פורטל:מזון/תמונה נבחרת/גלריה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גלריית תמונות נבחרות של פורטל מזון

לעריכת סדרות התמונות לחצו על המספר בכותרת ואחר כך "עריכה".

1

גלידה איטלקית בחנות גלידה ברומא, איטליה.

2

סלט ירקות ולחם.

3

קוסקוס.

4

קוביות שוקולד.

5

ערימת פטריות מיובשות.

6

צלחת גבינות מסוגים שונים.

7

פירות יבשים.

8

צלחת קרואסונים.

9

פלפלי צ'ילי.

10

שניצל וינאי.

11

פיצה עם פפרוני, גמבות, זיתים ופטריות.

12

לקריץ.

13

שטרודל תפוחים.

14

מרציפן.

15

חמאה.

16

שעת תה - ציור משנת 1892

17

דגנים שונים והלחם המיוצר מהם. לחם הוא מאכל עתיק יומין, שמתקבל באמצעות אפייה, ומשמש כאחד ממוצרי המזון הבסיסיים.

18

שלוש ביצי עין במחבת, שתיים מהן עם חלמונים כפולים.

19

המבורגר ביג-מק של רשת מקדונלד'ס אשר על שמו "מדד הביג מק" שהפך למושג בכלכלה.

20

מנת דג מאכל אפוי בתוספת ירקות ועשבי תיבול.

21

סושי מדג סלמון לצד רוטב סויה.

22

ספל שוקו חם עם קצפת.

23

סלט קפרזה הוא סלט איטלקי המורכב מעגבניות, גבינת מוצרלה ועלי ריחן.

24

צלחת חומוס עם שמן זית, פטרוזיליה ופפריקה.

25

סטייק פורטרהאוס.

26

מיץ תפוזים.

27

בניין רייכסטאג עשוי שוקולד, בחנות בברלין.

28

חלבה בחלון ראווה באיסטנבול.

29

ראשים, טלפיים, קיבות ומוחות למכירה בשוק באיסטנבול.

30

עופות מוצעים למכירה בשוק.

31

אשכולות ענבים סגולים הגדלים בכרם. הגפן היא שיח מטפס ממשפחת הגפניים. בסוג זה כמה מאות זנים, הנחלקים לאלפי קלונים - וריאציות שונות לאותו המין. פרי הגפן הוא הענב, המשמש הן כפרי מאכל והן להכנת יין.

32

תצוגת פירות בשוק לה בוקריה בברצלונה, ספרד.

33

סטייק טרטר המוגש עם ביצה, בצל וצלפים.

34

ופלים בלגיים.

35

מרק חאשי.

36

מבחר עוגיות.

37

דוכן תבלינים בשוק באגאדיר, מרוקו.

38

ביצים בנוסח בנדיקט.

39

מנת טופו.

40

חמישה סוגים של מטבל סלסה מוגשים עם חטיפי צ'יפס.

41

גספצ'ו (בספרדית: gazpacho) הוא מרק עגבניות קר המקובל במטבח הספרדי.

42

קערת סדר מסורתית (עם כיוון השעון, מלמעלה): מרור (לרוב חסה או עלים מרים), זרוע (בשר עוף צלוי), חרוסת, חזרת, כרפס, וביצה.

43

צרור צנונים.

44

סביצ'ה (Ceviche) הוא מאכל המורכב מדגים לא מבושלים המושרים במיץ לימון עם בצלים חתוכים.

45

עוגת מאכל הצבועה בצבעי מאכל.

46

בשר בקר ברוטב צ'ימיצ'ורי.

47

גבינת קומטה.

48

טוגנים (צ'יפס).

49

דוכן פירות יבשים ואגוזים בשוק.

50

כוס קולה, משקה מוגז פופולרי מאד בעולם.

51

פלאפלערבית: فلافل) הוא כדור מטוגן העשוי מגרגרי חומוס או פול מתובלים, ונחשב למאכל הלאומי של ישראל.

52

נקניקייה בלחמנייה הוא מאכל רחוב הנמכר לרוב במזנונים ודוכני מזון מהיר.

53

באבא גנוש הוא מאכל המורכב מסלט חצילים בטחינה, הנפוץ ברחבי המזרח התיכון.

54

עוגת לינצר טורטה.

55

כוס יין אדום
כוס יין אדום
יין הוא משקה חריף המיוצר לרוב מענבים.

56

כבד קצוץ על חלה, לצד הרינג
כבד קצוץ הוא מאכל מהמטבח האשכנזי, העשוי מכבד עוף ומוגש קר, כמנה ראשונה או כממרח לכריכים.

57

ארוחת בוקר ישראלית
"ארוחת בוקר ישראלית" הוא מונח מקובל, בעיקר במלונות, לארוחה הכוללת חביתה ומיני ביצים, לחם טרי, גבינות, סלט ירקות, זיתים, דגנים וקפה.

58

פרסומת לקוקה-קולה משנות ה-90 של המאה ה-19. משקה הקוקה-קולה הומצא בג'ורג'יה שבארצות הברית על ידי רוקח בשם ג'ון פמברטון בשנת 1886, ובמקורו היה המשקה תרופה נגד כאבי בטן ובעיות בריאותיות אחרות. לאחר שטעם את המשקה החליט פמברטון לשווקו תחת השם "יין צרפתי קוקה של פמברטון" כ"מעורר המושלם לעצבים ולמרץ". לאחר מכן התחיל לפתח משקה לא-אלכוהולי, ושינה את שמו ל"קוקה-קולה". שיווק המשקה החדש החל ב-8 במאי 1886.

59

עוגת זאכרטורטה.

60

עופות שבושלו בבישול אדום, שיטת בישול מהמטבח הסיני המעניקה למזון, באמצעות צלייה ברוטב, צבע אדום. המנה הוצגה כמאכל רחוב בשוק בשנגחאי.

61

ניוקיאיטלקית: gnocchi) הוא מאכל איטלקי נפוץ. את הניוקי ניתן להכין מתפוחי אדמה, סולת (קמח דורום), קמח או גבינת ריקוטה (עם או בלי תרד).

62

אבקת דבורים בחלת דבש.
אבקת דבורים בחלת דבש.
אבקת דבורים בחלת דבש. הדבורים מאכסנות אבקת דבורים (המורכבת מאבקת פרחים בתוספת דבש או צוף) בחלת דבש המורכבת מתאים עשויים דונג בצורת משושה. אבקת הדבורים מכילה את כל חומצות האמינו, וכן פחמימות, שומן, מינרלים, ויטמינים ואנזימים, ולכן משמשת כתוסף תזונה בנטורופתיה ובתחומים אחרים של רפואה אלטרנטיבית, כגון רפואה סינית.

63

חקלאים אוספים מלח בישול בשדות מלח בתאילנד.
חקלאים אוספים מלח בישול בשדות מלח בתאילנד.
חקלאים אוספים מלח בשדות מלח בתאילנד. המלח משמש הן לתיבול מזון והן בתהליכי ההכנה והשימור שלו.

64

פרי של רימון מצוי, הנחשב במסורת היהודית לאחד משבעת המינים.
פרי של רימון מצוי, הנחשב במסורת היהודית לאחד משבעת המינים.
פרי של רימון מצוי, הנחשב במסורת היהודית לאחד משבעת המינים, ומסמל בתרבויות שונות שפע ופריון, יופי וחוכמה. בסעודת ליל ראש השנה, נהוג לאכול רימון ולאחל ש"ירבו זכויותינו כרימון", כלומר, כמספרם הרב של גרגירי הרימון.

65

פטל אדום - אשכולות הפטל מתוקים-חמוצים והם טובים למאכל אדם.
פטל אדום - אשכולות הפטל מתוקים-חמוצים והם טובים למאכל אדם.
פטל אדום, מין פטל הנפוץ באירופה ובצפון אסיה. פירות מיני הפטל הם בצורת מקבץ גרגרים זעירים, הסדורים בצורה מעגלית סביב העוקץ. אשכולות הפטל מתוקים-חמוצים והם טובים למאכל אדם.

66

פּוֹיְקֵה הוא סיר מברזל יצוק שנועד לשמש ככלי בישול בתנאי שטח.
פּוֹיְקֵה הוא סיר מברזל יצוק שנועד לשמש ככלי בישול בתנאי שטח.
פּוֹיְקֵה הוא סיר מברזל יצוק שנועד לשמש ככלי בישול בתנאי שטח. התבשיל אותו נהוג להכין בסיר זה - מעין נזיד בשרי או צמחוני, נקרא במקור "פויקהקוס", אך בארץ נהוג לכנות גם אותו פשוט "פויקה", כשם הסיר בו הוא מתבשל.

67

טיפת מים
טיפת מים
מים הם חומר חיוני לקיומן של כל צורות החיים הידועות. יצורים חיים זקוקים למים לצורך קיום תהליכים ביולוגיים רבים: המים מהווים את רוב המסה של רוב היצורים החיים.

68

הפירות משמשים למאכל, בין אם בצורתם הטבעית או לאחר עיבוד. במטבח משמשים הפירות בעיקר להכנת קינוחים ושאר מזונות מתוקים. פירות משמשים גם לנוי.
הפירות משמשים למאכל, בין אם בצורתם הטבעית או לאחר עיבוד. במטבח משמשים הפירות בעיקר להכנת קינוחים ושאר מזונות מתוקים. פירות משמשים גם לנוי.
הפירות משמשים למאכל, בין אם בצורתם הטבעית או לאחר עיבוד, אך לא כל הפירות ראויים למאכל אדם כיוון שחלקם רעילים. במטבח משמשים הפירות בעיקר להכנת עוגות, קינוחים ושאר מזונות מתוקים. פירות משמשים גם לנוי.

69

נקניק
נקניק
נקניק הוא מוצר בשר למאכל העשוי מבשר טחון ומעובד בתוספת תבלינים, הנתון בעטיפה ממעי בעל חיים או מחומר סינתטי. ההבדל בין נקניק לנקניקיה הוא שהראשון מוכן לאכילה כפי שהוא ומשתמר בדרך כלל ללא קירור, בעוד הנקניקיה דורשת קירור לאחסנתה ובישול לפני אכילתה.

70

תירס
תירס
מגוון זנים של תירס. צמח התירס שמוצאו ממרכז אמריקה הוא הגידול הנפוץ בעולם.

71

פירות עץ המשמש.
פירות עץ המשמש.
פירות עץ המשמש. זהו פרי גלעיני, בכל אחד זרע אחד בלבד. את הפרי נהוג לאכול טרי, מיובש או משומר. ניתן גם להכין ממנו ריבות או לפתנים.

72

זרעי עדשה תרבותית.
זרעי עדשה תרבותית.
זרעי עדשה תרבותית. זרעי הצמח, המכונים עדשים, משמשים את האדם למאכל כבר מתקופה קדומה. ראיה לכך היא הימצאות עדשים ביישובים מהתקופה הנאוליתית. העדשים אף נזכרות פעמים רבות בתנ"ך ובספרות חז"ל. האזכור הידוע ביותר הוא בסיפור מכירת הבכורה של עשו ליעקב תמורת לחם ונזיד עדשים.

73

קוויאר שחור וקוויאר אדום.

74

פורטל:מזון/תמונה נבחרת/74