מסוקי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מְסוּקִי הוא תבשיל יהודי-תוניסאי שנהוג להכין לכבוד ליל הסדר. משמעות השם, ככל הנראה, "מוגש". התבשיל מכיל, לפי הנהוג בחלק מקהילות תוניסיה, לקט מירקות העונה, בשר כבש ומצות. מקובל לומר שמרכיבי התבשיל, כבש, מצה וירק, הם כנגד "פסח, מצה ומרור". יהודי תוניסיה, בחלק מהמקומות, נהגו לבשל מצות מרוסקות בתוך התבשיל כדי לרככן, שכן המצות שנאפו בתוניסיה היו עבות וקשות מאוד, עד כי כדי לאפשר את אכילתן נאלצו לכותשן בעלי ומכתש. את התבשיל הכינו גם בשביעי של פסח, כדי לנצל את שאריות הירקות והמצות.
לקריאה נוספת
- פסקל פרץ, מטעמי צפון אפריקה, בית וגן הוצאה לאור, תשמ"ג, עמ' 264–265.
- חיים סעדון [עורך], תוניסיה - קהילות ישראל במזרח במאות התשע-עשרה והעשרים, הוצאת יד בן-צבי, תשס"ה, עמ' 249–250.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מסוקי |
- מתכון מכלטה, מסוקי של פסח, באתר "עמית - העמותה הבינלאומית לשימור מורשת יהדות תוניסיה"