ספל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספל קפה
מרק עוף ב"מאג".

ספל הוא כלי לשתיית משקאות חמים כגון תה, קפה, שוקו, חליטות צמחים ואף מרק. הספל עשוי לרוב מחומר קרמי, פורצלן או חרסינה, ולרוב בעל ידית.

באיים הבריטיים, ספלים לשעת התה עשויים מפורצלן בדרך כלל ומעוטרים בעיטורים רבים.

ברחבי אמריקה מקובל ספל גדול הקרוי "מאג" (mug), המיועד בעיקר לשתיית קפה נמס.

באיטליה יש ספלים מיוחדים לכל סוג קפה. לאספרסו - ספלים קטנים, לקפוצ'ינו - ספלים שקופים בגודל בינוני, לשוקוצ'ינו - ספלים מוארכים וארוכים (כיוון שנהוג לשתות עם כמה כדורי גלידה).

בצרפת נהוג לשתות את הקפה (קפה אולה) בספלים בגודל קערות. בספלים זהים נהוג לשתות בארגנטינה ובספרד את השוקולטה, לרוב בארוחת "שוקולטה קון צ'ורוס" - משקה שוקולד מתוק שמוגש עם סופגניות ארוכות הנקראות צ'ורוס.

רוב הספלים כיום ניתנים לחימום בתנור מיקרוגל.

הספלים מעוצבים במגוון חומרים, צורות, צבעים, גדלים ודוגמאות.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24545253ספל