סלט חצילים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלטה דה וינטה על פרוסות לחם

סלט חצילים הוא מאכל הנפוץ במטבחי עמים שונים אשר בבסיסו חצילים.

מאכל זה קיים בגרסאות שונות ברחבי העולם:

אזור המזרח התיכון / ים תיכון:

  • באבא גנוש (בערבית: بابا غنوج)- הוא מאכל פופולרי מהמטבח המזרח תיכוני המבוסס על חצילים קלויים מרוסקים מעורבבים עם תבלינים שונים.
  • מוטבל (בערבית: متبل) - מאכל מהמטבח המזרח תיכוני אשר דומה מאד לבאבא גנוש. אשר כולל גם כן חצילים קלויים מרוסקים, טחינה, מלח, פלפל ושמן זית.
  • מליטסנוסלאטה (ביוונית: μελιτζανοσαλάτα ) - מאכל מהמטבח היווני הכולל חצילים מבושלים, שמן זית ומיץ לימון.
  • קאפונטה - מאכל סיציליאני אשר מורכב מירקות קצוצים מטוגנים (בעיקר חצילים ופלפלים), סלרי מתובל, זיתים, צלף ורוטב חמוץ מתוק.
  • חצילים במיונז - גרסה ישראלית המורכבת מחצילים קלויים מרוסקים בתוספת מיונז ושום[1].

מזרח אירופה:

  • סלטה דה וינטה (רומנית: Salata de vinete) - מאכל מן המטבח ההונגרי והרומני העשוי מחצילים קלויים מרוסקים, שמן חמניות ובצל קצוץ.
  • קיופולו - מאכל מן המטבח הבולגרי אשר עשוי מחצילים קלויים ופלפלים ואדום.
  • באקלאזניה איקרה (רוסית: баклажанная икра) - סלט חצילים מן המטבח הרוסי והאוקראיני.

אפריקה:

דרום אסיה:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ Levy, F., pg. 41 Feast from the Mideast, Harper Collins (2003) מסת"ב 0060093617
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0