צויקה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סוג | ברנדי |
---|---|
אחוז אלכוהול | 40-30 |
מוצא | רומניה |
מועד הכנה ראשוני | 1500 |
צבע | שקוף |
צויקה (ברומנית: Ţuica) הוא משקה אלכוהולי רומני מסורתי המופק מתסיסה כוהלית של שזיפים, שלמים או מרוסקים.
הצויקה מיוצרת על ידי התססה של שזיפים בתוך סיר גדול וזיקוק המשקה, עד לחוזק של בין 30% ל-40% אלכוהול.
למשקה כינויים שונים, כתלות באופן ייצורו:
- משקה המיוצר מהתססה וזיקוק של שזיפים נקרא צויקה, בדומה לסליבוביץ'.
- צויקה שעברה זיקוק כפול נקראת פאלינקה (pálinka, מילה ממוצא הונגרי), בחוזק של בין 40% ל-55% אלכוהול.
- משקאות דומים המזוקקים מפירות אחרים נקראים ראקיו (Rachiu).
קישורים חיצוניים