ליקר לימון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ליקר לימון הוא ליקר המכיל לימונים, אלכוהול מזוקק וסוכר.

טעמו מתוק או מתוק-חמוץ, צבעו בצבע הלימון וגרידת הלימון היא זו שנותנת לו את טעמו החמוץ. תוספת מים תשנה את טעמו החמוץ של הליקר, ויש המוסיפים חלב או שמנת.

הליקר מיוצר על ידי השריית גרידת לימון באלכוהול מזוקק (לרוב לרמה של מעל 90% אלכוהול בנפח)[1][2] במשך מספר ימים בכלי אטום, תהליך הממצה את השמן האתרי של הפרי כמו גם את צבעו וריחו לתוך האלכוהול. לאחר המיצוי מדללים במים ובסירופ לפי הטעם.[2][1]

זנים שונים של לימון משמשים לייצור טעמים שונים. הלימונים בהם משתמשים לייצור הליקר משתנים על פי חבל הארץ שבו הליקר מיוצר. כמו כן, ניתן להשתמש בסוגי אלכוהול שונים כדי לתת טעמים מודגשים אחרים. מותגים מסחריים רבים באיטליה מייצרים סוגים שונים של ליקר לימון במספר סגנונות (לימונצ'לו, לדוגמה).[דרוש מקור]

במחוז קמפניה נוהגים לשתות ליקר לימון כצ'ייסר לאחר שתיית קפה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ליקר לימון בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Homemade Limoncello Recipe, Imbibe Magazine (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ 2.0 2.1 Author Italian Recipe Book, Make delicious Italian Limoncello in 3 simple steps! Just like Italians make it., Italian Recipe Book, ‏2017-06-08 (באנגלית אמריקאית)
ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32040072ליקר לימון