קאיפיריניה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאיפיריניה
Caipirinha
קפיריניה
נתונים
מרכיבים 50 מ"ל קשאסה, חצי ליים, 2 כפיות סוכר לבן, קרח
אופן ההכנה מעיכה וערבוב בכוס
כוס אולד פאשן
קישוט פרוסת ליים

קאיפיריניהפורטוגזית: Caipirinha) הוא קוקטייל ברזילאי המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מקשאסה, ליים, סוכר לבן וקרח כתוש. בברזיל, המשקה מוגש ברוב המסעדות ונחשב למשקה אופייני של המדינה. פשטות המשקה והארומה המיוחדת שלו תרמו לאהדה כלפיו ברחבי העולם.

הכנה

יש לחתוך את הליים לקוביות, לגרוס קרח במגרסת קרח ולמעוך את הכל בתוך שייקר למשך כדקה. יש להוסיף 50 מ"ל קשאסה ושתי כפיות סוכר לבן ולמעוך כדקה נוספת. את כל המרכיבים יש למזוג לכוס אולד פאשן, להוסיף סטירר וקשית ולקשט בפרוסת ליים.

מקור השם

המילה "קאיפיריניה" מגיעה מהמילה "קאיפירה" (Caipira) המתארת כפריים באזורים הפנמיים במרכז ברזיל.

גרסאות שונות

  • בברזיל אהוד גם המשקה קאיפירוסקה, בו משתמשים בוודקה במקום קשאסה.
  • המשקה קאיפיפרוטהפורטוגזית: caipifruta) עשוי כמו קאיפיריניה, כשבנוסף (או במקום) הליים משתמשים בפרי אחר (הפרי חייב להיות טרי, ולא מיץ משומר). פירות פופולרים כוללים פסיפלורה, קיווי, לימון, אננס ותות שדה.
  • גרסה נוספת לקוקטייל זה נקראת מנדרינייה: במקום קשאסה שמים וודקה אורנג', במקום לימון שמים תפוז ולא מוסיפים נענע.

קישורים חיצוניים



הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0