פורטו פליפ

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פורטו פליפ
Porto Flip
נתונים
מרכיבים 15 מ"ל ברנדי, 50 מ"ל פורטו, 10 מ"ל חלבון ביצה
אופן ההכנה מנערים בשייקר ומוזגים לכוס
כוס כוס קוקטייל
קישוט אבקת אגוז מוסקט

פּוֹרְטוֹ פליפּאנגלית: Porto Flip) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי, המבוסס על פורט וברנדי, עם חלבון ביצה.

הכנה

את הקוקטייל מכינים בשייקר, אליו מוזגים את כל הרכיבים ומנערים עם קרח. לאחר מכן מוזגים לתוך כוס מרטיני דרך מסננת ומפזרים אגוז מוסקט מגורד מעל.

היסטוריה

פורטו פליפ מתועד לראשונה ב-1862 בספרו של ג'רי תומאס The Bartender’s Guide: How to Mix Drinks; A Bon Vivant’s Companion. הקוקטייל מוזכר בפרק "קוקטייל קפה" בשל מראו החיצוני, אף על פי שלא מכיל קפה[1].

היסטורית פורטו פליפ הוא וריאציה של קוקטייל ממשפחת פליפ (Flip (cocktail)), משפחת קוקטיילים בריטיים עתיקים המורכבים מביצה, משקה חריף וסוכר[2]. במקרה של פורטו פליפ, פורט עצמו משמש כממתיק.

ווריאציות

המתכון מפורסם אחר מ-1939 המוצע על ידי צ'ארל בייקר בספרו The Gentleman's Companion היה שונה מעט והכיל בנוסף סוכר, שמנת ושארטרז[3][4].

בנוסף, קיימת גרסה מודרנית מפורסמת, שהיא מעט יותר מתוקה ומכילה תוספת של סירופ סוכר וביצה שלמה (לא רק חלבון)[5]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פורטו פליפ בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ פורטו פליפ, אתר ifood.tv
  2. ^ flip, מתכון גנרי
  3. ^ פורטו פליפ, אתר bottlestop
  4. ^ Porto Flip, אתר jiggerbeakerflask
  5. ^ Porto Flip, אתר diffordsguide


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30699947פורטו פליפ