ג'רלדין פררו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ג'רלדין פררו
ג'רלדין פררו

ג'רלדין אן פררואנגלית: Geraldine Anne Ferraro‏; 23 באוגוסט 1935 - 26 במרץ 2011) הייתה משפטנית ופוליטיקאית מהמפלגה הדמוקרטית, חברת בית הנבחרים של ארצות הברית והאישה הראשונה שנבחרה להיות מועמדת לתפקיד סגנית הנשיא מטעם אחת המפלגות הגדולות בארצות הברית.

ביוגרפיה

פררו, שגדלה במדינת ניו יורק, עסקה בהוראה בבית ספר יסודי, ובמקביל למדה משפטים בלימודי ערב באוניברסיטת פורדהאם, אותם סיימה ב-1960. ב-1974, היא החלה לעבוד כעורכת דין במשרד התובע המחוזי של רובע קווינס, היכן שעמדה בראש הלשכה לקרבנות מיוחדים אשר עסקה בפשעי מין, התעללות בילדים ואלימות במשפחה. היא נבחרה לקונגרס ב-1978, שם הלכה והתברגה אט אט בתוככי ההיררכיה המפלגתית, תוך שהיא מתמקדת בחקיקה להבאת שוויון לנשים בתחום השכר, הפנסיה ותוכניות הפרישה.

ב-1984, בחר בה סגן הנשיא לשעבר וולטר מונדייל, באותה העת המועמד לנשיאות ארצות הברית, כעמיתתו למרוץ, כמועמדת לסגנית נשיא, בבחירות הקרבות. בקבלה מועמדות זו היא גם הפכה לאמריקאית הראשונה ממוצא איטלקי המועמדת לתפקיד המינוי לסגן נשיא של אחת המפלגות הגדולות. תגובת הסקרים החיובית בעקבות מינויה של פררו למועמדות לסגנית נשיא לא החזיקו מעמד עד הבחירות הכלליות בנובמבר של אותה שנה והיא ומונדייל הובסו בבחירות על ידי הנשיא המכהן רונלד רייגן וסגנו, ג'ורג' הרברט ווקר בוש.

פררו התמודדה פעמיים בבחירות המקדימות של המפלגה הדמוקרטית לסנאט של ארצות הברית, ב-1992 ו-1998, אך הפסידה בשתיהן. כמו כן, כיהנה כשגרירת ארצות הברית לוועדת האו"ם לענייני זכויות אדם בין השנים 19931996, בזמן כהונתו של הנשיא ביל קלינטון. בנוסף, היא גם פיתחה קריירה כעיתונאית, סופרת ואשת עסקים והשתתפה בקמפיין למועמדות הדמוקרטית לנשיאות של הילרי קלינטון ב-2008.

בשנותיה האחרונות נאבקה במחלת המיאלומה הנפוצה שנתגלתה בגופה. בתחילת מרץ 2011 אושפזה בבית החולים הכללי בבוסטון שבמסצ'וסטס, לטיפול בכאבי המחלה, ושם התפתחה אצלה דלקת ריאות, שגרמה לסיבוכים במחלה. היא נפטרה בבית החולים בתאריך ה-26 במרץ 2011.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ג'רלדין פררו בוויקישיתוף



P vip.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא אישים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0