קרם דה קסיס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרם דה קסיס
Creme de Cassis
סוג ליקר
אחוז אלכוהול 15
מוצא צרפתצרפת צרפת
מועד הכנה ראשוני 1841
צבע שחור
טעם ענבי שועל

קרם דה קסיסצרפתית: Crème de Cassis) הוא ליקר אלכוהולי מתוק בצבע אדום כהה ובטעם ענבי שועל.

ליקר זה הוא מרכיב חשוב באפריטיף "קיר".

הגרסה המודרנית הראשונה של משקה זה מקורה באזור בורגונדי שבצרפת בשנת 1841. המשקה מיוצר מענבי שועל המרוסקים לתוך אלכוהול מזוקק, תוך הוספת סוכר. המשקה מיוצר בעיקר בבורגונדי, אולם גם בלוקסמבורג ובקוויבק שבקנדה.

הסינדיקט "Appellation d'Origine Contrôlée", שמטרתו לוודא ייצור מקומי נאות תוצרת צרפתית, מוודא זאת גם לגבי הקרם דה קסיס של בורגונדי, אשר רק הוא יכול לשאת את השם "Crème de Cassis de Bourgogne".

מדי שנה מיוצרים בבורגונדי 16 מיליון ליטרים של קרם דה קסיס – מרביתם לתצרוכת מקומית, וחלקם המועט לייצוא.

משקה הקסיס משמש גם להכנת גלידות סורבה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרם דה קסיס בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28362438קרם דה קסיס