דיונים ספציפיים בעניין התקצירים עדיף לקיים בדף השיחה של הערך המומלץ עצמו (למשל, שיחה:עכו) משום שסביר להניח שהטקסט הועתק או התבסס על הערך המומלץ. דיונים כלליים מתקיימים בשיחת פורטל:ערכים מומלצים.
כל מה שקשור לפורטלים (קבועים, פורטל היום והאקראיים) נמצא בדף תבנית:עמוד ראשי/פורטלים. להלן הפורטלים הקבועים, שאינם מתחלפים (דיונים בעניינם בדף שיחה:עמוד ראשי)
הפורטלים האקראיים מבוססים על Javascript שנמצא כאן. בדף תבנית:פורטלים מתחלפים מוגדרת רשימת הפורטלים המוצגים בעמוד הראשי על בסיס אקראי. מטרתו של הדף תבנית:פורטלים מתחלפים/תמונות לוודא שכל התמונות שברשימה אכן תקינות. דיונים בעניין הצגת הפורטלים האקראיים מתקיימים כאן.
שחמט הוא משחק לוחאסטרטגי, המשוחק על ידי שני שחקנים. זהו אחד מהמשחקים השכיחים והמורכבים ביותר הקיימים בתרבות האנושית; ההערכות למספר המצבים החוקיים בשחמט נעות בין ל-. המשחק מקובל ברחבי העולם כתחביב וכספורט תחרותי כאחד.
ככל הנראה, מוצאו של השחמט ממשחק הלוח ההודיצ'טורנגה, שנדד וזכה לווריאציות שונות במזרח כמו שיאנג-צ'י בסין, שוגי ביפן, ג'נגי בקוריאה ומקרוק בתאילנד ובקמבודיה. בימי הביניים, הגיע המשחק מפרס לאירופה, בצורת המשחק שאתראנג'. המשחק כפי שאנחנו מכירים אותו כיום הוא גרסה מהמאה ה־16. מקור השם בפרסית: "שאה מט", בתרגום חופשי, "מארב למלך" או "המלך חסר אונים" (בניגוד לטעות הנפוצה באטימולוגיה העממית, "המלך מת"). הניצחון במשחק מושג, כאשר אחד המלכים מאוים, במצב שבו הוא אינו יכול להינצל.
פורטל רומא העתיקה הוא שער לכל הנושאים הקשורים ברומא העתיקה, מדינה בעת העתיקה. בפורטל נמצאים קישורים להיסטוריה של המדינה ונדבכיה השונים בתחומים: צבא ומלחמות, פרובינקיות, דת, תרבות, אומנות ופוליטיקה.
פורטל רומא העתיקה הוא שער לכל הנושאים הקשורים ברומא העתיקה, מדינה בעת העתיקה. בפורטל נמצאים קישורים להיסטוריה של המדינה ונדבכיה השונים בתחומים: צבא ומלחמות, פרובינקיות, דת, תרבות, אומנות ופוליטיקה.
לרגלי אחד מחלונות כנסיית הקבר בירושלים עומד סולם חסר כל שימוש חומרי או דתי. עד שנת 1831 הוא שימש להבאת מזון לנזירים הארמניים, שהורשו לצאת מהמבנה רק לעיתים רחוקות. מאז חלפו כמאתיים שנה, שבהן סולם זה – המכונה כיום סולם הסטטוס קוו, ניצב במקומו רק בשל הסכמי סטטוס קוו, בין הכיתות הנוצריות המגוונות, שמפעילות את הכנסייה.
הסכם סטטוס קוו אחר, ותיק ומוזר לא פחות, הקשור לכנסייה זו, קובע את נוהל הפתיחה והנעילה של שער הכנסייה: בשנת 1187 הפקיד צלאח א-דין את המפתחות בידי מוסלמים. מאז, כל בוקר, רק לנציג היוונים אורתודוקסים יש זכות לפתוח חלון קטן בשער ובכל יום יש לכיתה אחרת זכות להוציא דרך החלון סולם (לא את "סולם הטטוס קוו", שאותו אסור להזיז ממקומו, אלא סולם אחר). נציג משפחת ג'ודה המוסלמית, שהוא שומר המפתח, נותן אותו לנציג משפחת נוסייבה המוסלמית. נציג נוסייבה עולה בסולם, פותח את המנעול, יורד, פותח את דלתות השער, ומחזיר את המפתח לנציג ג'ודה. כל ערב מתקיים טקס הנעילה בסדר הפוך
{{{title}}}
1783 – הטיסה הראשונה בכדור פורח (בתמונה) שאינו מעוגן לקרקע מתבצעת בפריז