סאוור
סאוור (באנגלית: Sour, חמוץ) הוא שם למשפחת קוקטיילים המורכבים ממשקה חריף, מיץ לימון או ליים ומי סוכר (סירופ ממים וסוכר) או ממתיק אחר. איגוד הברמנים הבינלאומי מכיר במספר קוקטיילי סאוור, ביניהם ויסקי סאוור ופיסקו סאוור. דאקירי וקאיפיריניה. בנוסף ישנם קוקטיילים המוגדרים כסאוור המכילים ליקרים כמו טריפל סק או קואנטרו כממתק (במקום מי סוכר). חלק מוסיפים חלבון ביצה בשביל המרקם ויש קוקטיילים להם מוסיפים מי סודה. טעמם של הקוקטיילים במשפחה הוא חמוץ-מתוק.
היסטוריה
יש הרואים בסאוור המשך לפונץ' הקלאסי. מקובל לחשוב כי המקור הרשמי הראשון שבו המונח "סוואר" מופיע בשם קוקטייל הוא במתכונים של ברמן בשם Mart Ackermann משנת 1856.[1] ניתן למצוא מספר קוקטיילי סאוור בספר “Fermented Liquors” משנת 1858.[2] קוקטיילים הנקראים "סווארים" מופיעים בספרו המפורסם של הברמן ג'רי תומאס, How to Mix Drinks משנת 1862.[3] ניתן למצוא בספר זה מתכונים לג'ין סאוור וברנדי סאוור. ויסקי סאוור מוזכר בעיתון כ-8 שנים לאחר יצאת הספר.
בספר The World's Drinks and How to Mix Them (אנ') מ-1908 הברמן William "Cocktail" Boothby מציע להגיש סאוורים בכוס הייבול. לעומתו ב-1912 מופיעה הצעה להגיש סאוורים בכוס קטנה בהרבה בשם "כוס הסוואר", Sour glass, בספר The Hoffman House Bartender's Guide. החל מהחצי השני של המאה ה-20 מקובל להגיש סאוורים בכוסות שונות לדוגמה כוס מרגריטה, או כוס ויסקי (כוס אולד פאשנד).
"תערובת סאוור"
ברים מסוימים משתמשים ב"תערובת סאוור" (Sour mix) מוכנה מראש או קנויה. זוהי תערובת מיץ לימון ומי סוכר שאותה מוסיפים במידות משתנות לקוקטיילים.
יחסי המרכיבים משתנים בהתאם למידת החמיצות והמתיקות הרצויה. לרוב היחס ינוע בין 1:1 מיץ לימון וסירופ סוכר (מי-סוכר גם הם מורכבים מיחס של 1:1 מים וסוכר) כאשר מכוונים אל מתיקות, ותגיע עד 3 מנות מיץ לימון על כל מנת סירופ, אשר מכוונים אל סאוור חמוץ במיוחד.
חלק נרחב מן הברים רוכשים את תערובת הסאוור בבקבוקים, הדבר חוסך זמן וכסף, אך התוצאה ירודה באיכות ובטעם, ביחס לתערובת המוכנה מלימונים טריים.
דוגמאות לסאוור
ניתן להכין סאוור כמעט מכל משקה חריף. עם זאת, ישנם מספר קוקטיילים קלסיים ידועים בעולם, לדוגמה:
- ויסקי סאוור: ויסקי, מיץ לימון, מי סוכר (לפעמים חלבון ביצה)
- פיסקו סאוור: פיסקו, מיץ לימון, מי סוכר, חלבון ביצה
- מרגריטה: טקילה, קואנטרו, מיץ לים
- קמיקזה: וודקה, טריפל סק, מיץ ליים
- סיידקאר: קוניאק, טריפל סק, מיץ לימון
- וייט ליידי: ג'ין, טריפל סק, מיץ לימון
- אמרטו סאוור: אמרטו, מיץ לימון (לפעמים חלבון ביצה)
- קאיפיריניה: קשאסה, ליים, סוכר לבן
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- תערובת סאוור באתר עכבר העיר
- סאוור - אלכופדיה, אנציקלופדיית האלכוהול האינטראקטיבית, מאורכב באתר http://archive.is
הערות שוליים
- ^ היסטוריה של סאוור, אתר diffordsguid
- ^ Finally, New York Has a Cocktail Library, אתר nytimes
- ^ Make Yourself Comfortable, את cocktailchronicles
קוקטיילים | ||
---|---|---|
סוגי קוקטיילים | קוקטייל יין • קוקטיילי שלהבת • קוקטיילי חנקן נוזלי • סאוור • פונץ' | |
ציוד וכלים לקוקטיילים | שייקר • כפית בר • מבחש • מסננת קוקטיילים • מגרסת קרח • ג'יגר | |
עיטורי קוקטייל | דובדבן מסוכר • מטריית קוקטייל • קשית שתייה | |
סירופים וציוד נוסף | מי סוכר • גרנדין • מכונת קפה • מסחטה • בלנדר | |
כוסות לקוקטיילים | כוס מרטיני • כוס אולד פאשנד • כוס ברנדי סניפטר • כוס הייבול • כוס יין • כוס מרגריטה • כוס קולינס • כוס שמפניה | |
אחר | בר • מסיבת קוקטייל • פליירינג • מוזג • איגוד הברמנים הבינלאומי • אנגוסטורה ביטרס • שמלת קוקטייל |
32404334סאוור