הטיגריס, מיןיונק מסוגפנתר השייך למשפחת החתוליים ולסדרת הטורפים. הטיגריס הוא המין הגדול ביותר בסוגו: אורכו של הזכר ברוב תת-המינים יכול להגיע לכשלושה מטרים, ומשקלו לכ-225 ק"ג. בתת המין הסיבירי הנתונים מרשימים אף יותר: הפרטים הגדולים ביותר בתת-המין יכולים להגיע לאורך של כ-3.5 עד 4 מטרים ולמשקל של מעל 300 ק"ג.
טרולסטיגן (בנורווגית: "סולם הטרול") הוא כביש בנורווגיה, שנודע בעיקר בתור אטרקציה תיירותית, בשל השיפועים החדים שבו. בכביש 11 פיתולים חדים הבנויים בשיפוע בשיעור של 9%. הכביש חד-מסלולי ברובו, ורק במקומות מסוימים יכולות שתי מכוניות לעבור בו-זמנית. על פי סיפור עם נורווגי, ביערות שליד הכביש מתרוצצים טרולים, ולכן בחלקו התחתון של הכביש ישנו התמרור היחידי בעולם שמזהיר "זהירות, טרולים בדרך".
הַכִּנֶּרֶת היא ימה בארץ כינרות, והיא הימה המתוקה הנמוכה ביותר בעולם. זהו האגם הגדול ביותר בארץ ישראל אשר מכיל מים מתוקים, בעבר סיפקה הכנרת כ-25% מצריכת המים בארץ. לפי דעה רווחת, השם כנרת, הנגזר מן המילה "כינור", נובע מצורתו של האגם - צורת כינור. אולם ככל הנראה דעה זו איננה נכונה, שכן צורתו של הכינור הקדום אינה דומה לכינור המוכר לנו כיום. נראה שהסבר זה נוצר כתוצאה משיבוש של דברי התלמוד: "ולמה נקרא שמה כנרת, שמתוקים פירותיה כקול הכינור".
דוב נמלים ענק, מין של דוב נמלים. זהו דוב הנמלים הגדול ביותר בעולם והמוכר ביותר. דוב הנמלים חי בדרום אמריקה. אורכו הכולל של דוב הנמלים הוא בממוצע 2.1 מטר, ראשו ופלג גופו העליון באורך של 1.2 מטר וזנבו באורך של כ-0.91 מטר. גופו של דוב הנמלים מכוסה שיער, ובאזור הזנב השיער יכול להגיע לאורך של עד כ-40 ס"מ.
ארנבון מצוי, הידוע גם בשמות "ארנב אירופאי" או "ארנב העולם הישן". מקורו בחצי האי האיברי (ספרד ופורטוגל), בחלקים קטנים מצרפת ובצפון מערב אפריקה (מרוקו בעיקר). הודות להתערבות האדם וליכולות ההסתגלות הרבות של מין זה, הוא נפוץ בבר בכל היבשות למעט אסיה ואנטארקטיקה. באוסטרליה הוא נחשב למין פולש, המהווה איום ממשי על החקלאות המקומית. ארנבונים מבויתים נמצאים בכל רחבי העולם. הארנב נחשב לאחת מחיות המחמד האהובות ביותר על ילדים.
נקבה וזכר של המיןשרקרק מצוי על ענף. השרקרק, שפירוש שמו באנגלית הוא "אוכל דבורים אירופי", ניזון מחרקים שונים, ובהם דבורים וצרעות. הוא אף ניזון מלטאות ומצפרדעים. הוא מסיר את העוקץ ממיני הדבורים והצרעות שהוא אוכל על ידי חבטה של פגרי הדבורים על ענף.
נמר שלג מצוי. נמר שלג מצוי הוא מין יחיד בסוג נמר שלג שבמשפחת החתוליים. נמר השלג המצוי הוא חתול גדול החי בהרים במרכז אסיה. עד לאחרונה טקסונומים רבים כללו את נמר השלג המצוי בסוג פנתר יחד עם חתוליים גדולים נוספים.
המנזר בעיר העתיקה של פטרה. פטרה היא עיר נבטית קדומה המפורסמת בארמונות הקבורה שלה החצובים באבן החול של הרי אדום, ומכאן שמה בעברית "הסלע האדום". פטרה שוכנת בדרום ירדן, כמאה ק"מ צפונית לעקבה. היא מכונה גם "העיר הוורודה" בפי התושבים המקומיים בשל גוון המסלע.
גשר פורת' הוא גשררכבת במזרח סקוטלנד, מעל מפרץ פורת', 14 קילומטרים ממערב לאדינבורו. הוא נבנה ב-1890 בעלות של 2.5 מיליון לירות שטרלינג, והוא נחשב לפלא הנדסי. זהו גשר הפלדה הראשון בעל מפתח רחב, ועם סיום הקמתו החזיק בשיא האורך ובשיא הגובה לגשרים.
גיבתון שחור-ראש - ציפור שיר ממשפחת הגיבתוניים. ראשו של הזכר שחור, ומכאן שמו. הגיבתון שחור הראש אחד מהגיבתונים הגדולים במשפחתו, אורכו 16-18 ס"מ ומשקלו 28-33 גרם.
ברוז' - עיר במערב פלנדריה שבבלגיה. ברוז' כיום היא אחת הערים המתוירות ביותר באירופה, ולצד הנמל שבה, התיירות היא מקור ההכנסה העיקרי של העיר. הודות לעובדה שהמהפכה התעשייתית פסחה על העיר במידה רבה, נשאר כל מרכז העיר כמעט ללא שינוי. הבניינים העתיקים, הסמטאות המתפתלות והתעלות החוצות את העיר וסובבות אותה, מהוות אבן שואבת לתיירים מכל העולם. בשנת 2000 הוכרזה העיר העתיקה אתר מורשת עולמית של אונסק"ו.
ביצת כנרת היא סדרה של בריכות ביצתיות באורך של כ-750 מטרים מצפון לדרום וברוחב של עד 160 מטרים, המשתרעות בין תל בית ירח בצפון ועד בית המוטור שמצפון לקבוצתדגניה א'. ביצת כנרת נוצרה לאורך התוואי הקדום של נהר הירדן בפינתה הדרום-מערבית של הכנרת. הניסיונות ליבשה כשלו, ועם התפשטות ענף בריכות הדגים בקיבוצים, נסללו סוללות עפר שחילקו את הביצה לבריכות ששימשו לגידול דגים. כשענף המדגה קרס בעקבות פתיחת השוק ליבוא, ננטשו בריכות הדגים, והביצה שבה במידה רבה למצבה הטבעי. שביל ישראל חוצה את הביצה לאורכה.
"שער הגיהנום" - בור בכפר דרווזה שבטורקמניסטן, שבתוכו אש הבוערת ברצף מאז שנת 1971 בשל הגז הטבעי המצוי באדמה. הבור נוצר בטעות, כשגאולוגיםסובייטים קדחו אל תוך חלל תת-קרקעי. כדי להיפטר מהגז שבבור, הם החליטו לכלות אותו על ידי הדלקתו. לפי הערכתם, הגז היה אמור להיגמר תוך כמה ימים, אולם בפועל, הבור בוער מאז עד עתה.
פינגווין רצועת הסנטר ממשפחת הפינגוויים החי באנטארקטיקה והאיים הסמוכים לה. מקור שמם הוא מהרצועה השחורה הצרה הנמצאת מתחת לראשיהם, והמבחינה אותם בקלות ממינים אחרים. פגווינים אלה גדלים לגובה של 68 ס"מ, וכיום מוערכת אוכלוסייתם בכ-7,500,000 זוגות. משקלם נע בין 3 ל-6 ק"ג, כשהזכרים גדולים במקצת מהנקבות. מזונם מורכב מיצורים שוליים, דגים וחסילונים, והם בונים קנים עגולים מסלעים, קיניהם רחוקים אחד מהשני במרחק סביר כדי למנוע מריבות יתר. האם מטילה בקן שתי ביצים לכל היותר.
נהר תשעת הפיתולים ברכס הרי וו-יי. הרי וו-יי הם רכס הרים בנציבות נָאנְפִּינְג שבצפון מחוזפוג'יין, על הגבול עם מחוז ג'יאנגשי בסין. זהו אחד האזורים העשירים ביותר במגוון הביולוגי בדרום מזרח סין. הרכס הוא אתר תיירות פופולרי, והוא כולל כמה מנופי הטבע היפים ביותר בסין. הרכס הוכר ב-1999 על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית טבעי ותרבותי בשם הר וו-יי. שטח אתר המורשת כ-1,000 קמ"ר.
תצלוםשחור-לבן של גשר השלשלאות שהיה גשר הקבע הראשון שחיבר בין שני חלקי העיר בודפשט בהונגריה. הגשר הוא גשר תלוי באורך 202 מטר החוצה את נהר הדנובה. הגשר נבנה בין השנים 1839-1849 ביוזמת הברון אישטוון סצ'ני, ובעת הקמתו היה בין הגשרים הגדולים בעולם. במהלך נסיגת הנאצים בשנת 1945 פוצץ הגשר, ונבנה שוב רק בשנת 1949. משני צידי הגשר עומדים זוג פסליאריות, שעל-פי האגדה, מגנים על הגשר. אגדה אחרת מספרת כי האמן שעיצב את האריות התאבד בקפיצה מהגשר לאחר שנזכר כי שכח לפסל לאריות לשון, וחשש כי יהיה ללעג בציבור.
זוג פלמינגו מצוי בתעופה, בנמיביה. בתחתית התמונה - פרט בוגר, בחלקה העליון של התמונה - פרט בוגר למחצה. פלמינגו מצוי או שקיטן מצוי הוא מין של פלמינגו החי ביבשות אפריקה, אסיה ואירופה. זהו המין הגדול ביותר והמוכר ביותר מכל מיני הפלמינגו.
אורג מסכה אפריקני - מין של ציפור לא-נודדת הנפוצה בדרומה של יבשת אפריקה. האורג מקנן במושבות בעיקר בין החודשים ספטמבר וינואר. לכל זכר יש מספר בנות זוג. הוא בונה מספר קנים רב, בדרך-כלל כ-25 קנים בעונה. הוא טווה את הקן מקנים, מדקלים ומעשבים. נקבת האורג מטילה ביצים בגוונים שונים, ובכך מונעת מהקוקיות להטיל ביצים בקן.
תנין הים - מין של תנין החי בדרום-מזרח אסיה, אוסטרליה והודו המסוגל לחיות גם במים מלוחים. תנין הים הוא אחד הזוחלים הגדולים ביותר כיום: אורכו יכול להגיע עד ל-6–7 מטרים ומשקלו ללמעלה מטון. הוא טורף מגוון רב של בעלי חיים ומסוכן גם לבני אדם. חוקרים מדדו את עוצמת נשיכתו של תנין הים ומצאו כי היא החזקה ביותר בעולם החי.
רכבל בהרי הדולומיטים באיטליה. רַכֶּבֶל הוא קרון המונע באמצעות כבל עילי המחובר למספר מערכות גלגלים הנמצאים בדרך כלל בין שתי נקודות גבוהות. הקרון נמשך על ידי משקולות ועושה את רוב דרכו בהיותו תלוי באוויר. על מנת לפזר את כוח העומס למספר נקודות שונות, מקובל להציב עמודים במסלול הרכבל. הקרון הקטן מכיל מספר מועט של מקומות ישיבה ומקומות עמידה ומשמש בעיקר להעברת אנשים למרחקים קצרים בגובה רב, כגון הרכבלים במצדה ובראש הנקרה.
בלוטים בגדלים שונים. בָּלוּט, או אגוז האלון, הוא פריו של עץ האלון. הבלוט מכיל זרע בודד (לעיתים רחוקות שני זרעים), עטוי קליפה נוקשה עטוית קשקשים, שצורתה כצורת כוס קטנטנה או כצורת גביע קטן והיא נקראת סָפְלוּל. גודל הבלוט עשוי להשתנות בין מין אחד למשנהו: אורכו נע בין 1–6 ס"מ ורוחבו נע בין 0.8–4 ס"מ. מקור שמו של הבלוט הוא מהשורש העברי ב.ל.ט., כנראה מפני שזרעו של הבלוט בולט החוצה מקליפתו. הוא מהווה את אחד ממקורות המזון החשובים של חיות בר באזורים בהם גדל האלון.
לוּשָׁאן - רכס הרים בצפון מחוזג'יאנגשי שבדרום מזרח סין. ההר הוא אחד מרכסי ההרים הידועים ביותר בסין, בשל יופי נופיו: מדרונות תלולים מיוערים, פסגות משוננות לוטות עננים, פלגים ומפלי מים. הרכס הוכר על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית בשם "הפארק הלאומי לושאן" ב-1996, וב-2004 כאחד מ-90 פארקים גאולוגיים בעולם. ההר הוא אתר תיירות פופולרי, בייחוד בתקופת הקיץ כשמזג האוויר בפסגות ההר קריר במידה ניכרת מהמישורים שלמרגלותיו.