קובה ליברה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתונים | |
---|---|
מרכיבים | 50 מ"ל רום, 100 מ"ל קולה |
אופן ההכנה | מזיגה ישירה |
כוס | הייבול |
קישוט | פלח ליים |
קובה ליברה (בספרדית: Cubalibre, בתרגום לעברית: קובה החופשית), הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ-50 מ"ל רום לבן וכ-100 מ"ל קולה ופלח ליים. ניתן להוסיף גם מיץ לימון.
אופן הכנת המשקה הוא מזיגת המרכיבים ישירות לכוס הייבול מלאה בקרח וערבוב קל בעזרת סטירר.
בארצות הברית, קנדה, בריטניה ואירלנד מורכב המשקה לעיתים רק מרום וקולה, ושם הוא נקרא "רום וקולה" (Rum and Coke).
מקורו של המשקה אינו ברור. אחת הגרסאות הידועות היא כי הוא הומצא בהוואנה בירת קובה בערך ב-1901-1902; לוחמים שסייעו לקובה במהלך מלחמת ארצות הברית-ספרד, ולאחריה גולים שניסו לעקוף את חוקי הגבלת השתייה בקובה, נהגו לערבב רום עם קולה (שהומצאה מספר שנים לפני כן) כמשקה אלכוהולי, וכך נוצר הקוקטייל.
קישורים חיצוניים
- סיפורו של קוקטייל: קובה ליברה, בפורטל "בקבוק"
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |