ניו יורק סאוור

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ניו יורק סאוור
נתונים
מרכיבים 60 מ"ל בורבון, 22.5 מ"ל מי סוכר, 30 מ"ל מיץ לימון, חלבון ביצה, 15 מ"ל יין אדום
אופן ההכנה לשקשק הכל פרט ליין עם קרח בשייקר, למזוג לכוס ולהוסיף את היין מעל.
כוס כוס אולד פאשנד

ניו יורק סאווראנגלית: New York Sour, על שם העיר ניו יורק) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. המשקה מורכב מ-60 מ"ל בורבון (או ויסקי שיפון), 22.5 מ"ל מי סוכר, 30 מ"ל מיץ לימון, מספר טיפות חלבון ביצה, 15 מ"ל יין אדום (שירז או מלבק). את הקוקטייל מכינים בשני שלבים: תחילה משקשים את כל הרכבים פרט ליין בשייקר עם קוביות קרח ומוזגים לכוס אולד פאשנד מלאה בקרח. לאחר מכן מוזגים את היין בזהירות מלמעלה, כך שהוא לא יתערבב עם יתר הקוקטייל ויהווה שכבה מעל. המשקה הוא קוקטייל סאוור, המהווה למעשה ויסקי סאוור, בתוספת שכבת יין. הקוקטייל מוגש ללא קשית, אלא נשתה ישירות מהכוס.

קיימת ואריצה בה מוסיפים טיפת אנגוסטורה ביטרס. ניתן להשמיט את חלבון הביצה. קיימות גרסאות עם יחסים מעט שונים של רכיבים[1].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ניו יורק סאוור, אתר diffordsguide


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30046398ניו יורק סאוור