מי סוכר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מי סוכר הם תערובת של מים וסוכר. כדי להמיס את הסוכר ולהפוך אותו לנוזלי, יש להרתיח תחילה מים ולפזר את הסוכר לתוכם לאט, תוך כדי ערבוב. נהוג להשתמש במים וסוכר ביחס של 1:1 כך שעל כל 1 קילוגרם סוכר משתמשים ב-1 ליטר מים.

שימוש

מי סוכר ממתיקים נוזלים ומשמשים בעיקר לקוקטיילים וקפה:

  • ניתן "לתקן" קוקטיילים בעזרת מי סוכר ולהפוך אותם לטעימים יותר לשתייה מפני שהם עוזרים להסוות את טעם האלכוהול.
  • ניתן להמתיק משקאות קפה קרים עם מי סוכר, שכן לגרגירי סוכר לוקח זמן רב להתמוסס בתוך נוזל קר.
  • ניתן להמתיק שייקים על ידי הוספת מי סוכר.
  • ניתן גם להבריש מאפים במי סוכר כדי לתת להם ברק ולהמתיקם.

קישורים חיצוניים


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0