קלואה
סוג | ליקר קפה |
---|---|
אחוז אלכוהול | 26.5 |
יצרן | פרנו ריקאר (Pernod Ricard) |
מוצא | מקסיקו |
צבע | חום |
טעם | קפה |
קלואה (Kahlúa) הוא ליקר קפה, שמוצאו במקסיקו. הליקר מכיל לרוב 26.5 אחוז אלכוהול והוא מופק מזן הקפה ערביקה.
כימאי חלם את הרעיון עם האחים אלווארז, שגידלו את פולי הקפה היקרים בוורקרוז שממנו יוכל לבצע את האלכימיה שלו. הם קראו לזה קלואה מסלנג עתיק לקפה. ארבע שנים לאחר ההשקה הם נסעו לארצות הברית והמותג הפך במהרה לכל העולם. בבריסל, בשנת 1948, נולד הקוקטייל הרוסי השחור עם קלואה מאחורי הבר במסיבות שנערך על ידי איש חברה מפורסם. בשנת 1955, באוקלנד, קליפורניה, הרוסי הלבן טלטל את העניינים. בשנות השישים החברה עלתה לכותרות עם כל ההנהגה הנשית שלה, ואז בשנת 1977, הרקיחה האייקונית של B-52 (תערובת של קלואה, בייליס וגרנד מרנייה) נרקחה לראשונה בקלגרי. בשנת 1980 הפכה קלואה לליקר הקפה הנמכר ביותר בעולם. בקבוק זה מכניס אותך לקפה ושוקולד, כל אחד מהם מתחרה על תשומת לב ומתאים זה לזה למרירות, בעוד הווניל נרגע מאחורי אותם טעמים חזקים יותר.[1]
בקבוק הליקר חום כהה ועליו תווית צהובה וכיתוב בצבע אדום. הליקר משמש כדיז'סטיף עם או בלי קרח וכן בקוקטיילים רבים ובעיקר קוקטיילי שמנת. פולי הקפה נקראים "פולי ההר הכחול", ומקורם בג'מייקה. זהו ליקר שמוסיף טעם לרוב בעוגות ותבשילים ומככב בהרבה מתכונים. דבר נוסף שמרמז על מרכיב הקפה הוא שמו של המשקה המזכיר את המילה הערבית לקפה (קאהווה - Kahwa).
בדומה לקלואה נפוץ במקסיקו גם "אחיו הצעיר" הסברוסו, ליקר קפה בעל אחוזי אלכוהול נמוכים יותר (24).
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Brendan Hodrien, Kahlúa review, www.bbcgoodfood.com
32783802קלואה