מי סוכר
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מי סוכר הם תערובת של מים וסוכר. כדי להמיס את הסוכר ולהפוך אותו לנוזלי, יש להרתיח תחילה מים ולפזר את הסוכר לתוכם לאט, תוך כדי ערבוב. נהוג להשתמש במים וסוכר ביחס של 1:1 כך שעל כל 1 קילוגרם סוכר משתמשים ב-1 ליטר מים.
שימוש
מי סוכר ממתיקים נוזלים ומשמשים בעיקר לקוקטיילים וקפה:
- ניתן "לתקן" קוקטיילים בעזרת מי סוכר ולהפוך אותם לטעימים יותר לשתייה מפני שהם עוזרים להסוות את טעם האלכוהול.
- ניתן להמתיק משקאות קפה קרים עם מי סוכר, שכן לגרגירי סוכר לוקח זמן רב להתמוסס בתוך נוזל קר.
- ניתן להמתיק שייקים על ידי הוספת מי סוכר.
- ניתן גם להבריש מאפים במי סוכר כדי לתת להם ברק ולהמתיקם.
קישורים חיצוניים
- מי סוכר - אלכופדיה, אנציקלופדיית האלכוהול האינטראקטיבית, מאורכב באתר http://archive.is
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |