מוסקו מיול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Moscow mule
נתונים
מרכיבים 45 מ"ל וודקה, 120 מ"ל ג'ינג'ר ביר, 10 מ"ל מיץ ליים
אופן ההכנה לערבב עם כפית את כל הרכיבים עם קרח בכוס נחושת
כוס ספל נחושת
קישוט פלח ליים

מוסקו מיולאנגלית: Moscow mule, פרד מוסקובי) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מוודקה, מיץ ליים טרי וג'ינג'ר ביר. את המקוקטייל נהוג להגיש באופן מסורתי בספל נחושת אופייני עם קרח, אך קיימת צורת הגשה נפוצה בכוס הייבול. נהוג לקשט עם פלח ליים. לעיתים עם עלי נענע בנוסף.

היסטוריה

למרות שמו, לקוקטייל אין קשר למוסקבה או לרוסיה. הקוקטייל נולד בשנות ה-40 של המאה ה-20 בארצות הברית. מטרתו הייתה מכירות של וודקה סמירנוף ושל משקה חדש יחסית, גיגנג'ר ביר שך המותג Cock'n Bull Ginger Beer שלמרות שמו היה למשקה לא אלכוהולי. גם וודקה וגם בירת ג'ינג'ר לא זכו לפופולריות בקהל האמריקאי.[1]

ג'ון מרטין (John G. Martin), מנכ"ל סמירנוף וג'ק מורגן (Jack Morgan) משווק הג'ינג'ר ביר נפגשו והחליטו לשלב כוחות. הם ונציגים מטעמם פנו בברים רבים בארצות הברית והציגו את הקוקטייל הקל להכנה. מורגן נטה להצטלם עם ברמנים שהכינו את הקוקטייל והציג את התמונות לברמנים הבאים ובכך יצר טרנד" אופנתי. לטענתו של מורגן, מטרתו הראשונית הייתה להיפטר ממלאי מת של מוצר לא מבוקש.[2] המשקה הוגש בספל נחושת אופייני, דבר שהפך להיות חלק מהמותג של הקוקטייל.

ספל נחושת

הכוס המסורתית להגשת משקה היא ספל נחושת גדול הנקרא כיום Moscow mule mug. קיימת טענה כי שתייה של משקה חמוץ מהספל פוגעת בבריאות מכיוון שהחומצה ממיסה את המתכת.[3]

וריאציות

ישנן וריאציות רבות לקוקטייל בהם מחילים את הוודקה במשקה חריף אחר. השם לקוקטייל משתנה בהתאם, ולרוב מותאם למקום ממנו בא המשקה החריף. לדגומה:

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוסקו מיול בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28266626מוסקו מיול