סיידקאר
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתונים | |
---|---|
מרכיבים |
50 מ"ל קוניאק 20 מ"ל טריפל סק 20 מ"ל מיץ לימון |
אופן ההכנה | מנערים בשייקר |
כוס | קוקטייל |
קישוט | קליפת או פלח תפוז או לימון |
סיידקאר הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ: 50 מ"ל קוניאק, 20 מ"ל טריפל סק, 20 מ"ל מיץ לימון. את כל המרכיבים מוזגים לשייקר עם קרח, מנערים היטב וממושכות - ומסננים אל כוס גביע (coup) מקוררת.
מקור
הקוקטייל נולד בעשור השני של המאה ה-20, בלונדון או בפריז, ככל הנראה אחרי מלחמת העולם הראשונה או במהלכה. הוא נקרא על שם הסירה של אופנוע סירה, שהיה פופולרי באותן שנים. מקורו המדויק של הסיידקאר אינו ברור: אחת מהטענות היא שהוא נוצר בידי המוזג של מלון ריץ בשנת 1922 ובאחרות - על ידי הארי מקלהון, הברמן המיתולוגי של הארי׳ז ניו יורק בר שבפריז.
קישורים חיצוניים
- סיידקאר, באתר liquor.com
- טל גנץ, שקשק לי קוניאק: קוקטיילים על קוניאק, באתר מעריב אונליין, 4 באפריל 2017
- רועי ירושלמי, סיידקאר - המתכון הקלאסי שמכינים עם 3 מרכיבים בלבד - ובקלי קלות, באתר רקס, 1 בנובמבר 2020
32972782סיידקאר