חאשי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק חאשי

חאשיארמנית: Խաշ; בגאורגית: ხაში; באזרית: Xaş) הוא מרק מרגלי פרה או ממעי פרה, המתבשל במשך לילה שלם על אש נמוכה. המרק נפוץ מאד בארמניה ובגאורגיה. את החאשי נהוג לשתות מוקדם בבוקר יחד עם כוסית קטנה של וודקה, שעל פי האמונה מבטלת את השפעת המרק הכבד.

המרכיבים העיקריים במרק הם חלקי הבשר, אליהם מוסיפים בזמן הבישול מלח, פלפל שחור, ותבלינים נוספים לפי הטעם. כמו כן נהוג להוסיף מעט חלב (יהודי גאורגיה לא הוסיפו חלב בשל האיסור ההלכתי). לאחר שהמרק מוכן מוסיפים לפי הטעם: מלח, שום כתוש ופלפל אדום חתוך דק.

דרה גולדסטיין מציין כי זה יהיה אולי מפתיע לגלות כי החאשי הטוב ביותר הוא ממעיים. בתקופות מסוימות האצולה הגאורגית בזה למרק שהיה אהוב על ידי האיכרים. אבל מהר מאד גילו כי הוא יעיל כנגד חמרמורת שלאחר שתיית משקאות חריפים. בדיקות מעבדה העלו כי הקולגן שבמעי מבטל את השפעת האלכוהול.[1]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חאשי בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0