למון דרופ מרטיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
למון דרופ מרטיני
Lemon drop martini
נתונים
מרכיבים 30 וודקה לימון, 20 מ"ל טריפל סק, 15 מ"ל מיץ לימון
אופן ההכנה מערבבים את כל הרכבים בשייקר עם קרח, מוזגים לכוס מרטיני
כוס כוס מרטיני
קישוט פלח לימון, סוכר

למון דרופ מרטיניאנגלית: Lemon drop martini) או פשוט למון דרופ הוא קוקטייל, המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. מורכב מוודקה לימון, טריפל סק ומיץ לימון סחוט טרי. היחסים משתנים מעט בין מתכונים שונים, אבל לרוב היחס בין וודקה לטריפל סק הוא 3:2 לטובת הוודקה. לעיתים מוספים מי סוכר. את הקוקטייל נהוג להגיש בכוס מרטיני המקושטת בסוכר, ללא קרח[1][2]. לעיתים מגישים את הקוקטייל כשוט.

היסטוריה

הקוקטייל הומצאה בשנות ה-70 של המאה ה-20 על ידי נורמל ג'יי הובדאי (Norman Jay Hobday)[3] בבר Henry Africa בסן פרנסיסקו[4]. במקור המתכון כלל טיפות בודדות של ליקר קורסאו ומי סוכר. נקרא ככל הנראה על שם סוכריות Lemon drop.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא למון דרופ מרטיני בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lemon Drop Martini (IBA), אתר commonwealthcocktails
  2. ^ Easy Lemon Drop Martini Cocktail, אתר inspiredtaste
  3. ^ Tales of the Cocktail of 'Fern Bars', אתר nola.com
  4. ^ Lemon drop, ספר Drinking the Devil's Acre: A Love Letter from San Francisco and her Cocktails


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30199701למון דרופ מרטיני