מרגריטה
מרגריטה מקושטת בליים ועיטור מלח בשפות הכוס. | |
נתונים | |
---|---|
מרכיבים | מרגריטה קלאסית: 35 מ"ל טקילה, 15 מ"ל סאוור, 20 מ"ל ליקר קואנטרו |
אופן ההכנה | ניעור בשייקר או ערבול בממחה |
כוס | כוס מרגריטה |
קישוט | פרוסת לימון וכתר מלח על שפת הכוס |
מרגריטה (Margarita) היא משפחת קוקטיילים על בסיס טקילה המנוערים בשייקר או מעורבלים בבלנדר עם קרח. הגרסה המעורבלת ידועה בשם "מרגריטה קפואה". הקוקטייל הקלאסי מוכר רשמית על ידי איגוד הברמנים הבינלאומי ומורכב מכ-35 מ"ל טקילה 15 מ"ל מיץ ליים (רצוי טרי) ו 20 מ"ל ליקר קואנטרו. הקוקטייל הפופולרי אף זכה לכוס על שמו, בה נוהגים להגיש את הקוקטייל כששפתה של הכוס מצופה בכתר מלח.
מרגריטה קפואה (Frozen Margarita) היא מרגריטה המוגשת כברד ומורכבת מרכזי פרי טבעיים, טקילה וליקר תפוזים.
מרגריטה מעושנת (Smokey Margarita) כוללת בנוסף למרכיבי המרגריטה הקלאסית גם 15 מ"ל מסקל וכתר המלח עשוי ממלח מעושן.
מקור השם
ישנן גרסאות שונות באשר לזהותה של "אותה מרגרט" על שמה קרוי הקוקטייל. על פי אחת מהן, מדובר בכוכבנית מרג'ורי קינג ("מרגרט"), שבתקופת היובש של שנות ה-30, נהגה לחצות את הגבול מקליפורניה למקסיקו כדי שתוכל ללגום מהקוקטייל.[1]
קישורים חיצוניים
- לאון פלדמן, בואו נעשה לנו קוקטייל: איך מכינים מרגריטה מעולה?, באתר nrg, 5 באוגוסט 2012
- תרבות הבילוי ואלכוהול גרסאות שונות להיווצרות קוקטייל מרגריטה
הערות שוליים
- ^ שלמה פפירבלט, 6 בתי טקילה ואף לא תולעת אחת, "כלכליסט", 6.9.2009
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |