ברנדי קרסטה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ברנדי קרסטה
Brandy Crusta
נתונים
מרכיבים 52.5 מ"ל ברנדי, 7.5 מ"ל ליקר מרסקינו, כפית קורסאו לבן, 15 מ"ל מיץ לימון, כפית סירופ סוכר, טיפה של אנגוסטורה ביטרס
אופן ההכנה ערבוב של כל הרכיבים פרט בכוס עברוב עם קרח, מזיגה לכוס.
כוס כוס יין
קישוט סוכר וקליפת לימון את תפוז ארוכה

ברנדי קרסטה אנגלית: Brandy Crusta) הוא קוקטייל המוכר על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי. הקוקטייל מורכב מברנדי, ליקר קורסאו לבן, ליקר מקסקינו, לימון ומי סוכר, בתוספת אנגוסטורה ביטרס. מוגש בדרך כלל בכוס יין מלאה בקרח עם ללא קשית. הקישוט המקובל הוא ציפוי סוכר וקליפת לימון או תפוז מעוגלת בתוך הכוס. שמו של השם "קרסטה" בא מלשון crust, "קרום" באנגלית המתאר את ציפוי הסוכר.

היסטוריה

מתכון לברנדי קרסטה בספרו של ג'רי תומאס, 1862

הקוקטייל הומצא ב-1850 על ידי הברמן ג'וסף ספנימי (Joseph Santini) בניו אורלינס, בבר בשם "Jewel of the South"[1].

ג'רי תומאס (Jerry Thomas) פרסם את המתכון בספרו "Jerry Thomas' Bartenders Guide: How To Mix Drinks" ב-1862. הקוקטייל דומה במידת מה לסיידקאר, אשר החליף את הקורסאו, מקרסקינו וסוכר בטריפל סק.

הקוקטייל כמעט נשכח במאה ה-20, אבל חזר לאופנה בתחילת המאה ה-21[2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ברנדי קרסטה בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34576290ברנדי קרסטה