באבא גנוש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באבא גנוש
بابا غنوج
באבא גנוש סורי
באבא גנוש סורי
מאכלים
מוצא המזרח התיכון
אופן הגשה סלט
מרכיבים עיקריים חצילים, טחינה

באבא גנושערבית: بابا غنوج, תעתיק מדויק: באבא ע'נוג') הוא מאכל המורכב מסלט חצילים בטחינה, אשר נפוץ ברחבי המזרח התיכון, בעיקר במצרים, בסוריה, בלבנון, בטורקיה וביוון.

במדינות שונות יש גרסאות שונות לאופן ההכנה, בחלקן מוסיפים לחצילים עגבניות קצוצות ושום.

משמעות השם היא כנראה אבא גנוש (שם פרטי), אבא מפונק או אבא-ענוֹג .
לעיתים הוא נקרא גם מטאבאל (mutabbal).
במצרים הסלט מכונה "באבא ראנוש" ובאתיופיה מכונה המאכל "בלאגאדוש".

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באבא גנוש בוויקישיתוף
  • מתכון, באתר It's sooo good! (באנגלית)
  • מתכון, באתר RecipeSource (באנגלית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא המזרח התיכון ובנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32691751באבא גנוש