל תיק מתנהל בבית הדין לעניינו, נושאים אזרחים לרוב עוסקים בסכסוכי שכנים, בתים משותפים, תביעות קטנות, תביעות חברות ביטוח, דוח"ות חניה וקנסות; גם מעבר על דיני חוזים, נזיקין, קניין, משפחה, מעבר על חוקי עבודה ותאגידים. ניתן להיעזר באתר נט משפט[35] להגשת תביעות, הגנות וערעורים.

פניות בנושאים מנהליים

ערכים מורחבים – עתירה מנהלית

בנושאי מדיניות וכללים של גופי מדינה לרבות כח אדם ומשאבי אנוש ניתן לפנות לבית המשפט המחוזי בעניינים שבגינם ניתן להגיש עתירה מנהלית. על הפרת כללי עבודה ודיני עבודה על ידי מעסיק לא ממשלתי ניתן לפנות לבתי הדין לעבודה. על חוסר ביקורת, אי ראיית עין בעין, כמו בקשה לשינוי או תיקון עוולות אזרחיות של מוסדות ממשלתיים ניתן לפנות לבית המשפט הגבוה לצדק.

פניות בנושאי ירושות וצוואות

עמוד ראשי
ראו גם – קבלת החלטות נתמכת, חילוט

האפוטרופוס הכללי אחראי על ירושות ועזבונות, כמו מעקב אחר כשרותם המשפטית של החותמים על צוואות. במידה וקיים מנוח שלא חתם באופן כשיר משפטית על צוואה ולאחר מותו לא הופך צו ירושה[36]; כלל נכסי אותו גורם מועברים להאפוטרופוס הכללי לקידום עניינים בראש סדר מדיני דרך קרנות הביטוח הלאומי[37]. במידה והייתה פשיטת רגל לפני פטירת מנוח כלל נכסי הירושה מועברים תחילה לסגירת החובות. במידה והחובות עולות על הזכויות בירושה, יורשי המנוח יכולים להחליט אם לקחת עליהם את החובות או לוותר על הירושה כליל.

פניות בנושאים רפואיים ובריאות

ערך מורחב – משרד הבריאות
עמוד ראשי
ראו גם – מערכת הבריאות בישראל, לימודי רפואה בישראל, הריון ולידה בישראל

ניתן לפנות למשרד הבריאות בטופס מקוון[38] בנושאים מגוונים בבקשה לשירותים חדשים, העמדת אפשרויות מכשור רפואי, הוספת תרופות או שירותים לסל הבריאות, ביקורת על התנהלות נושאי תפקידים רפואיים. כמו בנושאי איכות מוצרי מזון וחשש לאי-עמידה בתקנות הגנה על בריאות הציבור ואיכות מזון, דיווח על תופעות לוואי הקשורות בתרופות מאושרות, מיצוי זכויות, מעבר בין קופות חולים, בעיות נגישות של מבני מערכת הבריאות, דיווח על התחזות או 'הטעיה בפרסום' של אנשי מקצוע או מוצרים רפואיים (לרבות תלונה ודיווח על תופעות לוואי של תרופות), תלונה על עובדי מערכת הבריאות ובפרט פסיכולוגים, רופאים ורופאי שיניים, כמו במקרי הטרדה על ידי צוות מבני רפואה. ניתן לפנות גם בנושאי חוסרים ברופאים ומכשור רפואי.

משרד הבריאות גם מפעיל "מרכז ארצי לייעוץ טרטולוגי" בו ניתן להתייעץ על סיבוכים אפשריים בהריון, כמו בדיקת סיכון או תופעות לוואי בשימוש בתרופות שונות בזמן הריון או הנקה.[39]

לא ניתן למחוק רישומים רפואיים, בין אם בבתי החולים, יחידות הסמך של בתי החולים או קופות החולים. במקרי התיישנות ואי-פנייה לאותו סוג טיפול רפואי הרישומים נשמרים אך אינם מופיעים במערכת לעיון אצל יתר הרופאים המטפלים, אלא באישור הארכיב או בפנייה מחודשת לאותו סוג טיפול רפואי. ניתן לפנות לשר הבריאות בניסיון בקשה למחיקת רשומות רפואיות.

פניות בנושאי הגנת הצרכן

ערכים מורחבים – חוק הגנת הצרכן, תווי סימון ותקינה, חובת שימוש בתג מחיר

ניתן לפנות בטופס מקוון[40] באתר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן] בענייני הטעיה של צרכנים, הטעיה בפרסום, חיוב יתר או חיוב ללא הרשאה אי הצגת מחיר וסימון מוצרים, אי מימוש אחריות ושירות, אי קבלת מידע ומסמכים מחייבים בצירוף אסמכתאות ופרטי קשר של הספק עליו התלונה. כמו אי-עמידה ב"חוק הטכנאים" המחייב הגעת טכנאי בזמן הסביר מהטווח שנקבע להגעתו, אחרת ניתן להגיע תביעה קטנה על אי עמידה בזמנים.

פניות בנושאי הגנת הפרטיות

ערכים מורחבים – הזכות לפרטיות, חוק הגנת הפרטיות

כל אזרח זכאי לפרטיות אלא אם קיים נגדו צו בית משפט, חיפוש או מעצר. מוסדות וגופים ממשלתיים, אם גם פרטים, מחייבים בחוק לשמירה על נתונים רגישים של אזרחים, תוך אי הנגשת המידע לגורמים לא מוסמכים ושאינם נוגעים בדבר. ובפרט נתונים דמוגרפים, רפואיים, גנטיים, פסיכולוגיים ואודות מצב בנקאי. יש לחתום עובדים שבעלי גישה למידע, על מסמך "הצהרת סודיות (אבטחת מידע) תוך קביעת גובה קנס במקרה של מעבר על תנאי המסמך. לעיתים "הצהרות הסודיות" עם עונש כליאה כחוק. החוק מחייב מינוי "אחראי הגנת פרטיות", בנוסף לממונה על אבטחת מידע, שעליו לקדם תהליכי מעקב על הפרות בתחום הגנת הפרטיות ופרצות אבטחה, כמו פריצות סייבר, אך גם על ידי עובדים למטרותיהם האישיות. ניתן לפנות להרשות להגנת הפרטיות בטופס מקוון לדיווח על עבירת ביטחון מידע או פרצה ביטחונית.[41]

פניות בנושאי מקרקעין, בינוי ושיכון

ערכים מורחבים – זכות הקניין, מרשם המקרקעין, הרשות לרישום והסדר זכויות מקרקעין

ניתן לבדוק בעלות בעלי נכס על שטח כנסח טאבו[42] על פי גוש, חלקה ותת-חלקה (במידה ויש).את פרטי הגוש והחלקה ניתן לאתר דרך אתר הממשלתי[43].

דרך האתר אתר הנדל"ן הממשלתי[44] ניתן להשוות מחירי דיור ודירות על פי כתובת ורשות מוניציפלית. מידע על נכס שבבעלות אישית ניתן לקבל דרך מידע על נכס[45] בכניסה לפורטל הממשלתי האישי.

הסדרת טאבו ורישום חכירה על מקרקעין נעשה דרך האחראי על הבתים המשותפים של אזור הנכס, או בהגשת בקשה מקוונת[46].קיים גם אתר סימולטור - לחישוב מס רכישה כמיסוי מקרקעין[47] טרם רכישת נדל"ן. במידה ומעוניינים לבדוק בהתייחס לנכס מי הבעלים ניתן לעשות זאת בבקשת חופש המידע[48]. לבעלי מוגבלויות קיימים הטבות מס רכישה.

הזכות לדיור

ערכים מורחבים – הזכות לדיור, דיור ציבורי, דיור ציבורי בישראל
עמוד ראשי
ראו גם – בנייה, תכנון ובנייה בישראל

על מנת לקדם בניה או שיפוצים שאינם במסגרת התכנון המקורי המאושר של המבנה וייעוד הקרקע יש להגיש בקשה מפורטת עם תוכניות הבניה החדשות לרשות המוניציפלית לאישור. במקרי חריגה מהאישורים טרם קיום השינוי, יש להגיש ללא דיחוי את השינויים לאישור ואפשרות התנגדות של השכנים.

בישראל המענה היחיד הקיים למשפחות או רווקים מעל גיל 35 שאין בבעלותם דירה הוא המחיר למשתכן, כשהשתתפות בהגרלה מתאפשרת לכל תושב ללא דירה ללא כשר להונו העצמי, יכולת השתכרותו או הכנסותיו.

בישראל כיום לא קיים דיור ציבורי כמה שהיה פעם עמידר. במספר ערים בודדות, כמו תל אביב קיימים דיור מוגן למתמודדי נפש ושלטרים לדרי רחוב.

חקלאות בישראל

ערכים מורחבים – הזכות למזון, חקלאות, החקלאות בישראל, משרד החקלאות וביטחון המזון

משרד החקלאות וביטחון המזון אחראי על שימור, קידום ופיתוח הענף החקלאי במדינת ישראל, כמו הקצאת שטחים לחקלאות. במטרה להבטיח ביטחון תזונתי עצמאי של מדינת ישראל לתושביה.

פניות בנושאי מיסים ואוצר

ערכים מורחבים – שכר מינימום בישראל, מיסוי בישראל, הפיקוח על הבנקים, כלכלת אימפקט, הוועדה ליציבות פיננסית
עמוד ראשי
ראו גם – קו העוני, יוקר המחיה

משרד האוצר יחד עם בנק ישראל אחראים על איזון ערך שער השקל ושכר המינימום ועדכונם בהתאם. כמו קידום חקיקות בנושא מענקים והטבות למחוסרי אמצעים או חסרי ישע, קידום שיח מול נציגי ועדי עובדים בנושאי שכר והסכמים קיבוציים, כמו שכר המינימום, תעסוקה מוגנת ושביתות. בנק ישראל אחראי על דירוג האשראי של כל אזרח, של הבנקים ופיקוח על דירוג האשראי הבינלאומי של המדינה. כמו כן על המדיניות המוניטרית של מדינת ישראל, כמה כסף חדש להדפיס, כמה מטבע זר לקנות כדי לאזן את ערך השקל, קביעת ריבית פריים (ריבית בנק ישראל) ופיקוח על הבנקים.

כמו מעקב אחר הכנסות המדינה ממס הכנסה, מס חברות, מס רכישה, מס קנייה, מס דלק, מיסוי מקרקעין, מכס, מס ערך מוסף (מע"מ), מכס על תמלוגים, תמלוגים על שימוש במשאבי מדינה וחברות בת, דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות ופיקוח כי אכן מתקיימת עמידה בחוק בהתייחס לכספים שעל כל גורם לשלם למדינה במסגרת החוק.

שוק ההון, מיסוי, ביטוח וחיסכון

ערכים מורחבים – רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון

באתר פנסיה נט[49] וגמל נט[50] ניתן לאחר ולהשוות תנאים של קופות גמל. באתר פנסיה נט ניתן לאתר ולהשוות תנאי קופות פנסיה.[51] ניתן לעשות את אותם הפעולות בהתייחס לביטוחים. אתרי הנט אינם מאפשרים השוואת אמת בחישוב משוקלל של כדאיות הקרנות השונות על בסיס אפשרויות העמלות, חיסכון ורווח אקטוארי מכל קרן וחברת ביטוח, כמו אפשרויות לקיחת הלוואה מכל אחת מהקרנות והאפשרויות. אלא נתוני המערכת של נט מציגים את דיווחי החברות על עמלותיהן והאיזונים האקטוארים והרווחים השנתיים בכל קרן, ללא התאמה לתעודת הזהות של מבקש הנתונים. שכן החוק מאפשר לחברות הפנסיה והביטוח להתאים את העמלות המוצעות לכל לקוח על פי שיקול דעתו כאפליית מחירים, עם תקרה מסוימת.

ניתן לדווח באופן מקוון דרך קו הצדק – דיווח[52] עבירות והעלמות מס או על הברחות סמים והלבנת הון.

עסקים

ערכים מורחבים – עסק, עצמאי, עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה (תאגיד), מס חברות

עצמאים יכולים להירשם בביטוח לאומי ולפתוח תיק עצמאי[53] או עוסק פטור[54] בטופס מקוון. חברה בע"מ ניתן להירשם בטופס מקוון[55] ברשות התאגידים לאחרונה רשות המיסים פתחה אפשרות הפקת חשבוניות[56] דרכם, כרגע אין אפשרות להפיק חשבוניות או רשימת מוצרים/טובין/שירותים תוך קביעת מחיר לכל אחד. כמו אפשרות אוטומטית להתחשבן ולשלם מס שנתי דרך המערכת.

פניות בנושאי תקשורת, תרבות וספורט

ערכים מורחבים – , תקשורת בישראל, תחרויות ספורט

משרד התקשורת ומשרד התרבות והספורט אמונים על תקצוב ממשלתי של תחומי התרבות, ספורט, תקשורת, אמצעי התקשורת, אמנים ישראלים והתרבות הישראלית. כמו הקמת תשתיות סבירות כמו מבנים בהם יוכלו לפעול בתחומים אלו, תוך שמירה על חופש העיתונות והתקשורת.

פניות בנושאי תיירות

ערכים מורחבים – תיירות, תיירות בישראל

משרד התיירות אחראי על קידום ענף התיירות בישראל, קידום קשרים בין מדיניים לעניין זה וכן קידום בנייה של מלונות אירוח. כמו שדרוג אתרי תיירות כמו אטרקציות תיירותיות, ואתרי מורשת.

פניות בנושאי שירותים עירוניים

ערכים מורחבים – רשות מקומית בישראל, מרכז השלטון המקומי בישראל

מוקדי 106 של הרשויות המקומיות אמורות לספק את כל המידע והשירותים שהתושב נדרש ונזקק להם. כמו שיפור פני העיר באין אם דרך אומנות או טיפול באבני שפה, מדרכות וכבישים משובים וסדוקים. פינוי אשפה ופסולת, גזם, הצבת תאורות, הצבת פחים מוטמנים, קומפוסטים, מתקני כושר, מתקני משחקים לילדים ונוער. קידום הפקות, אירועים ופעילויות לילדים, נוער, צעירים. כמו פעילויות לאוכלוסיית הגיל השלישי. הרשויות פועלות תחת משרד הפנים

פניות בנושאי חינוך, חדשנות מדע וטכנולוגיה

ערכים מורחבים – רשות החדשנות, משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה

ניתן לגשת לאתר משרד החינוך לקבלת ציוני בגרויות והפקת נוסח אלקטרוני של תעודת הבגרות בפורטל תלמידים ובוגרים - משרד החינוך[57].

בנוסף ניתן לבדוק אפשרות הכרה בתעודות ותארים מחוץ לארץ בהערכת תארים אקדמיים מחו"ל - פורטל תלמידים.[58]

משרד החינוך אמון על קביעת תוכניות לימודיות מותאמות אוכלוסייה בנושאי חינוך תוך קידום חדשנות, יצירתיות, מדע, וטכנולוגיה. לרבות תקציבי העשרה כמו לפעילויות מחוץ לשעות פעילות ומענה לתלונות על מורים ומנהלים כמו התנהלות בית ספרית באופן כללי, על פי אזורים.[59] בנוסף אמון על קידום שותפויות חינוכיות כמו ספריית פיג'מה.

המועצה להשכלה גבוהה

ערכים מורחבים – הבחינה הפסיכומטרית, השכלה גבוהה בישראל

המועצה להשכלה גבוהה אחראית על ניתוח נתוני הבחינה הפסיכומטרית כמו סיוע בקביעת הקריטריוני הקבלה למוסדות ההשכלה הגבוהה, עמידת המוסדות בתנאי שכר הלימוד ועוד.[60]

פניות בנושאי מורשת

ערכים מורחבים – מורשת, משרד המורשת, משרד ירושלים ומסורת ישראל, המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל

בישראל קיימים 2 חוקים לשימור שפת הלאדינו והיידיש כמו שימור היהדות כתרבות, ואלו נאכפים תחת הרשות הלאומית לתרבות היידיש והרשות הלאומית לתרבות הלאדינו. כשנעשים מאמצים, תוך הסתמכות על תרומות פרטיות, לשימור אתרים ארכאולוגיים ופריטים יהודיים מהגולה. כדוגמת בית הכנסת האיטלקי שהועבר כמבנה בשלמותו למוזיאון ישראל.

פניות בנושאי מדיניות ופעולות חוץ

ערכים מורחבים – יחסי החוץ של ישראל, נציגויות דיפלומטיות של ישראל בעולם, מש"ב – סוכנות הסיוע הלאומית של ישראל, המרכז למחקר מדיני, המשרד לעניינים אסטרטגיים

משרד החוץ אחראי על קידום יחסי החוץ של ישראל כמו הקמת שגרירויות במדינות העולם השונות, שלישראל יש קשרים דיפלומטיים עמם. ניתן לפנות למשרד החוץ בתלונות על כשירות ואי-תפקוד יחידות בטופס למפקח הכללי על שירות החוץ[61]. בקשות לסיוע אזרחים ישראלים בעת שהות בחו"ל או תלונות, הצעות וכדומה; ניתן במייל הגורמים המטפלים או טופס פנייה[62].

פניות בנושאי התפוצות ומאבק באנטישמיות

ערכים מורחבים – יהדות התפוצות לפי מדינה, אנטישמיות לפי מדינה

לאור פתיחת שערי אירופה וארצות הברית להגירות כמו להזדמנויות עסקיות ואקדמיות לעולם המוסלמי, הקמפוסים במדינות המערב מלאים באזרחים מארצות ערב והאסלאם שמלבים את האנטישמיות בקמפוסים ובכלל במדינות אלו. משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות אמון על קידום ערכי היהדות בתפוצות, תוך דאגה ליהודים החיים מחוץ למדינת ישראל בעת רדיפות ובעת שלום. כמו אחראי על סיוע בכלל וכן סיוע פרטני כמו תמיכה משפטית ליהודי התפוצה בעת אפליה, רדיפות פוליטיות ואירועים אנטישמיים, לרבות אחראי על ניסיון מניעתם.

פניות בנושאי עליה וקליטה

ערכים מורחבים – עולה חדש, עלייה לארץ ישראל, סל קליטה

משרד העלייה והקליטה מעודד עלית יהודים, שעונים לקריטריונים של חוק השבות למדינת ישראל, במצבי רדיפות יהודים במדינות המקור. בין אם כפוגרום או כרדיפה או אפליה. רישום כאזרח מדינת ישראל ניתן לבצע במשרד הפנים.[63]

פניות בנושאי שכניה הקרובים של ישראל

המשרד לשיתוף פעולה אזורי אחראי על קידום יוזמות כלכליות משותפות בין ארצות ערב, ירדן והרשות הפלסטינית מול ישראל. פניות בענייני הצעות ניתן לשלוח במייל[64].

פניות בנושאי תחבורה

ערכים מורחבים – משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית

משרד התחבורה אמון על קידום חקיקה ותקנות בנושאי נהיגה ותחבורה בכלל ותחבורה ציבורית בישראל בפרט, מניעת אלימות בכבישים ותאונת דרכים. כמו תכנון כבישים ודרכים חדשות לאור הביקושים בשטח. ניתן לפנות למשרד התחבורה בנושאי רישוי, תשתיות דרכים, תחבורה ציבורית וספנות ונמלים.[65]

לימודי נהיגה ורישיון נהיגה

בנוסף אחראי משרד התחבורה על לימוד נהיגה בישראל והטסטים, כמו העמדת אפשרות ללימודי תיאוריה בחינם. פיקוח על מורי הנהיגה וניהול תקין של מבחני הרישוי על ידי הטסטרים של משרד התחבורה, תוך העמדת מצלמות ומכשירי הקלטה בעת ביצוע מבחן הנהיגה המעשי.[66] לרבות הענקת רישיון נהיגה, רישיון רכב (ישראל), ווידוא ביצוע מבחן רישוי שנתי לרכב.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ פניות הציבור-הרבנות הראשית לישראל
  2. ^ הגשת בקשה למחלקת בחינות והסמכה של הרבנות הראשית לישראל
  3. ^ הגשת בקשת חופש המידע
  4. ^ פניות בנושאי חופש המידע ללשכה המרכזית לסטטיסטיקה
  5. ^ טופס פנייה מקוון
  6. ^ מבקר המדינה -דוחות שנתיים
  7. ^ ליחידה לפניות ולתלונות הציבור של צה"ל
  8. ^ https://forms.mod.gov.il/PublicInquiries לפניות הציבור של משרד הביטחון
  9. ^ https://forms.mod.gov.il/PublicInquiries לפניות הציבור של משרד הביטחון
  10. ^ תבחינים למתן רישיון להחזקת כלי ירייה פרטי, האגף לרישוי כלי ירייה
  11. ^ בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי, המשרד לביטחון לאומי, האגף לרישוי כלי ירייה
  12. ^ בקשת רישיון לכלי ירייה פרטי, המשרד לביטחון לאומי, האגף לרישוי כלי ירייה
  13. ^ שדלנים בכנסת
  14. ^ אתר הכנסת
  15. ^ מרכז המבקרים של הכנס
  16. ^ פניות בנושאי מפגעים סביבתיים או נגד בעלי חיים משוטטים
  17. ^ משרד העבודה - פניות הציבור
  18. ^ עידוד תעסוקת הורים, משרד העבודה
  19. ^ העסקת חרדים שווה לכולנו - מידע למעסיקים, משרד העבודה
  20. ^ תכנית "שוברים למעסיקים", נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, משרד המשפטים.
  21. ^ בפנייה על הפרת חוקי עבודה על ידי מעסיק
  22. ^ ממונים המשרדיים למניעת גזענות
  23. ^ יחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות
  24. ^ אגף לשוויון מגדרי
  25. ^ נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות
  26. ^ באזור האישי באתר ביטוח לאומי
  27. ^ בבקשה סיוע בטופס
  28. ^ מערכת נט משפט
  29. ^ טופס 209- בקשה לביצוע פסק דין עשה
  30. ^ טופס מקוון
  31. ^ הממשלתי האישי
  32. ^ בטופס מקוון של פניות הציבור של משטרת ישראל
  33. ^ טופס מקוון
  34. ^ בקשה לחנינה מנשיא המדינה
  35. ^ נט משפט
  36. ^ האפוטרופוס הכללי והממונה על ענייני ירושה
  37. ^ קרנות - ביטוח לאומי
  38. ^ בטופס מקוון
  39. ^ ייעוץ ומידע על סיכונים בהיריון ובהנקה במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי
  40. ^ טופס מקוון
  41. ^ הרשות להגנת הפרטיות
  42. ^ כנסח טאבו
  43. ^ govmap הממשלתי
  44. ^ אתר הנדל"ן הממשלתי
  45. ^ מידע על נכס
  46. ^ בקשה מקוונת
  47. ^ סימולטור - לחישוב מס רכישה כמיסוי מקרקעין
  48. ^ לאיתור נכס לפי שם או מספר זיהוי הרשומים בלשכת רישום המקרקעין
  49. ^ פנסיה נט
  50. ^ גמל נט
  51. ^ ביטוח נט
  52. ^ קו הצדק – דיווח
  53. ^ תיק עצמאי
  54. ^ עוסק פטור
  55. ^ בטופס מקוון
  56. ^ אפשרות הפקת חשבוניות
  57. ^ פורטל תלמידים ובוגרים - משרד החינוך
  58. ^ הערכת תארים אקדמיים מחו"ל - פורטל תלמידים
  59. ^ פניות ותלונות הציבור למשרד החינוך
  60. ^ המל"ג פניות הציבור
  61. ^ בטופס למפקח הכללי על שירות החוץ
  62. ^ במייל הגורמים המטפלים או טופס פנייה
  63. ^ פנייה או תלונה למשרד העלייה והקליטה - פניות ותלונות הציבור
  64. ^ פניות למשרד לשיתוף פעולה אזורי
  65. ^ טפסים דיגיטליים להגשת פניות הציבור- משרד התחבורה
  66. ^ טפסים דיגיטליים להגשת פניות הציבור- משרד התחבורה
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

דיני פניות ציבור במשרדי מדינת ישראל40317668