בישול אדום
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
בישול אדום היא שיטת בישול מהמטבח הסיני המעניקה למזון, באמצעות צלייה ברוטב, צבע אדום.
ישנן שתי שיטות של בישול אדום:
- הונג שאו (סינית מסורתית: 紅燒, סינית פשוטה: 红烧) - שיטה מהירה בה נמשך הבישול כ-20 דקות, ונעשה שימוש במעט מים.
- לו (סינית מסורתית: 滷) - שיטת בישול איטי, הנמשכת מספר שעות במהלכן הבשר מכוסה בנוזלים. בשיטה זו, מבושל הבשר ברוטב העשוי תערובת של רוטב סויה, יין אורז, רסק שעועית מותססת וסוכר מבושל. הרוטב מעניק לבשר את הצבע החום.
לרוטב מוסיפים תבלינים כגון: כוכב אניס, הל שחור, קינמון סיני (Cinnamomum aromaticum), זרעי שומר או תערובת חמשת התבלינים.
קישורים חיצוניים
33322865בישול אדום