לימונצ'לו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
| ||
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. |
סוג | ליקר |
---|---|
מוצא | איטליה |
צבע | צהוב |
טעם | לימון |
לימונצ'לו (באיטלקית: Limoncello) הוא ליקר לימונים שמקורו בדרום איטליה, במיוחד בסורנטו שבדרום מפרץ נאפולי ובחופה של אמלפי, אך הוא מצוי גם בסיציליה ובסרדיניה.
הליקר מיוצר מקליפות לימונים בתוספת אלכוהול, מים וסוכר; יש המוסיפים גם מיץ לימון. הלימונצ'לו קל יחסית להכנה מחומרים ביתיים, ורבים באיטליה ובסיציליה נוהגים לכבד את אורחיהם בלימונצ'לו ביתי לאחר הארוחה. נהוג להגיש את הלימונצ'לו קר עד קר מאוד.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: לימונצ'לו |
- גיא קידר, לימונצ'לו - אפשר להכין לבד, באתר ynet, 21 ביולי 2005
- מתכון ללימונצ'לו, "אתר האוכל של ג'אקומו".
- ליאור שדמתי, לימונצ'לו- כי החורף כבר כאן, TheMarker Cafe
23273081לימונצ'לו