מאי תאי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאי תאי - Mai Tai
קוטייל מאי תאי
נתונים
מרכיבים רום לבן, ליקר קוראסאו, מי סוכר, רוזטה (משקה), מיץ ליים, רום כהה
אופן ההכנה ערבוב ומזיגה
כוס   הייבול
קישוט פלח אננס

מאי תאיאנגלית: Mai Tai, במקור בטהיטית), הוא קוקטייל המוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי המורכב מ: 30 מ"ל רום לבן, 15 מ"ל ליקר קוראסאו, 5 מ"ל מי סוכר, 15 מ"ל רוזטה, 10 מ"ל מיץ ליים, 30 מ"ל רום כהה. את המרכיבים יש לנער היטב בשייקר ולמזוג לכוס הייבול מלאה בקרח. יש לקשט בפלח אננס וקליפת ליים.

הקוקטייל נרקח לראשונה בשנת 1944 על ידי טריידר ויק - בעל מסעדה באוקלנד, קליפורניה וזכה בפופולריות גדולה. מקור שמו במילה טאהיטית שפרושה "טוב".

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאי תאי בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0