קינוח

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מנות קינוח

קינוח או מנה אחרונה הוא בדרך כלל מנה מתוקה המוגשת בסופה של ארוחה. ישנם מטבחים בהם לא נהוג לאכול קינוח, והמנה המתוקה נאכלת באמצע הארוחה - לדוגמה במטבח הסיני.

הקינוח יכול להיות דבר מאפה מתוק, קרם מסוג כלשהו, פירות, גלידה וכיוצא באלה. לעיתים מקנחים גם בדבר מה מלוח כגון פיצוחים או חטיפים אחרים.

קינוחים לפי סוגים

קרמים פירות שוקולד מאפים קינוחי ביצים מנות קפואות מעורבות אחרות
מוס אבטיח טראפלס מאפינס סופלה גלידה טירמיסו ג'לי
מלבי מלון פאדג' עוגיות מרנג גרניטה פבלובה חלבה
סוטלאץ' תות שדה כדור שוקולד פאי אלסקה סורבה קנולי ממתקים
פודינג סלט פירות מזרקת שוקולד שטרודל זלצבורגר נוקרל זביון טארט טאטן רחת לוקום
פנקוטה מרק פירות עוגיית שוקולד צ'יפס אקלר פונדנט קרם אנגלז בלינצ'ס
קרם ברולה קומפוט סופלה טארט זביונה אי צף בקלווה
קרם קרמל רסק תפוחים עוגות גלידה חמה טרייפל
קרם בוואריה ופל יוגורט גלידה חביתית
קרם אנגלי קאפקייקס בננה ספליט
קצפת סופגנייה/דונאטס פרוזן יוגורט

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0