פורטו פליפ
נתונים | |
---|---|
מרכיבים | 15 מ"ל ברנדי, 50 מ"ל פורטו, 10 מ"ל חלבון ביצה |
אופן ההכנה | מנערים בשייקר ומוזגים לכוס |
כוס | כוס קוקטייל |
קישוט | אבקת אגוז מוסקט |
פּוֹרְטוֹ פליפּ (באנגלית: Porto Flip) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי, המבוסס על פורט וברנדי, עם חלבון ביצה.
הכנה
את הקוקטייל מכינים בשייקר, אליו מוזגים את כל הרכיבים ומנערים עם קרח. לאחר מכן מוזגים לתוך כוס מרטיני דרך מסננת ומפזרים אגוז מוסקט מגורד מעל.
היסטוריה
פורטו פליפ מתועד לראשונה ב-1862 בספרו של ג'רי תומאס The Bartender’s Guide: How to Mix Drinks; A Bon Vivant’s Companion. הקוקטייל מוזכר בפרק "קוקטייל קפה" בשל מראו החיצוני, אף על פי שלא מכיל קפה[1].
היסטורית פורטו פליפ הוא וריאציה של קוקטייל ממשפחת פליפ (Flip (cocktail)), משפחת קוקטיילים בריטיים עתיקים המורכבים מביצה, משקה חריף וסוכר[2]. במקרה של פורטו פליפ, פורט עצמו משמש כממתיק.
ווריאציות
המתכון מפורסם אחר מ-1939 המוצע על ידי צ'ארל בייקר בספרו The Gentleman's Companion היה שונה מעט והכיל בנוסף סוכר, שמנת ושארטרז[3][4].
בנוסף, קיימת גרסה מודרנית מפורסמת, שהיא מעט יותר מתוקה ומכילה תוספת של סירופ סוכר וביצה שלמה (לא רק חלבון)[5]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ פורטו פליפ, אתר ifood.tv
- ^ flip, מתכון גנרי
- ^ פורטו פליפ, אתר bottlestop
- ^ Porto Flip, אתר jiggerbeakerflask
- ^ Porto Flip, אתר diffordsguide
30699947פורטו פליפ