איכות מזון
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
איכות המזון היא כלל התכונות האיכותיות, שהופכות מזון למתקבל על ידי הצרכנים, ובכלל זה מדדים סובייקטיביים כמו מראה המזון (גודל, צורה, צבע, ברק ואחידות), מרקם וטעם; ומדדי איכות מדויקים יותר - כימיים, פיזיים ומיקרוביולוגיים.
איכות המזון חשובה לצרכנים הן בשל הסכנה שבהרעלת מזון, והן בשל דרישות אותן יצרן המזון אמור לקיים על מנת למלא את דרישות הצרכן: אם בשל צו דתי (אוכל כשר) או מצפוני (אוכל טבעוני, ביצי חופש); ואם מסיבות רפואיות (אלרגיה למזון, מזון ללא סוכר, תכולת ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וכו').
ראו גם
קישורים חיצוניים
- ספי קרופסקי ושחר אילן, באילו בתי ספר ימשיכו לאכול מזון לא בריא, כלכליסט.
- חטיבת HACCP, מי צריך בקרת איכות מזון, ביו-לב.
הערות שוליים
32775267איכות מזון