פרנט-ברנקה
פרנט-ברנקה (באיטלקית: Fernet-Branca) הוא מותג איטלקי של פרנט, בסגנון של אמארו או ביטר. הוא נוצר במילאנו בשנת 1845, ומיוצר שם על ידי Fratelli Branca Distillerie.[1]
היסטוריה
פרנט-ברנקה נרקחה במילאנו בשנת 1845 על ידי רופא צמחי מרפא אוטודידקט, ברנרדינו ברנקה, אשר עם בניו הקים עסק לייצור ולמכירת מוצריו. המשקה שווק כ"טוניק צמחי" וכתרופה נגד תולעים, חום, כולרה[2] ולדיסמנוריאה (כאבי מחזור). משנת 1886 פרסמה החברה (כפרסומת) לוחות שנה עם יצירות של אמנים ידועים.[3] הלוגו של "העיט-והכדור" עוצב בשנת 1893 על ידי לאופולדו מטליקוביץ.[4]
החברה החלה לייצא לארגנטינה בשנת 1907, ובשנת 1925 הקימה מזקקה בבואנוס איירס.[5] בארצות הברית המשקה הפך לפופולרי לאחר העברת חוקי תקופת היובש ב-1919, שכן הוא נמכר בבתי מרקחת כמוצר מרפא.[6] עד 1936 ברנקה הקימה סניף בטרייבקה, במנהטן בניו יורק, כדי לספק את הביקוש האמריקאי.[7] הייצור בארצות הברית הגיע לשיא של 60,000 ארגזים ב-1960.
הנוסחה
פרנט-ברנקה מיוצר על פי המתכון המקורי משנת 1845. הוא עשוי מ-27 עשבי תיבול ומרכיבים אחרים.[8] הנוסחה המדויקת היא סוד מסחרי. מקורות דיווחו שהמתכון שלו כולל ריבס סיני, אלוה פרוקס (אלוה מרירה), צינכונה, שוקולד,[9] כינין[10] ואנג'ליקה.[11] לפי אתר האינטרנט של ברנקה, המשקה מכיל "... ריבס מסין, ג'נטיאן מצרפת, גלנגל מהודו או מסרי לנקה, כמו כן קמומיל מאירופה או מארגנטינה",[12] וכן איריס, זעפרן, זדוארי, מור ועוד.[13]
לפרנט-ברנקה יש תכולת אלכוהול גבוהה, יותר מ-39%, ותכולת סוכר נמוכה יותר מרוב המשקאות המרים האחרים.[14] הוא מיושן בחביות עץ אלון במשך שנה.[14] היצרן מציע גם ליקר מתוק יותר בטעם מנטה, Branca Menta.
תצרוכת
פרנט-ברנקה נצרך לעיתים קרובות כ-digestivo (דיז'סטיף), או כמרכיב לערבוב (בדרך כלל תומך ולא כמרכיב העיקרי) בקוקטיילים כגון "טורונטו",[15] ה"מנהטן" ו"Hanky Panky".
בארגנטינה fernet con coca - פרנט-ברנקה עם קוקה קולה - הוא משקה פופולרי.[16] [17] חלק מהמקורות מדווחים שלמעלה מ-75% מכלל הפרנט המיוצר ברחבי העולם נצרך שם.[18]
בארצות הברית הוא מכונה "לחיצת היד של הברמן".[14] [19] ההערכה היא ש-35% מכל פרנט-ברנקה המיובאת לארצות הברית נצרך בסן פרנסיסקו.[20]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Lichine, Alexis (1987). New Encyclopedia of Wines & Spirits (6th ed.). p. 233. ISBN 978-0304311248.
- ^ Parsons, Brad Thomas (11 באוקטובר 2016). Amaro: The Spirited World of Bittersweet, Herbal Liqueurs, with Cocktails, Recipes, and Formulas (באנגלית). Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. ISBN 978-1-60774-749-9.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ "The "spirited" art of Fernet Branca's calendars". Italian Ways. 22 בינואר 2014.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Times, Gordon Kendall Special to The Roanoke (24 בספטמבר 2019). "Good Libations: The Curious Case of Fernet Branca". Roanoke Times (באנגלית).
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Frateli Branca Destilerías - Institucional". 2020-05-31.
Con las migraciones italianas de fines del siglo XIX llegó Fernet Branca a la Argentina. Debido a su gran aceptación, la compañía decidió en 1925 que la empresa Hofer & C. de Buenos Aires -concesionaria exclusiva para la venta del famoso “amaro” italiano- elaborara la bebida a partir del extracto enviado desde la casa matriz italiana.
- ^ Maier, Kathryn (27 בדצמבר 2017). "Ten Fascinating Facts About Fernet-Branca We Learned During Its 'Storied Sips' Book Tour". Culture Truip. נבדק ב-5 ביוני 2020.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Beverage Media (באנגלית). Beverage Media, Limited. במאי 1999.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Rathbun, A. J. (12 בספטמבר 2007). Good Spirits: Recipes, Revelations, Refreshments, and Romance, Shaken and Served with a Twist (באנגלית). Houghton Mifflin Harcourt. ISBN 978-1-55832-336-0.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Maier, Kathryn (27 בדצמבר 2017). "Ten Fascinating Facts About Fernet-Branca We Learned During Its "Storied Sips" Book Tour". theculturetrip.com.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Bruce-Gardyne, Tom (14 בפברואר 2017). "Fernet-Branca: a brand history". thespiritsbusiness.com.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Allen, Gary (באוקטובר 2010). The Herbalist in the Kitchen (באנגלית). University of Illinois Press. ISBN 978-0-252-09039-4.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ "Fernet-Branca". Fratelli Branca.
- ^ "The Secret Recipe". Fernet-Branca.
- ^ 14.0 14.1 14.2 "The Fuss About Fernet-Branca". Drink Spirits. 3 בנובמבר 2013. נבדק ב-28 באפריל 2015.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Flack, Derek (2017-08-23). "Toronto's namesake cocktail is the best drink you've never had". blogTO.
- ^ Caro, Rebecca. "Argentinean Mixology: Fernet and Coke". From Argentina With Love. נבדק ב-7 בדצמבר 2016.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Zanoni, Elizabeth (21 במרץ 2018). Migrant Marketplaces: Food and Italians in North and South America (באנגלית). University of Illinois Press. ISBN 978-0-252-05032-9.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Lahrichi, Kamilia (14 במרץ 2017). "Argentina loves its Fernet, a bitter Italian liquor". CNN. נבדק ב-16 ביוני 2020.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ Schuster, Amanda (12 בספטמבר 2017). New York Cocktails: An Elegant Collection of over 100 Recipes Inspired by the Big Apple (באנגלית). Simon and Schuster. ISBN 9781604337297.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Reilly, Laura (26 באוגוסט 2016). "Why San Francisco Drinks More Fernet Than Anyone in America". Thrillist.
{{cite web}}
: (עזרה)
37772720פרנט-ברנקה