שייקר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שייקר, ג'יגר וכפית ערבוב לקוקטיילים

שייקר הוא אביזר בר המשמש להכנת קוקטיילים באמצעות ניעור או ערבוב.

אופן השימוש

מרכיבי הקוקטייל נמזגים לתוך השייקר, מנוערים יחד בין 5 ל-20 שניות ונמזגים או מסוננים לכוס, דרך מסננת השייקר או דרך מסננת קוקטיילים. בקוקטיילי מרטיני מערבבים את הנוזלים עם כפית ערבוב לקוקטיילים למשך זמן קצר ביותר כדי להימנע ממהילת האלכוהול במים

זמן הניעור או ערבוב משפיע על חוזק המשקה, ככל שמנערים או מערבבים זמן רב יותר, הקרח שבשייקר נמס ומוהל את המשקה.

סוגי שייקרים

ישנם ארבעה סוגים של שייקרים:

  • שייקר בוסטון - שייקר בן 2 חלקים המכיל גוף מתכת וכוס ערבוב מזכוכית או פלסטיק. ניתן לסנן בשייקר זה בעזרת כוס הזכוכית או בעזרת מסננת נפרדת.
  • שייקר צרפתי - שייקר בן 2 חלקים המכיל גוף מתכת ופקק מתכת. שייקר זה מצריך שימוש במסננת נפרדת והוא הפחות נפוץ מבין השלושה.
  • שייקר קובלר - שייקר מתכתי בן 3 חלקים הכוללים גוף, מכסה רחב ובו מסננת מובנית ופקק שניתן להשתמש בו גם למדידת נפח בעת הוספת מרכיבי הקוקטייל לשייקר.
  • שייקר פלסטיק - שייקר שכל חלקיו (כוס בעלת תכולה של חצי ליטר, מסננת ומכסה עם פקק) עשויים מפלסטיק. משמש, בין היתר, לערבוב מי גבינה עם מים רגילים לצורך יצירת שייק חלבון.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שייקר בוויקישיתוף



הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0