עשבי תיבול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עשבי תיבול הוא שם כולל לכל אותם צמחים אשר ניתן להשתמש בהם לתיבול 'כמו שהם' - ללא ייבוש, טחינה, בישול או עיבוד אחר כלשהו.
עשבי תיבול משמשים בסלטים, מרקים, מגוון תבשילים ואפילו בכריכים.
במטבח הישראלי משמשים עשבי תיבול שמקורם במטבחי העדות השונות, בין השאר שמיר מהמטבח האשכנזי, כוסברה ונענע מהמטבח המזרחי, ובזיליקום ואורגנו שאומצו מהמטבח האיטלקי. פטרוזיליה משמשת במתכונים של מטבחי רוב העדות.
רוב עשבי התבלין קלים לגידול, ואינם שיחים המצריכים גינה לשם גידולם, לכן גם בין המתגוררים בבניינים משותפים יש המגדלים אותם באדניות על חלונות הבתים ונהנים מעשבי תיבול טריים בתבשיליהם.
עשבי תיבול נפוצים ברפואה העממית, שם מיוחסים להם סגולות של ריפוי מחלות.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: עשב תבול |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: עשבי תיבול |
- פיליס גלזר, גינה קטנה אצלכם במרפסת, באתר ynet, 15 באוגוסט 2005
- אורי וטלי מאיר-צ'יזיק, שירת העשבים - ליקוט עשבי בר למאכל, באתר ynet, 19 במרץ 2007
- מוטי גל, עשבי תיבול: לא רק לטעם, גם לבריאות, באתר ynet, 22 ביולי 2003