בולברדייה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בולברדייה
נתונים
מרכיבים בורבון או ויסקי שיפון, ורמוט, קמפרי
אופן ההכנה ערבוב של כל הרכיבים כוס ערבוב עם קרח, מזיגה לכוס
כוס כוס אולד פאשן/ כוס קוקטייל
קישוט קליפת תפוז או קליפת לימון

בולברדייהאנגלית: Boulevardier, שדרה) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. מורכב מ־45 מ"ל בורבון או ויסקי שיפון, 30 מ"ל ורמוט, ו-30 מ"ל קמפרי. קיימות שתי צורות הגשה פופולריות: בכוס מרטיני ללא קרח ובכוס אולד פאשן עם קרח.

הקוקטייל דומה לנגרוני במדינה מסוימת ושונה ממנו ברכיב אחד: וויסקי במקום ג'ין. הדבר משפיע רבות על הטעם של המשקה[1]. קיים קוקטייל כמעט זהה לבולברדייה, הנקרא Old Pal (חבר ישן). ההבדל היחיד הוא ביחס הרכיבים[2].

היסטוריה

הקוקטייל נצוץ החל משנות ה-20 של המאה ה-20. המצאת הקוקטייל מיוחסת לארסקין גווין, סופר ממוצא יליד אמריקאי, ניהל מגזין חודשי בפריז בשם Boulevardier, שהופיע בין השנים 19271932[3].

קישורים חיצוניים

בולברדייה בכוס אולד פאשן עם קוביית קרח
ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בולברדייה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ בולברדייה, אתר seriouseats
  2. ^ old-pal, אתר liquor.com
  3. ^ boulevardier-is-back-on-the-menu, אתר nytimes


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28258831בולברדייה