קוראסאו (ליקר)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קוראסאו
סוג ליקר
יצרן (יצרנים שונים)
מוצא קוראסאו
מועד הכנה ראשוני המאה ה-19
צבע שקוף, כחול, ירוק, כתום, אדום
טעם תפוז מר

קוראסאו (Curaçao) הוא ליקר המיוצר מקליפות יבשות של פרי הלאראהא - פרי ממשפחת ההדרים בעל טעם מר הגדל באי קוראסאו. המשקה מתובל גם בציפורן וקינמון.

המשקה יוצר והופץ לראשונה על ידי משפחת סניור - משפחה יהודית שהתגוררה באי, במאה ה-19. כיום הליקר מיוצר מחומרים סינתטיים בכל רחבי העולם.

ליקר זה משתייך לקטגוריית הליקרים בטעם תפוזים וטעמו מר. הוא בעל צבע שקוף, אשר לו לעיתים מוסיפים צבעי מאכל כחול (לרוב E133), ירוק, כתום או אדום. הצבע המקובל ביותר הוא כחול, וליקר זה משמש מרכיב בקוקטיילים רבים, למשל לגונה כחולה. עם זאת, ניתן לשתות אותו גם כמשקה בפני עצמו.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קוראסאו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

23273123קוראסאו (ליקר)