גראפה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אחוז אלכוהול | 40-60 |
---|
גראפה (מאיטלקית Grappa), בעברית גַּפְתָּה, הוא משקה אלכוהולי המופק מגפת ענבים (שאריות הפירות שנותרות לאחר סחיטתם). טכניקת ייצור הגרפּה נפוצה ברוב ארצות ייצור היין המסורתיות. בצרפת מוכר המשקה בשם Marc, בספרד Orujo, ביוון Tsikoudia ובגאורגיה Chacha.
באופן מסורתי משקאות בסגנון גראפה מכילים בין 40 ל-60 אחוזי אלכוהול.
הגרפּה יוצר במקור באזור בסאנו דל גראפה (Bassano del Grappa) בונטו שבצפון איטליה. מקור השם במילה הלטינית גראפולוס שפירושה "אשכול ענבים".
כיום, במקומות שונים בארצות יין של "העולם החדש" וגם בישראל מייצרים משקאות בסגנון גראפה, אך על פי תקנה בינלאומית (ECC regulation) שנכנסה לתוקף בשנת 1989, ניתן לקרוא לתזקיק גפת ענבים בשם "גראפה" אך ורק אם הוא יוצר באיטליה או בטיצ'ינו.
מותגים מפורסמים
- פיור די ויט - גראפה המיוצר על ידי זיקוק אדים של גפת הענבים. פירוש השם "פרח החיים". מגיע בבקבוק מכוסה בשק יוטה ובחוזק של 38% אלכוהול.
- נונינו גראפה - משפחת נונינו מייצרת גראפה מאז 1897. למותג הדגל שלה קוראים UE בנפח 30% אלכוהול והוא מיוצר אך ורק מזן ענבים פיקוליט.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: גראפה |
- עמית יריב, הגראפה משתדרגת, באתר כלכליסט, 2 במרץ 2011
- רועי ירושלמי, תענוג בכל טיפה: גראפה, ynet
- רועי ירושלמי, האביב של איב: לראשונה - גראפה כשרה, ynet
- רועי ירושלמי, גראפה - קווים לדמותה, ynet
30135267גראפה