אבקת אלכוהול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אבקת אלכוהול, היא אלכוהול במארז מולקולרי (Molecular encapsulation), המשווק כאבקה, האבקה נמסה במים, ויוצרת משקה אלכוהולי.

האבקה מאפשר שיווק של משקאות אלכוהוליים מסוגים שונים במארז קטן ובאחסון קל יותר מאשר כנוזל. ומספקת פתרון גם לשימושים רפואיים, כמו חיטוי בעזרת האבקה.

אבקת אלכוהול היא מוצר חדשני, היא מיוצרת בארצות הברית בטכנולוגיית מיקרו אנקפסולציה(אנ') ומשווקת תחת המותג "פלכוהול" (palcohol). לעת עתה קיימת אי בהירות לגבי אישור מנהל המזון והתרופות האמריקאי לשיווק המוצר.

ב-8 באפריל 2014 אישר ה-TTB, הגורם הרגולטורי המופקד על הפיקוח על סחר ומיסוי האלכוהול והטבק, את שיווק המוצר במספר גרסאות, אך ב-21 באפריל חזר בו[1].

בעקבות הסכנות שבאבקת אלכוהול, החשש מפני צריכה מזיקה לבריאות כגון בהסנפה, במדינת ויקטוריה שבאוסטרליה אבקת אלכוהול אינה חוקית כבר משנת 2015. בשאר מדינות העולם נעשו ניסיונות שיווק וחקיקה אך כמו בארצות הברית מעמד המוצר נותר לוט בערפל. כך במדינות כמו רוסיה, גרמניה, אנגליה, הולנד ויפן.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ לאורה סטמפלר ואלכסנדרה סיפרלין, Feds: Powdered Alcohol Approved in ‘Error’ באתר ה"טיים מגזין", 22/04/14.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33936886אבקת אלכוהול