נגרוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נגרוני - Negroni
Negroni served in Vancouver BC.jpg
נתונים
מרכיבים 30 מ"ל קמפרי, 30 מ"ל וורמוט אדום, 30 מ"ל ג'ין
אופן ההכנה מזיגה ישירה לכוס אולד פאשן
כוס Old Fashioned Glass.svg   כוס אולד פאשן
קישוט פלח תפוז

נגרוניאנגלית: Negroni) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מ 30 מ"ל קמפרי, 30 מ"ל ורמוט אדום ו 30 מ"ל ג'ין. באיטליה נהוג בדרך כלל להוסיף לנגרוני גם מעט מי סודה כדי למלא את הכוס עד סופה. את המרכיבים מוזגים לתוך כוס אולד פאשן עם קרח במזיגה ישירה, מערבלים במבחש ומקשטים בפלח תפוז.

היסטוריה

אין מידע מדויק בקשר למקורו של הקוקטייל הזה, אך הסברה הרווחת ביותר היא שהרוזן קמיליו נגרוני שחי בפירנצה שבאיטליה ביקש בשנת 1919 מפוסקו סקארסלי - הברמן של קפה ג'יאקוסה לחזק את הקוקטייל האהוב עליו - אמריקנו על ידי הוספת ג'ין.

וריאציות

נגרוני שגויאיטלקית: Negroni sbagliato) הוא קוקטייל פופולרי שמקורו מצפון איטליה, במילאנו במיוחד, בו מערבבים יין מבעבע יבש במקום הג'ין. באופן זה הופך הנגרוני לקל יותר, בזכות הנוכחות המופחתת של אלכוהול.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נגרוני בוויקישיתוף


NCI iced tea.jpg ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0