באיג'יו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
באיג'יו

בָּאיְגְ'יוסינית: , פין-יין: báijiǔ, מילולית: "יין לבן" או "יין שקוף") הוא משקה חריף מזוקק שמקורו בסין. הבאיג'יו מותסס לרוב מדגן הדורה ופטריה מהנקראת בסינית צ'וּ (סינית: 麹, פין-יין: ), הדומה לפטריה באמצעותה מתסיסים רוטב סויה. לאחר מכן הוא מזוקק ונמהל, כשהתוצר הסופי לרוב נשאר עם 35%-60% אלכוהול בנפח. בדרום סין נהוג להשתמש באורז לצורך הפקתו ובצפון סין נהוג להשתמש אף בחיטה, בשעורה ובדוחן. לבאיג'יו טעם ייחודי בגלל תהליך ההתססה ומרכיביו הייחודיים.

אופן הגשה

הסינים לרוב מגישים את הבאיג'יו כשהוא חם או בטמפרטורת חדר בבקבוק חרס קטן. את המשקה הם מוזגים לכוסות קטנות. את הבאיג'יו ניתן לקנות בערכה הכוללת בקבוק, ערכת חימום וכוסות שתייה. אופן שתייתו של הבאיג'יו דומה מאוד לשל הוודקה, בכוסות קטנות לרוב בזמן ארוחה.

בשנים האחרונות החלו גם להגיש קוקטיילים המכילים באיג'יו, בעיקר בסין ובארצות הברית.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא באיג'יו בוויקישיתוף


ערך זה הוא קצרמר בנושא משקאות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32393042באיג'יו