פפרוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיצה עם פפרוני

פפרוני (Pepperoni) הוא נקניק יבש ומתובל, העשוי לרוב מבשר חזיר או מבשר בקר. הפפרוני הוא פיתוח אמריקאי של נקניק הסלמי, שמוצאו בדרום איטליה.

מקור שמו של הפפרוני במילה האיטלקית peperone, שפירושה גמבה, ובאיטליה עצמה הוא מכונה salamino piccante ("סלאמי חריף").

הפפרוני מקובל כתוספת לפיצה. בניגוד לנקניקים אחרים, לא נהוג לאוכלו בנפרד. הפפרוני הוא תוספת פיצה נפוצה בארצות הברית. לעומת זאת, בישראל הפפרוני אינו שכיח כתוספת לפיצה משום שבהתאם לחוקי הכשרות היהודיים, תוספת בשר לפיצה חלבית היא דבר אסור[1]. לעומת זאת באירופה נהוג לאכול את המקור האירופי - ה"סלאמי", בעיקר מאיטליה ומגרמניה.

הגרסה ה"קלאסית" של הפפרוני מיוצרת כאמור מבשר בקר, אך גם פפרוני מבשר חזיר אהוב ונפוץ כיום בכל רחבי העולם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ שו"ע יו"ד סימן פז
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0