באיג'יו
בָּאיְגְ'יו (בסינית: 白酒, פין-יין: báijiǔ, מילולית: "יין לבן" או "יין שקוף") הוא משקה חריף מזוקק שמקורו בסין. הבאיג'יו מותסס לרוב מדגן הדורה ופטריה מהנקראת בסינית צ'וּ (סינית: 麹, פין-יין: Qū), הדומה לפטריה באמצעותה מתסיסים רוטב סויה. לאחר מכן הוא מזוקק ונמהל, כשהתוצר הסופי לרוב נשאר עם 35%-60% אלכוהול בנפח. בדרום סין נהוג להשתמש באורז לצורך הפקתו ובצפון סין נהוג להשתמש אף בחיטה, בשעורה ובדוחן. לבאיג'יו טעם ייחודי בגלל תהליך ההתססה ומרכיביו הייחודיים.
אופן הגשה
הסינים לרוב מגישים את הבאיג'יו כשהוא חם או בטמפרטורת חדר בבקבוק חרס קטן. את המשקה הם מוזגים לכוסות קטנות. את הבאיג'יו ניתן לקנות בערכה הכוללת בקבוק, ערכת חימום וכוסות שתייה. אופן שתייתו של הבאיג'יו דומה מאוד לשל הוודקה, בכוסות קטנות לרוב בזמן ארוחה.
בשנים האחרונות החלו גם להגיש קוקטיילים המכילים באיג'יו, בעיקר בסין ובארצות הברית.
קישורים חיצוניים
- אופיר דור, בייג'ינג, ועכשיו סין שוטפת את העולם באלכוהול, באתר כלכליסט, 10 בינואר 2019
32393042באיג'יו