פאלטשע פיש
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | קציצות בשר דמוי דג |
מטבח | חסידי |
מוצא | אזור מחוז מרמרוש |
מרכיבים עיקריים | בשר |
ברכתו | שהכל נהיה בדברו |
פאלטשע פיש (בעברית: דגים מזוייפים) הם קציצות בשר הדומות בצורתן ובטעמן לקציצות דג, אותם נוהגים חסידי ויז'ניץ, קרעטשניף, ונדבורנה וגם חלק מחסידי סאטמר לאכול בחג הפסח, במקום דגים, מחמת מנהגם שלא לאכול דגים בחג הפסח.
מקור המנהג בכך שבאזור מרמרוש לא היה ניתן להשיג דגים טריים. בכדי לשמור על טריות הדגים בעת שליחתם ליעדם, היו מניחים בפיהם לחם טבול ביין שרף[1]. משום כך, נמנעו מאכילת דגים בפסח באזורים אלו, וכתחליף הכינו קציצות בשר הדומות לקציצות דג. בעקבות כך השתרש מנהג שלא לאכול דגים בפסח בחסידויות ויז'ניץ, קרעטשניף, ונדבורנה, שמקורם במקומות אלו.
מקורות חיצוניים
- מתכון להכנת פאלטשע פיש מירי זורגר רדיו קול חי
הערות שוליים
- ^ ספר פרי מגדים, אשל אברהם, אורח חיים, הלכות פסח, סימן תמ"ז, דיני תערובת חמץ בתוך הפסח; ראו גם אצל רבי אשר יונה ויינברגר, כנסת ישראל עמוד קל"ה.