ישיבת נחלת הלויים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישיבת נחלת הלויים
אין תמונה חופשית
אין תמונה חופשית
ישיבה
השתייכות חרדי ליטאי
תקופת הפעילות תשמ"ו 1986 – הווה
מייסדים הרב שלמה טופורוביץ
הרב ישראל מאיר וייס
בעלי תפקידים
מנהל הרב ישראל יעקובוביץ'
ראש הישיבה הרב ישראל מאיר וייס
משגיח הרב אורי וייסבלום
תלמידים
כ-300
מיקום
מיקום נוה שאנן בחיפה

ישיבת נחלת הלויים (לעיתים בקיצור: נַחְלַס, במלעיל) היא ישיבה גדולה המשתייכת לזרם החרדי ליטאי. הישיבה שוכנת בשכונת נווה שאנן בחיפה.

יסוד הישיבה

ישיבת נחלת הלויים הוקמה בשנת 1986[1] על ידי הרב ישראל מאיר וייס חתנו של רבי חיים שמואלביץ, ובעזרתו של תושב שכונת נוה שאנן בחיפה הרב שלמה טופורוביץ', הישיבה הוקמה במבנה עץ של בית כנסת שנוהל על ידי משפחת טופורוביץ' ונקראה נחלת הלויים, מאחר שמשפחת טופורוביץ' הם לויים. בשנת 1988 התקיים טקס חנוכת הבית לישיבה, בו השתתף ונשא דברים הרב אלעזר מנחם שך. מבנה הקבע הוקם על מקומו של בית הכנסת ומאז הורחב מספר פעמים ונוספו לו כמה קומות. הקבוצה הפותחת כללה בחורים בגיל הקיבוץ מישיבת פוניבז'.

תפקידים בישיבה

כיום הישיבה מוחזקת וממומנת על ידי בניו של מייסד הישיבה הרב שלמה טופורוביץ': עמיחי ועמנואל המתגוררים בארצות הברית. בשנת ה'תשע"ו הקימו האחים טופורוביץ' פנימייה חדשה לישיבה אך תושבים בשכונה התנגדו לה.

כמשגיח של הישיבה משמש הרב אורי וייסבלום. כר"מים מכהנים: הרב חיים זלמן קופרמן[2], הרב אברהם אליהו וינקלר, הרב אליהו ארנפרוינד והרב אברהם משה קירשנבוים.

בתחילת זמן חורף תש"פ מינה ראש הישיבה את בנו הרב אהרן וייס שמשמש כר"מ בישיבת מיר ברכפלד לעמוד לימינו בראשות הישיבה, והחל גם למסור שיעור כללי אחת לשבועיים, בטבת תשפ"ג עזב בנו את הישיבה.

מנהל הישיבה הוא הרב ישראל יעקובוביץ'[3], מלבד הניהול האדמיניסטרטיבי, הוא גם אחראי על הרישום לישיבה לצד ראש הישיבה והמשגיח.

מתחילת זמן אלול תשפ"ג חולק שיעור א' בישיבה לשתיים, ושלושה ר"מים חדשים מונו: הרב נחום וייס, בן זקוניו של ראש הישיבה,מונה לשיעור א וכן הרב עזריאל יעקובוביץ, בנו של מנהל הישיבה[4] והרב מרדכי פרלשטיין מונה לשיעור ב.

הישיבה מונה כ-300 בחורים.

התפתחות הישיבה

סביב הישיבה התרחבה הקהילה החרדית, והוקמו באזור כוללים, שחלקם יועדו לבוגרי הישיבה, תלמוד תורה, בית ספר, ישיבה לצעירים ועוד.

בתמיכת הרב שטינמן[5] פתחה הישיבה במהלך קיץ תשע"א סניף בעפולה בשם "הישיבה הגדולה עפולה" (מכונה "נחלת' עפולה"). בראשות הישיבה עומדים בוגרי הישיבה בחיפה, ראש הישיבה הוא הרב רפאל בלום, המשגיח הוא הרב בנימין ברויאר. לאחר מספר שנים הישיבה בעפולה החלה להתנהל באופן עצמאי וללא קשר לישיבת האם בחיפה.

ראו גם

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0