נגרוני
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתונים | |
---|---|
מרכיבים | 30 מ"ל קמפרי, 30 מ"ל וורמוט אדום, 30 מ"ל ג'ין |
אופן ההכנה | מזיגה ישירה לכוס אולד פאשן |
כוס | כוס אולד פאשן |
קישוט | פלח תפוז |
נגרוני (באנגלית: Negroni) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מ 30 מ"ל קמפרי, 30 מ"ל ורמוט אדום ו 30 מ"ל ג'ין. באיטליה נהוג בדרך כלל להוסיף לנגרוני גם מעט מי סודה כדי למלא את הכוס עד סופה. את המרכיבים מוזגים לתוך כוס אולד פאשן עם קרח במזיגה ישירה, מערבלים במבחש ומקשטים בפלח תפוז.
היסטוריה
אין מידע מדויק בקשר למקורו של הקוקטייל הזה, אך הסברה הרווחת ביותר היא שהרוזן קמיליו נגרוני שחי בפירנצה שבאיטליה ביקש בשנת 1919 מפוסקו סקארסלי - הברמן של קפה ג'יאקוסה לחזק את הקוקטייל האהוב עליו - אמריקנו על ידי הוספת ג'ין.
וריאציות
נגרוני שגוי (באיטלקית: Negroni sbagliato) הוא קוקטייל פופולרי שמקורו מצפון איטליה, במילאנו במיוחד, בו מערבבים יין מבעבע יבש במקום הג'ין. באופן זה הופך הנגרוני לקל יותר, בזכות הנוכחות המופחתת של אלכוהול.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- הקוקטייל נגרוני באתר מעריב
- קוקטייל אמריקנו, באתר יו-טיוב (בעברית)
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |