טרילצ'ה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרילצ'ה
Trileçe
מאכלים
סוג עוגה
מטבח מקסיקני ואלבני
אזור מוצא דרום אמריקה
מוצא מקסיקומקסיקו מקסיקו
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים חלב וקמח

טרילצ'האלבנית: Trileçe; בספרדית: Torta de Tres Leches) היא עוגה הספוגה בחלב, חלב מאודה וחלב מרוכז ונחשבת לפופולרית במדינות חבל הבלקן ובאמריקה הלטינית[1][2].

העוגה מורכבת מקמח, ביצים, סוכר, תמצית וניל, מים, אבקת אפייה, חלב מרוכז, חלב ושמנת מתוקה[3].

שם העוגה נגזר ממרכיביה העיקריים ונהוג להגיש אותה כקינוח וכשהיא קרה[4].

העוגה נחשבת למאכל הלאומי של ניקרגואה[5][6].

היסטוריה

הטרילצ'ה הופיע לראשונה במאה ה-19 בניקרגואה[7].

במאה ה-20 הומצא במקסיקו קינוח מחלב מרוכז הנקרא טורטה דה לצ'ה המבוסס על עוגת הטרילצ'ה[8].

במהלך גל ההגירה הגדול והמהפכה הבין-תרבותית הגדולה שהתרחשה בין אירופה ליבשת אמריקה, הגיע הקינוח אל יבשת אירופה ומאז הפך לפופולרי באלבניה, סרביה, טורקיה, צפון מקדוניה וחלקים נוספים באירופה[9].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טרילצ'ה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Trileçe Tarifi (Tam Kıvamında), Nefis Yemek Tarifleri, ‏2017-01-27 (בטורקית)
  2. Brad Hoskinson, Albanian Cookbook: Traditional Recipes for The Home Cook, Brad Hoskinson. (באנגלית)
  3. טרס לצ'ס טורקי, באתר www.orlihoffman.com
  4. The Rough Guide to Europe on a Budget, Rough Guides UK, 2012-05-17, מסת"ב 978-1-4093-5877-0. (באנגלית)
  5. South Florida Folklife, Univ. Press of Mississippi, 1994-01-01, מסת"ב 978-1-61703-455-8. (באנגלית)
  6. Steven Raichlen, Salud Y Sazon: 200 Recetas De LA Cocina De Mama Todas Bajas En Grasa, Sal Y Colesterol!, Rodale, 1998, מסת"ב 978-0-87596-474-4. (בספרדית)
  7. Carolina Avila, Sabor!: A Guide to Tropical Fruits and Vegetables and Central American Foods, Litografía e Imprenta LIL, 1997, מסת"ב 978-9977-47-226-3. (באנגלית)
  8. M. M. Pack, Fri., Feb. 13, 2004, Got Milk?™, www.austinchronicle.com (באנגלית אמריקאית)
  9. Creamy and sweet, tres leches cake is on the rise


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

טרילצ'ה39840651Q1579751