מימוזה (קוקטייל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מימוזה
Mimosa
נתונים
מרכיבים 75 מ"ל שמפניה
75 מ"ל מיץ תפוזים
אופן ההכנה מזיגת המרכיבים בזה אחר זה וערבובם
כוס כוס שמפניה גבוהה

מימוזהאנגלית: Mimosa) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב משמפניה (או יין מבעבע אחר) ומיץ הדרים צונן, כשבדרך כלל זה מיץ תפוזים, אלא אם כן צוין אחרת. באופן מסורתי הוא מוגש בכוס שמפניה גבוהה ונפוץ בארוחות בראנץ', בחתונות, או כחלק משירותי עסקים או מחלקה ראשונה בחלק מחברות רכבת וחברות תעופה.[1] יחס הערבוב של "המימוזה הקלאסית" שונה בהתאם למקור.[2][3]

היסטוריה

הקוקטייל נקרא על שם צמח השיטה הלבנה שבאנגלית מכונה "מימוזה" (Acacia dealbata),[4] ושפרחיה בצבע צהוב. השילוב של יין מבעבע ומיץ תפוזים נצרך במשך מאות שנים בספרד, במיוחד לאור שפע בתפוזים, בקאווה וביינות מבעבעים אחרים, כמו למשל בוולנסיה, קאסטיון, אליקנטה וקטלוניה. יין מבעבע נצרך גם בשילוב עם מיצי פירות אחרים כמו תפוחים, ענבים ופירות אחרים. ישנן מספר תיאוריות שגויות לגבי מקורו של קוקטייל זה. תיאוריה אחת כזו היא שהוא הומצא בערך בשנת 1900 בבית מלון בים התיכון.

וריאציות

הקוקטייל באקס פיז (Buck's Fizz) הוא קוקטייל מסוג דומה, שהומצא כמה שנים קודם לכן בלונדון, שיש בו שמפניה פי שניים ממיץ התפוזים (כלומר שונה ממימוזה רק ביחס המרכיבים).[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מימוזה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Acela Express First Class Menus" (PDF).
  2. ^ "Creative Champagne Cocktails". Southern Living (באנגלית). נבדק ב-2019-05-31.
  3. ^ Editors, Esquire (2018-03-07). "How to Make a Classic Mimosa". Esquire (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2019-05-31. {{cite web}}: |last= has generic name (עזרה)
  4. ^ Krekow, Sylvie. "Mimosa – Drink Recipe: How to Make the Perfect Mimosa". Esquire. נבדק ב-2012-08-02.
  5. ^ "Buck's Fizz & Mimosa Cocktails – history & recipes". www.diffordsguide.com (באנגלית). נבדק ב-2018-01-23.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28181389מימוזה (קוקטייל)