מוחיטו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מוחיטו
Mojito
מוחיטו
נתונים
מרכיבים 45 מ"ל רום לבן, 20 מ"ל מיץ ליים, 6 גבעולי נענע, 2 כפיות סוכר קנים לבן, סודה
כוס כוס הייבול
קישוט גבעול נענע, פרוסת ליים

מוחיטוספרדית: Mojito) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מרום בהיר, קרח, ליים, נענע וסוכר חום.

לפי המתכון הרשמי[1], יש לערבב 6 גבעולי נענע, 20 מ"ל מיץ ליים סחוט ו-2 כפיות סוכר בכוס הייבול, להוסיף מעט סודה ולמלא את הכוס בקוביות קרח. אחר כך יש להוסיף 45 מ"ל רום לבן, לסגור עם סודה, לערבב בעדינות ולקשט בנענע ובפרוסת ליים.

מקור

מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי. למוחיטו יש גרסה קדומה מן המאה ה-16 במשקה הנקרא אל דראקו שהוכן לכבודו של פרנסיס דרייק ממשקה שנקרא אטפיה שהוא גלגולו הקודם של הרום של ימינו.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מוחיטו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ MOJITO | International Bartenders Association, איגוד הברמנים הבינלאומי


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30785490מוחיטו