בלוטים בגדלים שונים. בָּלוּט, או אגוז האלון, הוא פריו של עץ האלון. הבלוט מכיל זרע בודד (לעיתים רחוקות שני זרעים), עטוי קליפה נוקשה עטוית קשקשים, שצורתה כצורת כוס קטנטנה או כצורת גביע קטן והיא נקראת סָפְלוּל. גודל הבלוט עשוי להשתנות בין מין אחד למשנהו: אורכו נע בין 1–6 ס"מ ורוחבו נע בין 0.8–4 ס"מ. מקור שמו של הבלוט הוא מהשורש העברי ב.ל.ט., כנראה מפני שזרעו של הבלוט בולט החוצה מקליפתו. הוא מהווה את אחד ממקורות המזון החשובים של חיות בר באזורים בהם גדל האלון.
לוּשָׁאן - רכס הרים בצפון מחוזג'יאנגשי שבדרום מזרח סין. ההר הוא אחד מרכסי ההרים הידועים ביותר בסין, בשל יופי נופיו: מדרונות תלולים מיוערים, פסגות משוננות לוטות עננים, פלגים ומפלי מים. הרכס הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית בשם "הפארק הלאומי לושאן" ב-1996, וב-2004 כאחד מ-90 פארקים גאולוגיים בעולם. ההר הוא אתר תיירות פופולרי, בייחוד בתקופת הקיץ כשמזג האוויר בפסגות ההר קריר במידה ניכרת מהמישורים שלמרגלותיו.
זברה מצויה בנמיביה, וברקע קשת בענן. כשמה, הזברה המצויה היא הזברה הנפוצה ביותר. בעבר ניתן היה למצאה מדרום אתיופיה ועד אנגולה ובחלק המזרחי של דרום אפריקה. בעקבות ציד עבור בשר ועורות, הצטמצמה אוכלוסיית הזברות באופן משמעותי, ואפשר למצאן כיום בעיקר בשמורות טבע, אם כי עדיין מדובר במין הנפוץ מבין שלושת מיני הזברה.
תצלום אוויר של מצדה. מצדה הוא מבצר עתיק על פסגתו של צוק מבודד, בשוליו המזרחיים של מדבר יהודה, המתנשא לגובה של 63 מטרים מעל פני הים, וכ-450 מטרים מעל ים המלח שלמרגלותיו.
על פי המתואר ב"מלחמת היהודים" מאת יוסף בן מתתיהו, כבר לפני חורבן בית שני, תפסו מורדים יהודים מכת הסיקריקים את מצדה וממנה יצאו לגיחות שוד אל יישובים באזור ים המלח. על מצדה עלה הלגיון העשירי הרומאי ולאחר קרבות נואשים על חומות המבצר ומשאפסה תקוות המורדים להסיר את המצור הם בחרו להתאבד ולא לסיים את חייהם כעבדים.
תצלום אוויר של מצדה. מצדה הוא מבצר עתיק על פסגתו של צוק מבודד, בשוליו המזרחיים של מדבר יהודה, המתנשא לגובה של 63 מטרים מעל פני הים, וכ-450 מטרים מעל ים המלח שלמרגלותיו.
על פי המתואר ב"מלחמת היהודים" מאת יוסף בן מתתיהו, כבר לפני חורבן בית שני, תפסו מורדים יהודים מכת הסיקריקים את מצדה וממנה יצאו לגיחות שוד אל יישובים באזור ים המלח. על מצדה עלה הלגיון העשירי הרומאי ולאחר קרבות נואשים על חומות המבצר ומשאפסה תקוות המורדים להסיר את המצור הם בחרו להתאבד ולא לסיים את חייהם כעבדים.
ארנבת הקוטב היא מין של ארנבת, שתפוצתה באזורים קרים: באזורי הטונדרה של גרינלנד ובחלקיה הצפוניים ביותר של קנדה. ארנבת הקוטב אוגרת שומן רק בקיץ, ושורדת בתנאי הקור בעזרת שכבה עבה של פרווה. לרוב היא אף חופרת מאורות מתחת לאדמה או מתחת לשלג, שם היא שומרת על חומה וישנה. טורפיה כוללים את הזאב הארקטי, שועל השלג וההרמין.
פזיות ים סוף שוחות לצד אלמוג במפרץ אילת. מפרץ אילת הוא לשון ים ארוכה וצרה, שלוחה צפונית של הים האדום המפרידה בין חצי האי סיני ובין חצי האי ערב. אזור המפרץ משופע באתרי טבע, תופעות גאולוגיות מרתקות, שוניות אלמוגים ייחודיות ומגוון בעלי חיים וצמחים. עושר אקולוגי זה נובע מהיותו של המפרץ אזור סגור בו הגלים חלשים יחסית, ובנוסף, בשל הסביבה היבשה, לא נשפכות כמויות גדולות של מים מעורבים בחול ופסולת למפרץ. בקצהו הצפוני של המפרץ נמצאות ערי הנמל והקיט, אילת בישראל ועקבה בירדן, ולאורך מזרח סיני, בחוף המצרי של המפרץ, מצויים אתרי צלילה ותיירות רבים.
הפרפור העקוד הוא מין ציפור במשפחת השלדגיים. שמו ניתן לו משום שהוא מרבה לרפרף-לפרפר מעל פני המים. הפרפור העקוד נפוץ בכל אזור אפריקה שמדרום לסהרה, ובדרום אסיה מטורקיה ועד סין. בישראל הוא עוף יציב. הפרפור העקוד נחשב לציפור הישראלית המצטיינת ביותר ביכולת הצלילה שלה מגובה רב. צלילתו השקטה של השלדג העניקה השראה לתכנון בסגנון הביומימיקרי של קטר מיוחד לרכבת מהירה, שמרעיש פחות ביציאה ממנהרות.
מוחן בים הקריבי סמוך לבונייר. מוחן הוא כינוי לאלמוגים במשפחת האלמוגניים, שנקראים כך בשל מבנה הספרואיד המחורץ שלהם המזכיר צורת מוח. כל ראש אלמוג מורכב ממושבה של פוליפים (יחידות המבנה הבסיסיות של האלמוג) זהים גנטית שיוצרים שלד קשה מסידן פחמתי; בשל כך הם מהווים שותפים חשובים בהרכבת שוניות אלמוגים, כמו "אלמוגי אבן" אחרים. תוחלת החיים הארוכה ביותר של אלמוגי המוח היא 900 שנה. מושבות הפוליפים יכולות להגיע עד לגובה של 1.8 מטרים.
ירבאטאן הוא בור מים תת-קרקעי, הגדול ביותר מבין מאות מאגרי המים העתיקים הנמצאים מתחת לעיר איסטנבול. בור המים ממוקם כ-150 מטרים מדרום מערב לכנסייתאיה סופיה ונבנה במאה ה-6. לעיתים הוא מכונה בשם מאגר הבזיליקה על שם בזיליקה שנצבה במקום. לבור קיבולת של כ-100,000 מטר מעוקב מים, וכיום הוא משמש כאתר תיירות. לעיתים מוצגות בו תערוכות ומתקיימים בו קונצרטים בשל האקוסטיקה המיוחדת במקום.
שחף - עוף ימי מתלהק, בעל כנפיים ארוכות וקרומי שחייה. השחפים הם ציפורים בינוניות עד גדולות בגודלן, מתהדרות במקור עבה ומוארך בגוון צהוב. השחף בדרך כלל בעל גוון אפור או לבן, בצירוף סימנים שחורים הממוקמים באזור הראש והכנפיים.
התפרצותסקורג'ימה ב-2009. סקורג'ימה הוא הר געש שכבתי פעיל בדרום האי קיושו ביפן. במהלך המאה ה-20 התפרץ סקורג'ימה כמה פעמים. ההתפרצות האחרונה החלה ב-13 באוקטובר1955 ונמשכת ברציפות עד היום. התפוצצויות קטנות רבות מתרחשות בהר מדי שנה, ומשליכות אפר לגבהים של עד כמה קילומטרים מעל להר. ב-65 השנים שעברו מאז נרשמו יותר מ-7,300 התפוצצויות כאלו.
בז אדום - דורס יום ממשפחת הבזיים. הוא דומה מאוד לבז המצוי אך צבעי הזכר בולטים יותר, והוא חברותי - צד ומקנן בקבוצות. הבז האדום הוא עוף נודד, והאוכלוסייה המקננת מגיעה לארץ ישראל בפברואר ועוזבת ביולי. בעבר היה הבז האדום הדורס הנפוץ בארץ, אך כיום הוא נדיר למדי ונעשים מאמצים להגן עליו ולעודד את התרבותו.
ישיבת וולוז'ין (מכונה גם: אם הישיבות) הייתה הישיבה המודרנית הראשונה. הישיבה נוסדה על ידי רבי חיים מוולוז'ין ושימשה אב טיפוס למבנה הישיבות הליטאיות שבאו אחריה. החידוש בישיבה היה שהיא הוקמה כמוסד מאורגן המספק לינה וארוחות לתלמידים, בשונה מאופי הישיבות עד אז שהיו, בדרך כלל, התקבצות של תלמידים סביב הרב המקומי. הישיבה נסגרה לאחר שבעקבות תלונות של חברי תנועת ההשכלה לשר ההשכלה הרוסי שאין בישיבה לימודי חול, דרש האחרון להוסיף לימודי חול בישיבה. בעקבות התנגדותם של ראשי הישיבה להוספה כזו, נסגרה הישיבה בה' בשבטתרנ"ב.
סי-או-סה פול (מילולית: גשר ה-33) הוא גשר בעל 33 קשתות, המכונה גם גשר אללה ורדי חאן, על שם הגנרל שהיה אחראי על הקמתו. הגשר נבנה בשנת 1602 תחת עבאס שאה הראשון. הוא אחד מ-11 הגשרים הנמצאים באספהאן שבאיראן ונחשב לאחד הגשרים היפים ביותר באיראן.
רקפת מצויה - צמח רב שנתי בעל פרח ופקעת גדולה, עגולה ושטוחה. הרקפת נפוצה בצפון ובמרכז ישראל, בעיקר באזורי ההר, ונדירה יותר בדרום הארץ. מקום ידוע בו צומחות רקפות הוא "גבעת הרקפות" שברמות מנשה, בסמוך לקיבוץ גלעד; גבעה קטנה זו, המתכסה באלפי רקפות למשך כמה שבועות בלבד בחורף ובאביב, מושכת אליה המוני מטיילים.
אילנית אוסטרלית לבנה - מין של אילנית הנפוצה במקור באוסטרליה ובגינאה החדשה והובאה גם אל אזורים מסוימים בניו זילנד ובארצות הברית והתרבתה שם. אילנית זו היא מין גדול יחסית, ואורכה מגיע ל-10 סנטימטרים. האילנית האוסטרלית הלבנה נוחה לגידול בידי בני אדם ומותאמת למחיה באזורים עירוניים, בסביבות מגורי האדם; לרוב היא נמצאת על חלונות בתים, בהם היא תרה אחר חרקים שנמשכים לאור. לחומר המופרש מעור האילנית סגולות רפואיות, והוא יכול לשמש כחומר מחטא ואנטי-ויראלי בתכשירי רוקחות.