עוגת היער השחור
מאכלים | |
---|---|
מוצא | גרמניה |
מרכיבים עיקריים | עוגת שוקולד, קצפת, דובדבנים |
עוגת היער השחור (בגרמנית: Schwarzwälder Kirschtorte - "עוגת דובדבנים של היער השחור") היא עוגה הנפוצה בכל רחבי העולם המערבי. מקור עוגה זו בגרמניה, משם היא נפוצה לארצות הברית וקנדה. שמה העברי הוא תרגום של השם האנגלי: Black Forest gateau או Black Forest cake.
עוגת היער השחור היא עוגת שוקולד בת מספר שכבות שביניהן קצפת ודובדבנים. העוגה מעוטרת בקצפת, פתיתי שוקולד ודובדבנים מסוכרים. נהוג להרטיב את שכבות העוגה בקירש או רום.
היסטוריה
מקורה של העוגה בקינוח שהיה מקובל בדרום גרמניה, באזור היער השחור וכלל דובדבנים, שמנת וקירש. העוגה נוספה לקינוח זה מאוחר יותר, ככל הנראה בשווייץ, בקנטון צוג, שם נעשה הקינוח עם עוגה קשה המורטבת בקירש. גרסה שונה במעט קיימת בקנטון בזל-לנדשאפט. הקונדיטור ג'וזף קלר טוען כי המציא את עוגת היער השחור בצורתה הנוכחית בשנת 1915 והגיש אותה לראשונה בקפה אגנר (Café Agner) שבבאד גודסברג (כיום שכונה בבון), אולם היסטוריונים חלוקים על קביעה זו. מתכון העוגה הופיע לראשונה בספר הבישול Konditorei-Spezialitäten und wie sie entstehen משנת 1934 שיצא לאור בדרזדן. העוגה הייתה פופולרית בברלין, אוסטריה ושווייץ. במהלך עשר השנים הבאות הפכה העוגה פופולרית ברחבי גרמניה. בשנות ה-50 של המאה ה-20 החלה לצבור פופולריות בצפון אמריקה. בשנות ה-70 הפכה העוגה פופולרית בישראל, אולם פופולריות זו דעכה בשנות ה-90.
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
- מתכון באתר על השולחן
- מתכון באתר מתכונים.נט
- מתכון באתר ynet
- מורן איטר, עוגת היער השחור - עם תותים, באתר nrg, 28 בנובמבר 2013