פרנץ' מרטיני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרנץ' מרטיני
French Martini
פרנץ' מרטיני
פרנץ' מרטיני
נתונים
מרכיבים 45 מ"ל וודקה, 15 מ"ל ליקר פטל, 15 מ"ל מיץ אננס
אופן ההכנה ערבוב בשייקר, סחיטה של קליפת לימון מעל המשקה
כוס כוס מרטיני
קישוט קליפת לימון

פרנץ' מרטיני (French Martini, מרטיני צרפתי) הוא קוקטייל, המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מוודקה, ליקר פטל (כדוגמת Chambord) ומיץ אננס. מוגש באופן מסורתי בכוס מרטיני ללא קרח. נהוג לסחוט מעל הכוס קליפת לימון טרייה ולקשט בה את הכוס.

היסטוריה

הקוקטייל נרשם לראשנה בשנות ה-80 של המאה ה-20 בניו יורק במסעדת קייט מקנלי (Keith McNally).[1] בניגוד לשמו, אין לו קשר לצרפת והוא לא גרסה של הקוקטייל מרטיני. היה למשקה פופולרי מאוד בשנות ה-80 וה-90.[2]

בשנות ה-90 גם נפוצה ואריאציה בה ליקר פטל אדום החולף בקרם דה קסיס.

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31654258פרנץ' מרטיני