סיידקאר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סיידקאר
Sidecar
נתונים
מרכיבים 50 מ"ל קוניאק
20 מ"ל טריפל סק
20 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה מנערים בשייקר
כוס   קוקטייל
קישוט קליפת או פלח תפוז או לימון

סיידקאר הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ: 50 מ"ל קוניאק, 20 מ"ל טריפל סק, 20 מ"ל מיץ לימון. את כל המרכיבים מוזגים לשייקר עם קרח, מנערים היטב וממושכות - ומסננים אל כוס גביע (coup) מקוררת.

מקור

הקוקטייל נולד בעשור השני של המאה ה-20, בלונדון או בפריז, ככל הנראה אחרי מלחמת העולם הראשונה או במהלכה. הוא נקרא על שם הסירה של אופנוע סירה, שהיה פופולרי באותן שנים. מקורו המדויק של הסיידקאר אינו ברור: אחת מהטענות היא שהוא נוצר בידי המוזג של מלון ריץ בשנת 1922 ובאחרות - על ידי הארי מקלהון, הברמן המיתולוגי של הארי׳ז ניו יורק בר שבפריז.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סיידקאר בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32972782סיידקאר