קרם דה קסיס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: | |
סוג | ליקר |
---|---|
אחוז אלכוהול | 15 |
מוצא | צרפת |
מועד הכנה ראשוני | 1841 |
צבע | שחור |
טעם | ענבי שועל |
קרם דה קסיס (בצרפתית: Crème de Cassis) הוא ליקר אלכוהולי מתוק בצבע אדום כהה ובטעם ענבי שועל.
ליקר זה הוא מרכיב חשוב באפריטיף "קיר".
הגרסה המודרנית הראשונה של משקה זה מקורה באזור בורגונדי שבצרפת בשנת 1841. המשקה מיוצר מענבי שועל המרוסקים לתוך אלכוהול מזוקק, תוך הוספת סוכר. המשקה מיוצר בעיקר בבורגונדי, אולם גם בלוקסמבורג ובקוויבק שבקנדה.
הסינדיקט "Appellation d'Origine Contrôlée", שמטרתו לוודא ייצור מקומי נאות תוצרת צרפתית, מוודא זאת גם לגבי הקרם דה קסיס של בורגונדי, אשר רק הוא יכול לשאת את השם "Crème de Cassis de Bourgogne".
מדי שנה מיוצרים בבורגונדי 16 מיליון ליטרים של קרם דה קסיס – מרביתם לתצרוכת מקומית, וחלקם המועט לייצוא.
משקה הקסיס משמש גם להכנת גלידות סורבה.
קישורים חיצוניים
28362438קרם דה קסיס