המכלול:תמונה נבחרת/בחירות קודמות/נובמבר 2023

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תמונות נבחרות
              אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


נובמבר
1 בנובמבר 2023
י"ז בחשוון ה'תשפ"ד
מפלסת שלג בנורווגיה, נאבקת בסערת רוחות, שהביאה את השלג להינשא ברוח בחוזקה.

מפלסת שלג בנורווגיה, נאבקת בסערת רוחות, שהביאה את השלג להינשא ברוח בחוזקה. מפלסת השלג היא סוג של ציוד מכני הנדסי, ומשמשת לפינוי שלג מצירי תנועה בתקופת החורף.


עריכה - תבנית - שיחה


2 בנובמבר 2023
י"ח בחשוון ה'תשפ"ד
אייסריזנוולט היא מערה טבעית שקירותיה מכוסים קרח כל ימות השנה הנמצאת סמוך לעיירה וורפן באוסטריה, כ-40 ק"מ דרומית לזלצבורג.

אייסריזנוולט היא מערה טבעית שקירותיה מכוסים קרח כל ימות השנה הנמצאת סמוך לעיירה וורפן באוסטריה, כ-40 ק"מ דרומית לזלצבורג. המערה שוכנת בתוך סלעי אבן הגיר של הר הוקוגל שברכס האלפים האוסטרים. אורכה הכולל של המערה הוא יותר מ-42 קילומטרים, כאשר קרח מכסה את קירותיה לאורך הקילומטר הראשון, ולכן היא מערת הקרח הגדולה בעולם. כ-200,000 תיירים מבקרים בה מדי שנה.


עריכה - תבנית - שיחה


3 בנובמבר 2023
י"ט בחשוון ה'תשפ"ד
שקיעה באחד מהאיים הקטנים ביותר מבין אלף האיים - ארכיפלג הכולל 1,793 איים המצויים בגבול קנדה-ארצות הברית, לאורך חלקו הדרום-המערבי של הנהר סנט לורנס.

שקיעה באחד מהאיים הקטנים ביותר מבין אלף האיים. אלף האיים הם ארכיפלג הכולל 1,793 איים המצויים בגבול קנדה-ארצות הברית, לאורך חלקו הדרום-המערבי של הנהר סנט לורנס. האיים פזורים במורד הנהר מהפינה הצפונית-מזרחית של ימת אונטריו, לאורך כ-80 ק"מ במורד הזרם. האיים הקנדיים שייכים לפרובינציה הקנדית אונטריו, והאיים האמריקניים - למדינת ניו יורק. היות שלאורך הנהר ישנם מאות סלעים הבולטים מעל פני המים, הוחלט כי הקריטריון להגדרתו של אי ככזה יהיה שמדובר במתחם יבשתי ששטחו גדול מ-1 רגל מרובע, הנמצא מעל פני המים בכל ימות השנה וגדל בו לפחות עץ אחד. על שמם של אלף האיים קרוי הרוטב הפופולרי, רוטב אלף האיים.


עריכה - תבנית - שיחה


4 בנובמבר 2023
כ' בחשוון ה'תשפ"ד
פריחה עם עלים של סתוונית היורה, בחורשת הארבעים שבפארק הכרמל.

פריחה עם עלים של סתוונית היורה, בחורשת הארבעים שבפארק הכרמל. סתוונית היורה היא גאופיט בעל פקעת בסוג סתוונית שבמשפחת הסתווניים. המין גדל בחבל הים-תיכוני ובחגורת הספר, מהגליל העליון והגולן ועד צפון הנגב, ופורח בחודשים אוקטובר-דצמבר. זהו צמח מוגן בישראל (כמו גם הסוג סתוונית כולו).


עריכה - תבנית - שיחה


5 בנובמבר 2023
כ"א בחשוון ה'תשפ"ד
ביזון אמריקאי - מין יונק צמחוני דמוי שור גדול-ממדים, המשתייך למשפחת הפריים.

ביזון אמריקאי הוא מין יונק צמחוני דמוי שור גדול-ממדים, המשתייך למשפחת הפריים. הביזון האמריקאי הוא היונק הגדול ביותר באמריקה הצפונית ואחד ממיני הפריים הגדולים ביותר בעולם. הביזונים נפוצים כיום בעיקר במישורים הגדולים של קנדה וארצות הברית, שם הם רועים בעדרי ענק.


עריכה - תבנית - שיחה


6 בנובמבר 2023
כ"ב בחשוון ה'תשפ"ד
עֲגֻלָּשׁוֹן שְׁחוֹר-גָּחוֹן - מין חסר זנב קטן ממשפחת העגולשוניים, אנדמי לאגם החולה. העגולשון דומה לצפרדע הנחלים, אך קטן ממנה בהרבה. צבעו אפור כהה וזרוע בכתמים חומים. בטנו שחורה ומנוקדת בנקודות לבנות.

עֲגֻלָּשׁוֹן שְׁחוֹר-גָּחוֹן - מין חסר זנב קטן ממשפחת העגולשוניים, אנדמי לאגם החולה. במשך עשרות שנים הוא נחשב למין שנכחד בעת ייבוש האגם, עד ששב ונתגלה ב-15 בנובמבר 2011. העגולשון דומה לצפרדע הנחלים, אך קטן ממנה בהרבה. צבעו אפור כהה וזרוע בכתמים חומים. בטנו שחורה ומנוקדת בנקודות לבנות. לשונו עגולה ואינה נשלפת מפיו.


עריכה - תבנית - שיחה


7 בנובמבר 2023
כ"ג בחשוון ה'תשפ"ד
נחל הירמוך, נחל הזורם ממזרח למערב ומהווה גבול טבעי בין הגלעד מדרומו לחורן, לבשן ולגולן מצידו הצפוני.

נחל הירמוך, נחל הזורם ממזרח למערב ומהווה גבול טבעי בין הגלעד מדרומו לחורן, לבשן ולגולן מצידו הצפוני. הנחל זורם מאזור החורן שבסוריה, לאורך כ-70 קילומטרים, ונשפך לנהר הירדן בנהריים. הירמוך מהווה גבול בינלאומי בין ירדן לסוריה, ובין ירדן לישראל. כקילומטר מזרחית לשפך נחל רוקד, מהווה הירמוך מפגש בין הגבולות של סוריה, ירדן וישראל, שקרוי "משולש הגבולות", 18 הקילומטרים המערביים שלו מהווים את גבול ישראל-ירדן.


עריכה - תבנית - שיחה


8 בנובמבר 2023
כ"ד בחשוון ה'תשפ"ד
לייזר - התקן הפולט אור קוהרנטי, מונוכרומטי (בתחום צר של אורכי גל) ומקביל (בעל פיזור נמוך), לו יישומים רבים בתחומי המדע והטכנולוגיה.

לייזר - התקן הפולט אור קוהרנטי, מונוכרומטי (בתחום צר של אורכי גל) ומקביל (בעל פיזור נמוך). התופעה הודגמה לראשונה ב-16 במאי 1960 על ידי תיאודור מיימן. ההתקן משתמש באפקט הקוונטי של פליטה מאולצת, ומכאן שמו האנגלי (LASER - ראשי תיבות של "הגברת אור על ידי פליטה מאולצת של קרינה"). לאור לייזר יישומים רבים בתחומי המדע והטכנולוגיה.


עריכה - תבנית - שיחה


9 בנובמבר 2023
כ"ה בחשוון ה'תשפ"ד

החומה הגדולה של סין - מערכת ביצורים מאדמה, מלבנים ומאבנים בצפון סין, שנבנתה ושופצה פעמים רבות בין המאה ה-5 לפנה"ס למאה ה-16. החומה ששרדה עד ימינו נבנתה בתקופת שושלת מינג במהלך המאה ה-15 והמאה ה-16.

החומה הגדולה של סין - מערכת ביצורים מאדמה, מלבנים ומאבנים בצפון סין, שנבנתה ושופצה פעמים רבות בין המאה ה-5 לפנה"ס למאה ה-16, ומטרתה הייתה להגן על האימפריה הסינית מפני פשיטות של ברברים ממונגוליה וממנצ'וריה, שהתרחשו פעמים רבות במהלך ההיסטוריה הסינית. מאז המאה ה-5 לפנה"ס נבנו כמה חומות שזכו לתואר החומה הגדולה. אחת המפורסמות שבהן הייתה חומה שנבנתה בין השנים 220 ל-206 לפנה"ס על ידי קיסר סין הראשון, צ'ין שה-חואנג משושלת צ'ין, שממנה נותרו שרידים מעטים בלבד. החומה ששרדה עד ימינו נבנתה בתקופת שושלת מינג במהלך המאה ה-15 והמאה ה-16.


עריכה - תבנית - שיחה


10 בנובמבר 2023
כ"ו בחשוון ה'תשפ"ד
להקת עגורים אפורים באגמון חולה. העגורים האפורים חורפים בארץ ישראל, ונוהגים להתקבץ בלהקות באזור אגמון חולה.

להקת עגורים אפורים באגמון חולה. העגור האפור הינו עוף ממשפחת העגוריים. אורך גופו של העגור האפור נע בין 120 ל-140 סנטימטרים. מוטת כנפיו היא 220 - 245 סנטימטרים. הוא נוהג לקנן בצפון אירופה ובאסיה. העגורים האפורים חורפים בארץ ישראל, ונוהגים להתקבץ בלהקות באזור אגמון חולה. העגורים אכלו הרבה מגידולי החקלאים בעמק החולה וגרמו נזק ליבוליהם, ולפיכך החליטו החקלאים לגדל שדות שגידוליהם יהיו למאכל העגורים, ובכך יורחקו העגורים משאר שדותיהם. עד היום אגמון חולה הוא אחד מאזורי התקבצות להקות העגורים הגדול ביותר בארץ.


עריכה - תבנית - שיחה


11 בנובמבר 2023
כ"ז בחשוון ה'תשפ"ד
התפרצות הר געש

התפרצות הר געש. הר געש הוא מבנה גאולוגי הנוצר כאשר מאגמה פורצת דרך סדקים בקרום כדור הארץ ונפלטת אל פני השטח בתהליך הנקרא התפרצות געשית.


עריכה - תבנית - שיחה


12 בנובמבר 2023
כ"ח בחשוון ה'תשפ"ד
הצוללת הגרעינית "סקייט (SSN-578)" על פני הקרח בקוטב הצפוני בשנת 1959, כלי השיט השני בהיסטוריה שהגיע לנקודה זו.

הצוללת הגרעינית סקייט (SSN-578) על פני הקרח בקוטב הצפוני בשנת 1959, כלי השיט השני בהיסטוריה שהגיע לנקודה זו. קדמה לה הצוללת נאוטילוס, שחלפה מתחת לכיפת הקרח בשנת 1958.


עריכה - תבנית - שיחה


13 בנובמבר 2023
כ"ט בחשוון ה'תשפ"ד
אגם במעבר סן ברנאר הגדול, ממעברי האלפים. המעברים הם עמקים וגאיות שמחברים בין אזורים מישוריים יחסית בשרשרת הרי האלפים, ומאפשרים מעבר וחצייה של שרשרת ההרים.

אגם במעבר סן ברנאר הגדול, ממעברי האלפים. המעברים הם עמקים וגאיות שמחברים בין אזורים מישוריים יחסית בשרשרת הרי האלפים, ומאפשרים מעבר וחצייה של שרשרת ההרים. לפי עדויות, השתמשו בני אדם במעבר עוד בתקופת הברזל. במעבר קיימים עד היום שרידי הדרך שסללו הרומאים בעת העתיקה והדרך שסללו צבאות נפוליאון בעת פלישתו לאיטליה בשנת 1800.


עריכה - תבנית - שיחה


14 בנובמבר 2023
א' בכסלו ה'תשפ"ד
רכבת - כלי תחבורה יבשתי המשמש להובלת נוסעים או מטען לאורך מסלול קבוע.

רכבת - כלי תחבורה יבשתי המשמש להובלת נוסעים או מטען לאורך מסלול קבוע. רכבת בנויה ממספר קרונות וקטר שמושך או דוחף אותם על מסילה המורכבת מפסים. שלושת סוגי ההנעה העיקרים הם חשמל, דיזל ובנזין. במדינות רבות הרכבת היא אמצעי התחבורה העיקרי להסעת נוסעים ובמערכת הרכבות משולבים מספר סוגי רכבות: רכבות מהירות לנסיעות ארוכות טווח, רכבות רגילות ורכבות לשימוש בפנים העיר כמו רכבת תחתית או רכבת קלה.


עריכה - תבנית - שיחה


15 בנובמבר 2023
ב' בכסלו ה'תשפ"ד
דוב קוטב - דוב שתפוצתו מוגבלת לאזור הארקטי.

דוב קוטב הוא דוב שתפוצתו מוגבלת לאזור הארקטי. דוב הקוטב הוא יונק ימי מימי-למחצה, והוא הסתגל למחיה בכמה סביבות חיים: יבשה, ים וקרח. באזורי מחייתו הוא נחשב לטורף על. הוא ניזון בעיקר מכלבי ים, מניבתנים ומלווייתנאים, אולם הוא יאכל כל מה שיעלה בידו.


עריכה - תבנית - שיחה


16 בנובמבר 2023
ג' בכסלו ה'תשפ"ד
קקדו צהוב ציצית - מין של קקדו דרום-מזרח אסיאתי בסדרת התוכאים.

קקדו צהוב ציצית - מין של קקדו דרום-מזרח אסיאתי בסדרת התוכאים. הקקדו צהוב הציצית חי במזרח, צפון ודרום-מזרח אוסטרליה אך גם נצפה במערב אוסטרליה, ניו זילנד וגינאה החדשה.


עריכה - תבנית - שיחה


17 בנובמבר 2023
ד' בכסלו ה'תשפ"ד
תבנית:תמונה נבחרת 17 בנובמבר 2023 עריכה - תבנית - שיחה


18 בנובמבר 2023
ה' בכסלו ה'תשפ"ד
חוף אילת.

מפרץ אילת. ים סוף הוא ים בין-יבשתי המהווה שלוחה של האוקיינוס ההודי. הוא מחובר באופן מלאכותי לים התיכון באמצעות תעלת סואץ, ולחופיו שוכנות המדינות ג'יבוטי, אריתריאה, סודאן, מצרים, ישראל, ירדן, ערב הסעודית ותימן. אורכו של ים סוף הוא כ-1,900 ק"מ ורוחבו המקסימלי הוא כ-300 קילומטר. עומקו הממוצע כ-500 מטר ועומקו המקסימלי כ-2,500 מטר. לים מדפי יבשה רחבים הידועים במושבות האלמוגים שבהם, וביצורים הימיים הרבים השוכנים לאורכם. ים סוף מוקף מכל צידיו במדבריות, והוא הים היחיד בעולם ששום נהר ואפילו נחל איתן לא נשפך אליו.


עריכה - תבנית - שיחה


19 בנובמבר 2023
ו' בכסלו ה'תשפ"ד
פנדה אדום - יונק המהווה מין יחיד במשפחתו ובסוגו, נפוץ בסצ'ואן, בצפון בורמה ובנפאל.

פנדה אדום - יונק המהווה מין יחיד במשפחתו ובסוגו, נפוץ בסצ'ואן, בצפון בורמה ובנפאל. הפנדות האדומות חיים בהרים סלעיים בגובה 2,100-3,600 מטר. הוא ניזון מבמבוק, מיונקים קטנים, מעופות, מביצים, מחרקים, מגרגרי יער ומדגים. על שמו נקרא הדפדפן פיירפוקס.


עריכה - תבנית - שיחה


20 בנובמבר 2023
ז' בכסלו ה'תשפ"ד
פואבלו דה טאוס - פואבלו עתיק, בן כ-1,000 שנה, השייך לשבט אינדיאני דובר שפה הטיווה הצפונית.

פואבלו דה טאוס הוא פואבלו עתיק, בן כ-1,000 שנה, השייך לשבט אינדיאני דובר שפת הטיווה הצפונית, בניו מקסיקו, ארצות הברית. המאפיין האדריכלי הבולט ביותר של פואבלו דה טאוס הוא מתחם המגורים הרב-קומתי הבנוי מחימר אדום-חום, המחולק לשני חלקים על ידי ריו פואבלו, נחל קטן החוצה את מרכז הפואבלו. האתר זכה למעמד של אתר היסטורי לאומי ב-9 באוקטובר 1960, וב-1992 העניק לו אונסק"ו מעמד של אתר מורשת עולמית.


עריכה - תבנית - שיחה


21 בנובמבר 2023
ח' בכסלו ה'תשפ"ד
הפארק הלאומי לנסויס מרניינסס - פארק לאומי בצפון-מזרח מדינת מרניאו שבצפון-מזרח ברזיל, לחוף האוקיינוס האטלנטי. מרבית שטחו מכוסה בדיונות חול. מי הגשמים מתנקזים ללגונות בין הדיונות, מה שיוצר נוף ייחודי.

הפארק הלאומי לנסויס מרניינסס - פארק לאומי בצפון-מזרח מדינת מרניאו שבצפון-מזרח ברזיל, לחוף האוקיינוס האטלנטי. הפארק משתרע על פני 1,550 קמ"ר, ומרבית שטחו מכוסה בדיונות, המפריעות להתפתחות צמחייה ברוב השטח. מי הגשמים מתנקזים ללגונות בין הדיונות, מה שיוצר נוף ייחודי.


עריכה - תבנית - שיחה


22 בנובמבר 2023
ט' בכסלו ה'תשפ"ד
מבצר סן פדרו דה לה רוקה שוכן 10 ק"מ דרומית-מערבית לסנטיאגו דה קובה, בפתח המפרץ שלחופו שוכנת העיר.

מבצר סן פדרו דה לה רוקה שוכן 10 ק"מ דרומית-מערבית לסנטיאגו דה קובה, בפתח המפרץ שלחופו שוכנת העיר. חלקו הראשון של המבצר הוקם בין 1590 ל-1610, והורחב במהלך המאה ה-17 והמאה ה-18 כדי להגן מפני התקפות של שודדי ים ומעצמות זרות. לאחר עצמאות קובה ננטש המבצר וסבל מהזנחה, אך שוקם בשנות ה-60 של המאה ה-20. ב-1997 הכריז אונסק"ו על המבצר כאתר מורשת עולמית, והגדיר אותו כמבצר שמור באופן הטוב ביותר מבין המבצרים הספרדיים ביבשת אמריקה.


עריכה - תבנית - שיחה


23 בנובמבר 2023
י' בכסלו ה'תשפ"ד
פצצה געשית - צבר של לבה, טיפה געשית גדולה – יותר מ-64 מ"מ – הנפלטת מהר געש בעת התפרצות געשית באמצעות מזרקת לבה. הטיפה המותכת גדולה יחסית, ולכן נקרש קרומה החיצוני בעת מעופה בשל מגעו עם האוויר, בעוד תוכנה נותר מותך.

פצצה געשית - צבר של לבה, טיפה געשית גדולה – יותר מ-64 מ"מ – הנפלטת מהר געש בעת התפרצות געשית באמצעות מזרקת לבה. הטיפה המותכת גדולה יחסית, ולכן נקרש קרומה החיצוני בעת מעופה בשל מגעו עם האוויר, בעוד תוכנה נותר מותך. פצצות געשיות הן המרכיב העיקרי בסלע הפירוקלסטי אגלומרט. הכינוי "פצצה" נובע מנטייתן של חלק מהן להתפוצץ בנופלן על הקרקע, כשתוכנן הנוזלי ניתז לכל עבר.


עריכה - תבנית - שיחה


24 בנובמבר 2023
י"א בכסלו ה'תשפ"ד
ברווז עצים - מין של ברווז שתפוצתו בצפון אמריקה ואחד מעופות המים הצבעוניים ביותר בצפון אמריקה.

ברווז עצים - מין של ברווז שתפוצתו בצפון אמריקה ואחד מעופות המים הצבעוניים ביותר בצפון אמריקה. בעת שחייה מזיזים הברווזים את ראשיהם בתנועות טלטול לפנים ולאחור, והדבר מאפשר לזהותם בקלות.


עריכה - תבנית - שיחה


25 בנובמבר 2023
י"ב בכסלו ה'תשפ"ד
טוקן צהוב-חזה - מין של עוף טרופי דרום-אמריקאי במשפחת הטוקניים.

טוקן צהוב-חזה - מין של עוף טרופי דרום-אמריקאי במשפחת הטוקניים. הוא חי בדרום-מזרח פרגוואי, מזרח ברזיל וצפון-מזרח ארגנטינה. הוא מעדיף לחפש את המזון בדרך כלל בחופה, ולפעמים יורד לקרקע כדי לחפש פירות שנשרו מהעץ.


עריכה - תבנית - שיחה


26 בנובמבר 2023
י"ג בכסלו ה'תשפ"ד
בריכת המשושים - בריכה טבעית בנחל משושים שבחלקה הדרומי של רמת הגולן. מימיו של נחל משושים הגולשים במפל יוצרים את הבריכה. קירותיה בנויים מעמודי בזלת בצורת מצולעים הנראים כאילו עוצבו בידי אדם, ומכאן שמה.

בריכת המשושים היא בריכה טבעית בנחל משושים שבחלקה הדרומי של רמת הגולן. מימיו של נחל משושים הגולשים במפל יוצרים את הבריכה. קירותיה בנויים מעמודי בזלת בצורת מצולעים הנראים כאילו עוצבו בידי אדם, ומכאן שמה. גובה העמודים מגיע לכחמישה מטרים, ורובם בעלי חמש או שש צלעות. קוטרו של כל עמוד בין 30 ל-40 ס"מ.


עריכה - תבנית - שיחה


27 בנובמבר 2023
י"ד בכסלו ה'תשפ"ד
תוואי הדרכים במעבר סטלביו ממבט אווירי. סטלביו הוא מעבר הרים בגובה 2,758 מטר ברכס הרי הדולומיטים.

תוואי הדרכים במעבר סטלביו ממבט אווירי. סטלביו הוא אחד ממעברי האלפים. זהו מעבר הרים בגובה 2,758 מטר ברכס הרי הדולומיטים. המעבר הוא הגבוה ביותר באיטליה והחמישי בגובהו בשרשרת הרי האלפים. שיא המעבר מכונה "פסגת שלוש השפות" בשל קרבתו למפגש הגבולות של אזורים דוברי השפות איטלקית, גרמנית ורומאנש.


עריכה - תבנית - שיחה


28 בנובמבר 2023
ט"ו בכסלו ה'תשפ"ד
קארדו בעיר העתיקה אפּמיאה, כיום מצפון לחמאת שבסוריה, על גדות הנהר אורונטס.

קארדו בעיר העתיקה אפּמיאה, כיום מצפון לחמאת שבסוריה, על גדות הנהר אורונטס. קארדו הוא כינויו של הרחוב שחצה ערים ומחנות צבא מצפון לדרום בתקופת האימפריה הרומית. בדרך כלל שימש הקארדו כמרכז המסחרי הראשי של העיר הרומית ולאורכו שכנו חנויות רבות, ולכן הוא מכונה גם "קארדו מקסימוס" (הקארדו הגדול). הרחוב המשני בעיר הרומית היה ניצב לקארדו וכונה דקומנוס. שני הרחובות הללו חילקו את העיר הרומית לארבעה רבעים ולכן עד היום, בשפות רבות, נהוג לכנות חלק של עיר בשם "רובע" מלשון "רבע". בצומת הדרכים אשר נוצרה במפגש שבין הקארדו ובין הדקומנוס השתרעה כיכר עירונית גדולה, שבה היה מתקיים הפורום הרומאי.


עריכה - תבנית - שיחה
29 בנובמבר 2023
ט"ז בכסלו ה'תשפ"ד
בְּ‏רֵכִיָ‏ה - מין הברווז השכיח ביותר מכל סדרת האווזאים.

בְּ‏רֵכִיָ‏ה - מין הברווז השכיח ביותר מכל סדרת האווזאים. נפוץ באזורים רבים בעולם. בישראל ניתן למצוא אותו בעיקר בעמק החולה ולאורך הירקון (שבע טחנות).


עריכה - תבנית - שיחה
30 בנובמבר 2023
י"ז בכסלו ה'תשפ"ד
הפארק והשמורה הלאומיים גליישר ביי שוכנים מערבית לג'ונו, בירת אלסקה. הקרחונים היורדים מההרים מכוסי השלגים שבפארק נכנסים לתוך מפרץ גליישר, ויוצרים נופי קרח מרשימים.

הפארק והשמורה הלאומיים גליישר ביי שוכנים מערבית לג'ונו, בירת אלסקה שבארצות הברית. הקרחונים היורדים מההרים מכוסי השלגים שבפארק נכנסים לתוך מפרץ גליישר, ויוצרים נופי קרח מרשימים. האזור הוכרז כפארק ושמורה לאומית ב-1980 מתוקף חוק שהתקבל באלסקה. ב-1992 הוכרז האתר כאתר מורשת עולמית על ידי אונסק"ו, כחלק מהאתר הכולל גם את שמורת הפארק הלאומית קלואן ופארק טאטשנשיני-אלסק שבקנדה, והפארק והשמורה הלאומיים וראנגל-סנט אליאס השוכנים גם כן באלסקה.


עריכה - תבנית - שיחה
תמונות נבחרות
              אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר


ינואר פברואר מרץ אפריל מאי יוני יולי אוגוסט ספטמבר אוקטובר נובמבר דצמבר