וושינגטון די. סי.
מדינה | ארצות הברית |
---|---|
מחוז פדרלי | מחוז קולומביה (שאוחד עם הבירה הפדרלית וושינגטון) |
ראש העיר | מוריאל באוזר |
תאריך ייסוד | 16 ביולי 1790 |
שטח | 177 קמ"ר |
גובה | 0–125 מטרים |
אוכלוסייה | |
‑ בעיר | 672,228 (2015) |
‑ במטרופולין | 6,033,737 (2015) |
‑ צפיפות | 4,251 נפש לקמ"ר (2015) |
קואורדינטות | 38°53′42″N 77°02′12″W / 38.8951111111111°N 77.0366666666667°W |
אזור זמן | UTC -5 |
www.dc.gov | |
וָושִׁינְגְטוֹן דִי. סִי. (באנגלית: .Washington, D.C) היא עיר הבירה של ארצות הברית. העיר הוקמה ב-16 ביולי 1790, כעירייה נפרדת בתוך מחוז קולומביה (District of Columbia). חקיקת הקונגרס ב-1871 יצרה ממשל יחיד לטריטוריה הפדרלית כולה, ובפועל איחדה את העיר עם המחוז לישות פדרלית אחת. וושינגטון די. סי. נקראת על שמו של נשיאה הראשון של ארצות הברית, ג'ורג' וושינגטון, וצמד האותיות די.סי. מקצרות את שם המחוז השיפוטי אותו היא מייצגת (District of Columbia).
העיר ממוקמת על גדתו הצפונית של נהר הפוטומק. היא גובלת במדינת וירג'יניה בדרום-מערב, ובמדינת מרילנד מצדדיה האחרים. בעיר מתגוררים כ-646 אלף תושבים; אך במהלך שבוע העבודה עולה אוכלוסייתה על מיליון תושבים, המגיעים אליה מהפרוורים שמסביבה. באזור המטרופוליטני של וושינגטון מתגוררים כ-5.4 מיליון תושבים, מה שהופך אותו לאזור המטרופוליטני השמיני בגודלו בארצות הברית.
הפרק הראשון בחוקת ארצות הברית קובע כי מחוז פדרלי, המופרד מן המדינות, יכול לשמש כבירה הקבועה של ארצות הברית. מרכזן של כל שלוש רשויות הממשל הפדרלי של ארצות הברית ממוקמים בוושינגטון: הרשות המחוקקת (הקפיטול), הרשות המבצעת (הבית הלבן, לצד מחלקות הממשל הפדרלי השונות וסוכנויותיו), והרשות השופטת (בית המשפט העליון של ארצות הברית ובתי משפט פדרליים מרכזיים), וכן מוזיאונים ומונומנטים לאומיים רבים, בהם מוזיאון השואה בוושינגטון. וושינגטון די. סי. מארחת כ-172 שגרירויות זרות, בהן שגרירות ישראל בארצות הברית, וכמו כן גם את הבנק העולמי, קרן המטבע הבינלאומית, תאגיד המימון הבינלאומי, מטה ה-FBI, ומטה נאס"א. גופים פדרליים אחרים, כגון הפנטגון ומטה ה-CIA שבלאנגלי, שוכנים בסמוך לוושינגטון מצדו השני של נהר הפוטומק בווירג'יניה; בעוד שמטה ה-NSA שוכן רחוק יותר מהבירה במרילנד, בין וושינגטון לבולטימור.
שם העיר
העיר נקראת על שמו של ג'ורג' וושינגטון, הנשיא הראשון של ארצות הברית. לרוב מכונה העיר פשוט "וושינגטון", אך בארצות הברית מקובל לכנותה "וושינגטון די.סי." כדי להבדילה ממדינת וושינגטון (וושינגטון סטייט) שבצפון-מערב ארצות הברית. בפי תושביה מכונה העיר "המחוז" או "די. סי" כאשר הם רוצים להתייחס לשטחה המוניציפלי גופא, להבדיל משטחה המטרופוליני הכולל פרברים רבים ומשתרע על שטחים נרחבים במדינות וירג'יניה ומרילנד. לעיתים מקובל להתייחס לשטח הערים וושינגטון ובולטימור רבתי, על פרבריהן, כגוש מטרופוליני אחד. יחדיו, באזור זה מתגוררים למעלה מ-8.2 מיליון תושבים לפי נתוני שנת 2006.
היסטוריה
העיר וושינגטון הוקמה כדי לשמש כעיר הבירה של המדינה החדשה. על אף שחוקת ארצות הברית מורה על הקמת מושב פדרלי שישמש את ממשלת ארצות הברית, היא אינה מורה על מיקום לבירה. מיקום העיר החדשה הוסכם כחלק מעסקה שנערכה בין תומאס ג'פרסון לאלכסנדר המילטון בזמן ארוחת ערב שנערכה ביניהם, הידועה כפשרת 1790. מיקומה נבחר משום שהייתה במרכז 13 המושבות החדשות, בין הצפון לבין הדרום. ג'פרסון הסכים לתוכניותיו של המילטון כי הממשל הפדרלי ישלם את חובות מלחמת העצמאות שנותרו לכל מדינה, והמילטון הסכים להעברת הבירה דרומה (קודם לכן שימשו ניו יורק ופילדלפיה, השוכנות צפונה מוושינגטון, כבירות הזמניות). על פי תכנונם שטח הבירה היה ריבוע ששטחו 260 קמ"ר.
ב-16 ביולי 1790 נחתם החוק הקובע את מיקום העיר על גדת נהר הפוטומק. השטח נתרם לממשל הפדרלי על ידי מדינות וירג'יניה ומרילנד. בשטח זה היו כבר קיימות שתי ערים על שתי גדות הנהר - ג'ורג'טאון ואלכסנדריה. ב-27 בפברואר 1801 נקבע שהעיר תהיה תחת פיקוחו ושליטתו של הקונגרס של ארצות הברית, אך לעיר יש גם ממשלה עצמאית עם סמכויות מצומצמות. ב-9 ביולי 1846 הוחזר השטח שהיה מדרום לנהר הפוטומק (כ-100 קמ"ר) למדינת וירג'יניה, כולל העיר אלכסנדריה, וכיום הוא חלק ממחוז ארלינגטון.
ב-24 באוגוסט 1814 כבשו כוחות הצבא הבריטי את העיר וושינגטון במתקפה שביצעו כחלק ממלחמת 1812. הנשיא ג'יימס מדיסון נמלט לווירג'יניה והבריטים שרפו את העיר, לרבות את הקפיטול ואת בית הנשיא. כדי לכסות את הפיח שכיסה את בית הנשיא נצבע הבית בלבן - מה שיצר אגדה כי מאז הוא נקרא הבית הלבן, אף על פי שצבעו היה לבן מרגע בנייתו.
התיקון ה-23 לחוקת ארצות הברית שאושר ב-29 במרץ 1961 אפשר למחוז קולומביה לשלוח נציגים למועצת האלקטורים הבוחרת את הנשיא ואת סגן הנשיא, ולמחוז יש 3 קולות אלקטורליים.
אירועים חשובים
- 1865 - הנשיא אברהם לינקולן נרצח על ידי מתנקש בבית תיאטרון במרכז העיר וושינגטון.
- 1963 - מאות אלפי מפגינים למען שוויון זכויות לשחורים מאזינים לנאומו של מרטין לותר קינג "יש לי חלום".
- 1972 - פורצים חודרים לבניין ווטרגייט, מטה המפלגה הדמוקרטית בוושינגטון. בחודשים שלאחר מכן פרצה סערה ציבורית ומשפטית כאשר התברר כי מטה הנשיא היה מעורב בעניין, סערה שאילצה את הנשיא ריצ'רד ניקסון להתפטר מתפקידו.
- 1976 - נפתחה לציבור הרכבת התחתית של וושינגטון.
- 1990 - הושלמה בניית הקתדרלה הלאומית של וושינגטון, שבנייתה החלה ב-1907 בסגנון התחייה הגותית ומשמשת כבית תפילה לאומי. הקתדרלה היא השישית בגודלה בעולם.
- 2001 - בפיגועי 11 בספטמבר תקף ארגון אל-קאעידה את העיר, ומטוס חטוף פגע בפנטגון, בניין משרד ההגנה האמריקאי. במתקפה זו נהרגו 125 מעובדי הפנטגון ו-64 נוסעי המטוס.
- 2009 - מספר שיא של מיליון ושמונה מאות אלף איש משתתפים בטקס ההשבעה של הנשיא ברק אובמה למרגלות הקפיטול.
גאוגרפיה
שטחה הכולל של וושינגטון די. סי. הוא כ-177 קמ"ר, שמהם כ-159 קמ"ר הם אדמה וכ-18 קמ"ר הם מים. שטח המחוז בעבר כלל כ-260 קמ"ר, אך ב-1846 הושבו כ-83 קמ"ר מדרומו לווירג'יניה. הטריטוריה הנוכחית של המחוז כוללת את השטחים שקיבל ממדינת מרילנד בלבד. לכן, מוקפת וושינגטון במרילנד מדרום-מזרח, צפון-מזרח וצפון-מערב, ובווירג'יניה מדרום-מערב. במחוז שלושה ערוצי נחל טבעיים: נהר הפוטומק, נהר האנקוסטיה ונחל רוק. האנקוסטיה והרוק הם שניים מפלגיו של הפוטומק. הנקודה הטבעית הגבוהה ביותר במחוז היא טנליטאון שגובהה כ-125 מטר מעל לפני הים.
שירות הפארקים הלאומיים של ארצות הברית אחראי על רוב סביבות המגורים הטבעיות במחוז, לרבות פארק רוק קריק, הפארק ההיסטורי תעלת צ'ספיק ואוהיו, המול, האי תאודור רוזוולט ופארק אנקוסטיה. הסביבה הטבעית היחידה שלא מנוהלת על ידי שירות הפארקים הוא הגן הבוטני הלאומי של ארצות הברית, המנוהל על ידי מחלקת החקלאות של ארצות הברית. המפלים הגדולים של הפוטומק ממוקמים בצפון-מערב וושינגטון. במהלך המאה ה-19, תעלת צ'ספיק ואוהיו, שהתחלתה בג'ורג'טאון, סייעה לדוברות לעקוף את המפלים הגדולים.
מבנה העיר
העיר הוקמה מלכתחילה לשמש כבירת ארצות הברית, ותוכננה על ידי האדריכל הצרפתי פייר שארל ל'אנפן. אותה תכנן עם רשת שתי וערב של רחובות צפון-דרום (ששמם מספר סידורי) ורחובות מזרח-מערב (ששמם אותיות האלפבית). לאלה הוסיף שדרות אלכסוניות החוצות את העיר מצפון-מערב לדרום-מזרח ומצפון-מזרח לדרום-מערב (הנקראות על שם מדינות ארצות הברית). במפגשי הרחובות והשדרות תכנן כיכרות עגולות גרנדיוזיות המזכירות את כיכרות פריז ויוצרות צומת רחובות ושדרות בצורת כוכב.
כנקודת המרכז של העיר נקבע בניין הקפיטול, ממנו מתחלקת העיר לארבעה רבעים: צפון מזרח, צפון מערב, דרום מערב ודרום מזרח. החלוקה לרבעים אלה היא גאוגרפית ולצורכי התמצאות, אך אינה אדמיניסטרטיבית. הרבעים אינם שווים בגודלם - הרבע הצפון-מערבי (NW) הוא למעשה הגדול ביותר, ובו מתנהלים מרבית חיי המסחר והכלכלה של העיר.
בקו האמצע של העיר, בין הקפיטול במזרח לאנדרטת לינקולן במערב, תוכנן המול - שדרה מרשימה ורחבת ידיים, החוצצת בין הרבע הדרום-מערבי לרבע הצפון-מערבי של העיר. לאורכה ממוקמים מרבית המוזיאונים, האנדרטאות למלחמות ארצות הברית, והמבנים המונומנטליים של העיר.
גובה הבנייה
על מנת שבניינים גבוהים לא יאפילו על הבית הלבן והקפיטול נאסרה בעיר וושינגטון בניית גורדי שחקים. נקבע בחוק כי אף בניין בעיר לא יעבור בגובהו את גובה בניין הקפיטול, ועל כן שונה מאד קו הרקיע של וושינגטון מזה של מרבית עריה הגדולות של ארצות הברית ומקנה לה מראה ונוף ייחודיים. כתוצאה מכך גם מרכז העיר של וושינגטון צפוף פחות מערים גדולות אחרות, ומבניה ההיסטוריים והמונומנטליים בולטים למרחוק.
שלטון מקומי
לוושינגטון ראש עיר נבחר, ומועצת עיר. תושבי העיר משלמים את המסים הפדרליים (כגון מס הכנסה) וכן מיסי עירייה מקומיים. תקציב העיר מתבסס על המסים המקומיים, אולם לקונגרס הזכות לשנות את התקציב שכן מרבית מוסדות השלטון נמצאים בעיר (ואלו פטורים ממסי ארנונה). עקב כך נמצאת העיר בדרך כלל במחסור תקציבי והשירותים העירוניים נפגעים מכך.
ייצוג בממשל הפדרלי
על פי חוקת ארצות הברית העיר וושינגטון כפופה ישירות לקונגרס של ארצות הברית, בניגוד ליתר ערי ארצות הברית הכפופות למדינה בה הן יושבות. הקונגרס האציל את סמכויות ניהול העיר לרשויות המקומיות.
לקונגרס של ארצות הברית יש סמכות עליונה על וושינגטון די. סי.; לכן לתושבי העיר מנהל עצמאי מצומצם יותר מאשר לתושבי שאר המדינות בארצות הברית. לעיר אין סנאטור, אך יש לה נציג בבית הנבחרים. לנציג (Delegate) מעמד מיוחד, משום שהחוקה איננה מעניקה למחוז קולומביה זכות לייצוג בבית הנבחרים, אך נציגה רשאי להשתתף בדיוני הבית ולהצביע בוועדותיו, אולם איננו יכול להצביע במליאת הבית. אילו נחשב מחוז קולומביה למדינה, הוא היה המדינה הקטנה ביותר מבחינת שטח, המדינה השנייה הקטנה ביותר מבחינת אוכלוסייה, והראשונה מבחינת צפיפות אוכלוסייה.
תושבי המחוז מצביעים בבחירות לנשיאות אך אין להם זכות הצבעה לקונגרס. תושבי העיר שולחים נציגים שאינם בעלי זכות הצבעה לקונגרס, המשתתפים בוועדות ובדיונים אך אינם יכולים להצביע. אין לעיר וושינגטון ייצוג בסנאט האמריקאי. בכך למעשה מופלים תושבי וושינגטון לרעה על פני שאר תושבי ארצות הברית, ולמעשה גם משאר תושבי ערי הבירה בעולם. זה שנים מתנהל מאבק פוליטי לשינוי מציאות זו.
עם זאת, למחוז קולומביה לבדו יש שלושה נציגים בחבר האלקטורים בבחירות לנשיאות ארצות הברית.
כלכלה
כמו ערי בירה אחרות בעולם, המעסיק המרכזי בעיר וושינגטון היא הממשלה וגופים הקשורים אליה. רוב אנשי העיר מועסקים על ידי הממשל הפדרלי או גורמים ממשלתיים או חוץ-ממשלתיים אחרים (כגון ארגונים לוביסטיים, עמותות, ועסקים שונים הפועלים מול הממשל הפדרלי). מסיבה זו, מושפעת האוכלוסייה של העיר במידה פחותה ממיתון או אינפלציה, מאחר שרוב אנשיה מועסקים במשרדים ממשלתיים ציבוריים שמושפעים פחות מתנודות במצב הכלכלה לעומת המגזר הפרטי.
אמנות
מרכז קנדי לאמנויות הבמה הוא ביתה של התזמורת הלאומית של ארצות הברית, של בית האופרה של וושינגטון ושל להקת הבלט של וושינגטון.
תקשורת
עיתונות
הוושינגטון פוסט, הוותיק בעיתוני וושינגטון, נחשב אחד העיתונים האמינים ביותר בעולם. לעיתון זה השפעה רבה על הפוליטיקה האמריקאית ואף העולמית. רבים ממקבלי ההחלטות בוושינגטון קוראים את העיתון. העיתון חשף לראשונה את פרשת ווטרגייט. בנוסף נמצא בעיר מועדון העיתונות הלאומי של ארצות הברית. וגם "אגודת העיתונאים האמריקאית".
אתרים בעלי חשיבות
אתרים
- הבית הלבן - מקום משכנו של נשיא ארצות הברית מאז תחילת המאה ה-19.
- הקפיטול - בניין הקונגרס הכולל את בית הנבחרים והסנאט.
- ספריית הקונגרס - הספרייה הגדולה והחשובה בעולם. מכילה כ-116 מיליון פריטים.
- המול - השדרה המובילה מבניין הקפיטול וכוללת מוזיאונים פדרליים רבים.
- הקתדרלה הלאומית של וושינגטון - קתדרלה רחבת ממדים הנחשבת לשישית בגודלה בעולם.
- האקדמיה הלאומית למדעים
- הארכיון הלאומי של ארצות הברית - הארכיון כולל את העותק המקורי של הצהרת העצמאות והחוקה.
- תיאטרון פורד- בניין התיאטרון בו נרצח אברהם לינקולן.
- בריכת ההשתקפות - ממוקמת בסמוך לאנדרטת לינקולן.
- בלייר האוס - בית ההארחה של הנשיא
- פארק הפוטומק
מוזיאונים
- הסמית'סוניאן הוא מוסד הכולל מספר רב של מוזיאונים בעלי שם עולמי בעיקר בוושינגטון:
- בניין מוסד הסמית'סוניאן
- הגלריה הלאומית לאמנות
- מוזיאון האוויר והחלל הלאומי - כולל מוצגים מרכזיים בתולדות התעופה וחקר החלל.
- המוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקנית - המוזיאון ערוך על פי נושאים מרכזיים בתולדות ארצות-הברית.
- המוזיאון הלאומי להיסטוריה של הטבע- אחד ממוזיאוני הטבע הגדולים והחשובים בעולם.
- מוזיאון אנקוסטיה
- גלריית ארתור מ. סקלר
- גלריית פריר
- מוזיאון הירשהורן
- מוזיאון האינדיאנים הלאומי
- המוזיאון לאומנות אמריקאית
- גלריית הדיוקנאות הלאומית
- מוזיאון הדואר הלאומי
- מוזיאון קורקורן
- מוזיאון השואה האמריקאי - מוזיאון לאומי אמריקני המוקדש לחקר השואה.
- מוזיאון הריגול הבינלאומי
- האקווריום הלאומי (וושינגטון הבירה)
אנדרטאות
- אנדרטת וושינגטון- מגדל גבוה ממדים המשקיף על רחבי העיר.
- אנדרטת לינקולן - אנדרטה לזכרו של הנשיא הנרצח. בנויה בסגנון קלאסי.
- אנדרטת ג'פרסון - מבנה עגול בארכטיקטורה נאו-רומית.
- אנדרטת פרנקלין דלנו רוזוולט - האנדרטה מציגה תקופות שונות בחייו של הנשיא שכיהן 4 תקופות כהונה.
- אנדרטת וייטנאם - האנדרטה מוקדשת לחללי המלחמה ארוכת השנים בוייטנאם.
- אנדרטת מלחמת העולם השנייה
- אנדרטת מרטין לותר קינג - מוקדשת ללוחם למען שויוון זכויות לשחורים.
- אנדרטת מלחמת קוריאה
- גני החוקה
- אי תאודור רוזוולט
- אנדרטת אדמס
- אנדרטת רוברט א. טאפט
- אנדרטת הטיטניק
- אנדרטת השלום
- אנדרטת קורבנות הקומוניזם
- אנדרטת אוסקר שטראוס
- אנדרטת ג'ון אריקסון
- אנדרטת ג'ורג' מייסון
- אנדרטת ג'יימס א. גרפילד
- אנדרטת הזיכרון של מחוז קולומביה
- אנדרטת הצי - צי הסוחר
- אנדרטת כוחות השיטור הלאומית
- אנדרטת מלחמת וייטנאם
- אנדרטת מלחמת קוריאה
- אנדרטת אלברט איינשטיין
- אנדרטת יוליסס ס. גרנט
- אנדרטת לינדון ביינס ג'ונסון
- אנדרטת צי ארצות הברית
- אנדרטת הלוחמים השחורים במלחמת האזרחים
- אנדרטת הפטריוטיות היפנית-אמריקאית במלחמת העולם השנייה
- אנדרטת הלוחמות במלחמת וייטנאם
פארקים
- הפארק הזואולוגי הלאומי של ארצות הברית
- הגן הבוטני הלאומי של ארצות הברית
- הארבורטום הלאומי של ארצות הברית
דמוגרפיה
דמוגרפיה | ||||
---|---|---|---|---|
אוכלוסייה לפי גזעים | ||||
| ||||
מבנה המשפחות | ||||
משקי בית | 248,338 | |||
משפחות עם ילדים מתחת לגיל 18 |
19.8% | |||
אחוז הזוגות הנשואים | 22.8% | |||
אחוז האימהות החד הוריות | 18.9% | |||
גודלה של משפחה ממוצעת | 3.07 | |||
אוכלוסייה לפי גילאים | ||||
מתחת לגיל 18 | 20.1% | |||
גילאים 18 - 24 | 12.7% | |||
גילאים 25 - 44 | 33.1% | |||
גילאים 45 - 64 | 21.9% | |||
מעל גיל 65 | 2% | |||
גיל ממוצע | 35 | |||
אוכלוסייה לפי מגדר (על כל 100 נשים יש:) | ||||
יחס הנשים לגברים | 89 | |||
יחס מעל גיל 18 | 86.1 | |||
אוכלוסייה לפי הכנסה (דולרים לשנה) | ||||
הכנסה חציונית לבית אב | 40,127 | |||
הכנסה חציונית למשפחה | 46,283 | |||
הכנסה לנפש | 28,659 | |||
שיעור האוכלוסייה מתחת לקו העוני | ||||
שיעור כללי | 20.2% | |||
שיעור המשפחות | 16.7% | |||
שיעור האוכלוסייה מתחת לגיל 18 |
16.7% | |||
שיעור האוכלוסייה מעל לגיל 65 |
16.4% | |||
הכנסה לפי מגדר ($ בשנה) | ||||
הכנסה חציונית לגברים | 40,513 | |||
הכנסה חציונית לנשים | 36,361 |
127 שכונות העיר, או מחוז קולומביה, מחולקות על פני שמונה אגפים אדמיניסטרטיביים. בסקר שנערך בשנת 2010 עלה כי בעיר וושינגטון 601,723 תושבים, 248,338 משקי בית ו-114,235 משפחות. צפיפות האוכלוסין היא 3,784.4/לקמ"ר. תושבי וושינגטון מתפלגים מבחינה דתית כדלקמן:
- פרוטסטנטים: 68%, מתוכם:
- בפטיסטים: 47%
- מתודיסטים: 7%
- אפיסקופלים: 5%
- קתולים: 16%
- כתות נוצריות אחרות: 1%
- דתות אחרות: 3%
- אתאיסטים: 7%
- יהודים: 5%
בשטחה המטרופוליני, ובעיקר בפרברים הצפוניים בשטח מדינת מרילנד בואכה בולטימור, נמצא אחד הריכוזים הגדולים של אוכלוסייה יהודית בארצות הברית ומתגוררים בו כ-300 אלף יהודים.
מוסדות חינוך
כמו ערי בירה אחרות בעולם העיר וושינגטון משופעת במוסדות להשכלה גבוהה בהם לומדים סטודנטים מהאזור ומכל רחבי ארצות-הברית.
אוניברסיטאות
- אוניברסיטת ג'ורג'טאון
- אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון
- אמריקן יוניברסיטי
- האוניברסיטה לביטחון לאומי
- אוניברסיטת הווארד
- אוניברסיטת המודיעין הלאומי (NIU)
- האוניברסיטה הקתולית של אמריקה
- אוניברסיטת טריניטי וושינגטון
- אוניברסיטת מחוז קולומביה (UDC)
- אוניברסיטת אמריקן
- אוניברסיטת גאלדט (לחירשים ולכבדי שמיעה)
תחבורה
- ערך מורחב – הרכבת התחתית של וושינגטון
נמלי תעופה
בקרבת העיר וושינגטון נמצאים שלושה נמלי תעופה עיקריים -
- נמל התעופה הבינלאומי דאלס
- נמל התעופה רונלד רייגן וושינגטון נשיונל
- נמל התעופה הבינלאומי בולטימור-וושינגטון.
אוכלוסייה לאורך זמן
אוכלוסייה לאורך ההיסטוריה | ||||
---|---|---|---|---|
שנה | אוכלוסייה | שנה | אוכלוסייה | |
1800 | 8,144 | 1910 | 331,069 | |
1810 | 15,471 | 1920 | 437,571 | |
1820 | 23,336 | 1930 | 486,869 | |
1830 | 30,261 | 1940 | 663,091 | |
1840 | 33,745 | 1950 | 802,178 | |
1850 | 51,687 | 1960 | 763,956 | |
1860 | 75,080 | 1970 | 756,510 | |
1870 | 131,700 | 1980 | 638,333 | |
1880 | 177,624 | 1990 | 606,900 | |
1890 | 230,392 | 2000 | 572,059 | |
1900 | 278,718 | 2010 | 601,723 |
ספורט
בעיר נמצא אולם הספורט ורייזון סנטר בו נמצאת "גלריית הספורט הלאומית" ובו משחקת קבוצת הכדורסל של וושינגטון וכן נבחרת ההוקי הלאומית של ארצות הברית. גם אצטדיון רוברט קנדי ממוריאל נמצא בעיר ובו משחקת די סי יונייטד
קבוצות ספורט המשחקות בוושינגטון:
- וושינגטון ויזארדס קבוצת כדורסל המשחקת בליגת ה-NBA.
- וושינגטון מיסטיקס קבוצת כדורסל נשים המשחקת בליגת ה-WNBA.
- די.סי. יונייטד קבוצת כדורגל המשחקת בליגת ה-MLS.
- וושינגטון נשיונאלס קבוצת בייסבול המשחקת בליגת ה-MLB.
- וושינגטון רדסקינס קבוצת פוטבול המשחקת בליגת ה-NFL.
- וושינגטון קפיטלס קבוצת הוקי קרח המשחקת בליגת ה-NHL.
ערים תאומות
לוושינגטון 14 ערים תאומות[1] והן:
- בנגקוק, תאילנד, משנת 1962
- דקר, סנגל, משנת 1980
- בייג'ינג, סין, משנת 1984
- בריסל, בלגיה, משנת 1985
- אתונה, יוון, משנת 2000
- פריז, צרפת, משנת 2001
- פרטוריה, דרום אפריקה, משנת 2002
- סאול, קוריאה הדרומית, משנת 2006
- אקרה, גאנה, משנת 2006
- סנדרלנד, אנגליה, משנת 2006
- רומא, איטליה, משנת 2011
- אנקרה, טורקיה, משנת 2011
- ברזיליה, ברזיל, משנת 2013
- אדיס אבבה, אתיופיה, משנת 2013
כל הערים הן ערי בירה, מלבד סנדרלנד שבשטחה נמצאת העיר וושינגטון, ממנה הגיעה משפחתו של ג'ורג' וושינגטון.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: וושינגטון די. סי. |
- מחוז קולומביה - ממשלת המחוז
- לבקר בעיר וושינגטון
- תירות תרבותית בעיר וושינגטון
- מוזיאון העיר וושינגטון
- שכונות העיר וושינגטון
הערות שוליים
מדינות וטריטוריות ארצות הברית | |||
---|---|---|---|
מדינות | אוהיו • אוקלהומה • אורגון • איווה • איידהו • אילינוי • אינדיאנה • אלבמה • אלסקה • אריזונה • ארקנסו • ג'ורג'יה • דלאוור • דקוטה הדרומית • דקוטה הצפונית • הוואי • וושינגטון • ויומינג • ויסקונסין • וירג'יניה • וירג'יניה המערבית • ורמונט • טנסי • טקסס • יוטה • לואיזיאנה • מונטנה • מיזורי • מיין • מינסוטה • מיסיסיפי • מישיגן • מסצ'וסטס • מרילנד • נבדה • נברסקה • ניו ג'רזי • ניו המפשייר • ניו יורק • ניו מקסיקו • פלורידה • פנסילבניה • קולורדו • קונטיקט • קליפורניה • קנזס • קנטקי • קרוליינה הדרומית • קרוליינה הצפונית • רוד איילנד | ||
מחוז פדרלי | מחוז קולומביה | ||
אזורים מבודדים | איי הבתולה של ארצות הברית • איי מריאנה הצפוניים • גואם • סמואה האמריקנית • פוארטו ריקו
|