מוחיטו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
נתונים | |
---|---|
מרכיבים | 45 מ"ל רום לבן, 20 מ"ל מיץ ליים, 6 גבעולי נענע, 2 כפיות סוכר קנים לבן, סודה |
כוס | כוס הייבול |
קישוט | גבעול נענע, פרוסת ליים |
מוחיטו (בספרדית: Mojito) הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מרום בהיר, קרח, ליים, נענע וסוכר חום.
לפי המתכון הרשמי[1], יש לערבב 6 גבעולי נענע, 20 מ"ל מיץ ליים סחוט ו-2 כפיות סוכר בכוס הייבול, להוסיף מעט סודה ולמלא את הכוס בקוביות קרח. אחר כך יש להוסיף 45 מ"ל רום לבן, לסגור עם סודה, לערבב בעדינות ולקשט בנענע ובפרוסת ליים.
מקור
מוחיטו הוא קוקטייל קובני קלאסי. למוחיטו יש גרסה קדומה מן המאה ה-16 במשקה הנקרא אל דראקו שהוכן לכבודו של פרנסיס דרייק ממשקה שנקרא אטפיה שהוא גלגולו הקודם של הרום של ימינו.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מוחיטו - אלכופדיה, אנציקלופדיית האלכוהול האינטראקטיבית, מאורכב באתר http://archive.is
- גיא גיסר, היי אייזיק, אפשר מוחיטו?, באתר וואלה!, 9 ביולי 2003
הערות שוליים
- ^ MOJITO | International Bartenders Association, איגוד הברמנים הבינלאומי
30785490מוחיטו